Home » » ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ–ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΦΩΚΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ‘’MARGARITA’’ THΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ–ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΦΩΚΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ‘’MARGARITA’’ THΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

Ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ  ΘΑ ΠΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ–ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΦΩΚΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ‘’MARGARITA’’ THΣ  ΖΑΚΥΝΘΟΥ.Από τις 6 ως τις 20 Αυγούστου  2017 διαρκεί η νέα έκθεση-δρώμενο της βραβευμένης εικαστικού –αγιογράφου Μαριλένας Φωκά με τίτλο ‘’Μέρες Επτανησιακής  ζωγραφικής  και αγιογραφίας ‘’ στο χώρο του ξενοδοχείου’MΑRGARITA στον Λαγανά της Ζακύνθου.
Ο θεωρητικός-ιστορικός  τέχνης  Λεόντιος Πετμεζάς που θα προσεγγίσει και θα αναλύσει τα έργα της δημιουργού την μέρα των εγκαινίων επισημαίνει:
‘’Η απόλυτη προοπτική των επιλεγμένων εικαστικών αποδόσεων που φιλοτέχνησε η Μαριλένα Φωκά  για την παρούσα έκθεση μοιράζεται ισότιμα  ανάμεσα σε ζωγραφικές και αγιογραφικές ιχνηλασίες που εμβαθύνουν, εντείνουν  και ανυψώνουν  με λεπτομέρεια τα πεδία δράσης, τους προσανατολισμούς και τους ορίζοντες περιγραφής και διαπραγμάτευσης  που ακολουθεί.

Οι μορφικές ιδιότυπες τοποθετήσεις των έργων της τονίζουν με ευκρίνεια   αντίληψης την αλήθεια της αμεσότητας ,την παροχή της πρόσβασης , την αναγνώριση της απτότητας και τη σχετικότητα της πρόθεσης  καθώς  μεταβιβάζουν δυναμικά τις συλλήψεις της στο ξεχωριστό επίπεδο που διαθέτει η  ανέλιξη  στη σφαίρα της επικεντρωμένης ατομικότητας.   
Η συνολική κατάθεση της κινείτε σε ένα περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν οι  γνήσιες εκρήξεις των θερμών χρωμάτων και των λιτών σχημάτων. Οι συλλήψεις αδιάσπαστα εκδηλώνουν την αφοσίωση  της  στην ιδεατή ισορροπία της αισθητικής περιήγησης. Το αυθεντικό στοιχείο των χαρακτηριστικών αποτυπώσεων της  με  συμβολική σύζευξη  εκφράζει  ευθύβολα την πηγαία παραστατική διαβάθμιση .Η Μαριλένα Φωκά με μια ανεξάντλητη αρμονία ρυθμών σε συνδυασμό με τη ιδανική φορμαλιστική αναφορά  αναγάγει  τις σχηματικές οσμώσεις της με συνέπεια  στη σφαίρα  ολοκλήρωσης  της  αφομοιωτικής οντότητας .Η επικοινωνία της με το κοινό εξελίσσεται στη διάρκεια των χρόνων  σε μια οικεία συνομιλία που κοινωνεί μια διαδικασία με αυθόρμητες εντάσεις, κινήσεις και απεικονίσεις .’’


Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά.Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->