Home » » ΦΟΙΝΙΣΣΕΣ ΣΤΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2017

ΦΟΙΝΙΣΣΕΣ ΣΤΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2017«ΦΟΙΝΙΣΣΕΣ» ΣΤΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2017
ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ 23/9/2017 ώρα 20:00

Την τραγωδία «ΦΟΙΝΙΣΣΕΣ» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Τράντα, παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Στερεάς Ελλάδος το Σάββατο 23/9/2017 και ώρα 20:00 στο ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ,  στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2017. Η παράσταση και η ομάδα προέκυψαν από τα εργαστήρια του προγράμματος «Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος» που εμψυχώνεται από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος (ΚΕΔΡΑ) του Πάντειου Πανεπιστημίου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) και ενισχύεται από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, «Θερμοπύλεια 2017», παρουσιάζεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ».
Οι «Φοίνισσες» είναι μια σύνοψη του Θηβαϊκού κύκλου και διαχρονική καταγγελία των εμφυλίων αδελφοκτόνων συγκρούσεων. Η υπόθεση εξελίσσεται κατά την στιγμή που οι Αργείοι με τον Πολυνείκη ετοιμάζονται να επιτεθούν κατά της Θήβας όπου βασιλεύει ο αδελφός του Ετεοκλής.  Οι «Φοίνισσες» είναι μια ομάδα παρθένων γυναικών που στάλθηκαν ως αφιερωματικό δώρο συγγένειας, από την Τύρο της Φοινίκης στο ιερό του Απόλλωνα στους Δελφούς και εγκλωβίζονται στην Θήβα λόγω της πολιορκίας, όπου μπροστά τους ξετυλίγονται τα γεγονότα της τραγωδίας.
«ΦΟΙΝΙΣΣΕΣ»
Μετάφραση: Γιάγκος Ανδρεάδης. Σκηνοθεσία, Διδασκαλία, Μελοποίηση, Όψις : Γιάννης Τράντας. Συμβολή στην διδασκαλία:  Δήμος Αβδελιώδης.
Τα του Δράματος Πρόσωπα: Ιοκάστη: Βάνα Αποστολοπούλου, Παιδαγωγός: Ευστάθιος Καστρίτης, Αντιγόνη:  Μαρία Γώγου, Πολυνείκης: Γιώργος Ζορμπάς, Ετεοκλής: Δημήτρης Φρούσιος, Κρέων: Δημήτρης Λεβέντης, Τειρεσίας: Ευστάθιος Καστρίτης, Μαντώ: Μαίρη Καβούρη, Μενοικέας: Κυριάκος Μπουμπούκης, Άγγελος Α’: Λευτέρης Λιανός, Άγγελος Β’: Ευστάθιος Καστρίτης, Οιδίπους: Δημήτρης Γατής. Φρουρός - Κορυφαίος: Τάσος Φρούσιος. Κορυφαίες Χορού Φοινισσών: Ανδριανού Μαρία, Αποστολοπούλου Βάνα, Γώγου Μαρία, Καβούρη Μαίρη, Κατούνια Ευαγγελία, Ξύδη Μαρία, Παπαγιαννάκη Νίκη, Τριπερίνα Σοφία, Τσάπρα Ευδοκία, Φρούσιου Γεωργία. Κλαρίνο: Αλέξανδρος Τσιμέκας. Κρουστά: Γιάννης Τράντας. Οι συντελεστές είναι από την Θήβα, την Λειβαδιά, τον Ορχομενό, την Άσκρη, την  Ιτέα, την Χαλκίδα και την Λαμία.Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->