Home » » Η 11η Σεπτεμβρίου 2011 και οι Θεωρίες συνομωσίας …

Η 11η Σεπτεμβρίου 2011 και οι Θεωρίες συνομωσίας …



Η 11η Σεπτεμβρίου 2011 και οι Θεωρίες συνομωσίας …

Πολλά λέγονται και άλλα τόσα γράφονται σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που εκδηλώθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες με πολιτικά αεροσκάφη που καταλήφθηκαν ύστερα από αεροπειρατεία,  και τα οποία οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ ένα άλλο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο. Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά, προκαλώντας χιλιάδες ανθρώπινες απώλειες και τεράστιες υλικές καταστροφές. Εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 παραμένουν ακόμα στον κατάλογο των αγνοουμένων προσώπων.
Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, τις επιθέσεις πραγματοποίησαν ισλαμιστές τρομοκράτες, οργανωμένοι από την οργάνωση «Αλ Κάιντα» και τον αρχηγό της, Ομπάμα Μπιν Λάντεν, με σκοπό τους, όπως δήλωσε ο ίδιος ο αρχηγός της Αλ Κάιντα σε οπτικογραφημένο μήνυμα που έστειλε στα ΜΜΕ λίγες ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, να πλήξουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους, χτυπώντας τα σύμβολα της δύναμής του.
Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί έως τώρα και αποτελούν κομβικό/κρίσιμο σημείο της νεότερης παγκόσμιας ιστορίας, έχοντας προκαλέσει πολλές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο. Ορισμένα από τα αποτελέσματα, ήταν η αντίδραση των Η.Π.Α. και συμμάχων τους, προκαλώντας ή επισπεύδοντας την εισβολή αμερικανικών δυνάμεων κατά χωρών που θεωρήθηκαν άμεσα υπεύθυνες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς την έγκριση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Θυμίζω τις δύο τεράστιες πολεμικές επιθέσεις που δρομολογήθηκαν και εκτελέστηκαν από τους Αμερικανούς, στα πλαίσια του πολέμου που κήρυξαν οι Αμερικανοί κατά της τρομοκρατίας, η πρώτη στις 7 Οκτωβρίου 2003 ενάντια στο Αφγανιστάν και η δεύτερη στις 20 Μαρτίου 2003 ενάντια στο Ιράκ. Ακόμα εκατοντάδες ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες έχουν συλληφθεί και κρατηθεί με ή χωρίς κατηγορίες και δικαστική κάλυψη.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν την μια όψη του νομίσματος που θέλει τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία, που σίγουρα υπάρχει και είναι μια σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη. Ωστόσο εμβαθύνοντας περισσότερο στο τεράστιο ζήτημα της τρομοκρατίας διαπιστώνουμε ότι οι αιτίες που τη δημιουργούν δεν είναι πάντα αυτές που επικαλούνται οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι κυρίως, αλλά και οι Ρώσοι, οι Γάλλοι, κ.ά. (όλοι τους παλιοί άποικοι), αλλά η ετσιθελική πολιτική που ακολουθείτε από τους λεγόμενους ισχυρούς της γης, που με τις ενέργειες τους ενισχύουν τους τρομοκράτες και την τρομοκρατία. Να μη διαφεύγει της προσοχής μας ότι οι πλείστοι τρομοκράτες υπήρξαν πιστοί φίλοι και σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Ξέχωρα από τα παραπάνω, για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που εκδηλώθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, έχουν αναπτυχθεί και πολλές θεωρίες συνομωσίας. Άλλες πιστεύουν στην ενοχή των ίδιων των Αμερικανών. Άλλες στηρίζονται σε επιστημονικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα και άλλες... στο εξώφυλλο ενός δίσκου των Supertramp! Μια από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες, η οποία μάλιστα μεταδόθηκε και από αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, είναι αυτή που λέει ότι η Μοσάντ γνώριζε για τις επιθέσεις, γι’ αυτό και 4.000 Εβραίοι είχαν ενημερωθεί και δεν πήγαν στη δουλειά τους στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου εκείνη τη μοιραία μέρα.
Κάποιες, όπως γράφει η Χριστίνα Κατσαντώνη στο «Magazine», στις 11 Σεπτεμβρίου 2017, δείχνουν αστείες, πιθανόν όμως να αξίζουν σοβαρότερη προσοχή από ένα αρχικό μειδίαμα. Άλλες στηρίζονται σε επιχειρήματα και μάλιστα ειδικών, έχουν γίνει αντικείμενο ερευνών, μελετών, ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικών ταινιών κι έχουν απασχολήσει εντόνως. Η αλήθεια είναι πως 16 χρόνια μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, ακόμα για πολλούς το ερώτημα παραμένει βασανιστικό για το τί πραγματικά έγινε εκείνη την 11η Σεπτεμβρίου. Όχι, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι πως η πραγματική ιστορία έχει αποκαλυφθεί, όπως έδειξε και ντοκιμαντέρ του BBC, σύμφωνα με το οποίο, 10 χρόνια μετά την επέτειο, το 15% των Αμερικανών πιστεύει ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε τη δική της συμμετοχή στην τραγωδία.
Κλείνοντας, ας κάνουμε μια αναφορά στο παιχνίδι των αριθμών που για κάποιους συνωμοσιολόγους έχει τη δική του ειδική σημασία. Όπως γράφει η Χριστίνα Κατσαντώνη στο «Magazine» της 11ης Σεπτεμβρίου 2017 (σύμφωνα πάντα με την εκδοχή των συνωμοσιολόγων), έχουμε τις εξής... ύποπτες συμπτώσεις: «Η 11η Σεπτεμβρίου είναι η 254η μέρα του χρόνου: 2+5+4 = 11. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου μένουν 111 μέρες για το τέλος του χρόνου. Οι Δίδυμοι Πύργοι, όπως στέκονταν ο ένας δίπλα στον άλλο, έδειχναν σαν τον αριθμό 11. Το πρώτο αεροπλάνο που χτύπησε τους πύργους ήταν η Πτήση 11 της American Airlines ή AA = και πάλι 11. - New York City = 11 γράμματα. Πτήση 11 - 92 επιβαίνοντες, 9 + 2 = 11. Ο ταχυδρομικός κώδικας για τη Νέα Υόρκη είναι 10001...».  
Παραμύθια της Χαλιμάς λένε οι περισσότεροι! Άλλοι πάλιν δυσκολεύονται να πιστέψουν την αλήθεια των Αμερικανών …

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού







Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->