Home » » To «παληό» και το «νέο» Ελλάς – Γαλλία και Αρχαία Ελληνικά.

To «παληό» και το «νέο» Ελλάς – Γαλλία και Αρχαία Ελληνικά.

To «παληό» και το «νέο»
Ελλάς – Γαλλία
και Αρχαία Ελληνικά.
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
------- . -------
Το «παληό» στην Παιδεία έφυγε από τη Γαλλία. Μαζί με την Υπουργό του Ολάντ κα Νατζάτ – Βαλό Μπελκασέμ. Τι έλεγε το «παληό»; Ότι καταργείται η Αριστεία και με Νόμο δια της Υπουργού Παιδείας η εισαγωγή στα Πανεπιστήμια θα «συνέβαινε» τυχαίως με… κλήρο μεταξύ υποψηφίων φοιτητών. Δηλαδή όσα λέει «εδώ και τώρα το… “νέο” στην Ελλάδα και “με… Μπαλτά” έκοβε κεφάλια άριστων μαθητών και φοιτητών και εκπαιδευτικών αριστείας». Έτσι η αξιολόγηση που θα ... επέφερε ο κλήρος και η επιλογή – διαλογή θα γίνεται μόνο μεταξύ ακέφαλων σωμάτων, περιττή η αξία κεφαλής, με ή χωρίς οποιοδήποτε περιεχόμενό της. Το “παληό” των… Παρισίων ίδιο με το “νέο” συγχρόνου σκέψης και παιδείας Αθηναϊκών… Εξαρχείων.
Το «νέο» ήρθε στη Γαλλία αμέσως με την εκλογή Μακρόν και την επιλογή – διορισμό νέου Υπουργού Παιδείας του κ. Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ. Τι λέει αυτό το πράγματι «νέο εκεί και τώρα» στη Γαλλία; Όσα έλεγε «το παληό» στην Ελλάδα, δηλαδή: τα ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ να διδάσκονται στην Γαλλική Εκπαίδευση. Οι μαθητές εξ απαλών ονύχων εκπαίδευσής τους με 5 (πέντε) ώρες εβδομαδιαίως θα διδάσκονται ως ΕΘΝΟΣ Γάλλων, για κοφτερή σκέψη τους, τη γλώσσα των ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Δηλαδή, όσα ήθελε και είχε καθιερώσει χρόνια ΠΡΙΝ το «παληό» στην  Ελλάδα που… «μας τελείωσε»…
Ελλάς – Γαλλία συμμαχία. Αλλά γι’ αυτό που είναι τώρα «νέο» στη Γαλλία πρέπει να έρθει στην Ελλάδα το… «παληό» για να θεμελιώνεται στην ίδια βάση, η συμμαχία στην ΠΑΙΔΕΙΑ, θεμέλιο συμμαχιών ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ή κοινού Πολιτισμού. Για να γίνει αυτό, πρέπει να φύγουν αυτά που λέει ότι είναι… «νέο» για… πρώτη φορά… η «Αριστερής πυξίδας» πορεία Κυβέρνησης, αλλά ήδη έχει γίνει πολύ «παληό» στη Γαλλία και πέρασε στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» ως πολύ κακή παρένθεση Παιδείας, με την είσοδο των Αρχαίων Ελληνικών στα Γαλλικά Σχολεία.
Έτσι, χρειάζεται να επανέλθει «εδώ και τώρα» το… «παληό» ώστε να γίνει ίδιο με το «νέο» σήμερα στη Γαλλία, αφού το Έθνος των Γάλλων «μετέχει της Αρχαίας Γλώσσης των Ελλήνων» του από αιώνων Πολιτισμού μας. Που είναι και Πολιτισμός Ευρώπης και του Δυτικού σύγχρονου κόσμου. Με θεμέλιο τα «δικά μας… παληά…» που εδιώξαμε από την από αιώνων Πατρίδα τους ΑΡΧΑΙΑ Ελληνικά στην παιδεία Ελλήνων. Όσα έδιωξε ως «παληό» το…. «πρώτη φορά… νέο εδώ», το επαναφέρει, ως Άριστο ΝΕΟ η Γαλλία και είναι το πάντα σταθερό θεμέλιο Πολιτισμών με τη γλώσσα Σκέψης ΑΡΧΑΙΩΝ Ελληνικών.   
Σήμερα στην Ελλάδα όσα αποτελούν το… «νέο»… δεν μπορεί να τα «επικοινωνήσει» η κυβερνητική γλώσσα «εντός και εκτός δικής της λογικής» ούτε στα… Κινέζικα ακόμα και με Κινέζους συνομιλητές της. Διότι ενώ στην μακρινή Κίνα ακμάζει Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού, ενώ 22.000 Νέοι Κινέζοι αναζητούν ΣΧΟΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Πολιτισμού για κλασσικές Σπουδές τους δεν βρίσκουν στην… Ελλάδα, σε… Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Αλλά κι’ όταν βρίσκουν, η Κυβέρνηση του «νέου» δεν τους δέχεται διότι οι… Κινέζοι θέλουν να πληρώσουν δίδακτρα, να ενισχύσουν το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και το Δημόσιο Ταμείο όχι ως… «κακοί δανειστές» αλλά ως «καλοί αγοραστές - πληρωτές» αγαθού Εκπαίδευσης «πολύτιμου ως μετάξι». Να το μεταφέρουν από «δρόμους μεταξιού» στην Πατρίδα τους και σε όλο τον κόσμο Πρεσβευτές Σκέψης θεμέλιου σύγχρονων Πολιτισμών, από ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Αλλά με… πρώτη φορά… σκέψη «αριστερού πολιτικού πολιτισμού» εμείς εδώ «δεν πουλάμε» ούτε… «ξεπουλάμε Σκέψη» αλλά ούτε τζάμπα την προσφέρουμε γιατί θα έπρεπε πρώτα να την έχουμε εμείς, κυρίως οι «Δημόσιοι Άνδρες και Γυναίκες». Ως γνωστόν, οτιδήποτε του Δημοσίου δεν διατίθεται ως αγαθό, σε κάθε τομέα, διότι δεν παράγεται. Κι’ όταν παραχθεί καταστρέφεται.
Κάπως έτσι, μπορεί και η Εκπαίδευση στην Ελλάδα, να ακολουθήσει τον…. «δρόμο του ελληνικού Μηλίτη» στις… διεθνείς αγορές αγοραστών και δανειστών. Και όπως Εκείνος δεν θα μπορεί να παράγεται ΕΔΩ διότι απαγορεύεται η παραγωγή του, παράγεται μόνο στο εξωτερικό και εισάγεται εκείθεν ως «ελληνικός» για εδώ.

Έτσι, η Εκπαίδευση ΚΑΙ Ελλήνων στη Γλώσσα Πολιτισμού τους απαγορευμένη στο εσωτερικό, θα παράγεται μόνο στο εξωτερικό και θα εισάγεται ή δεν θα εισάγεται καθόλου έστω κι’ αν αφορά τα ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Όποιος επιθυμεί να… γευθεί τέτοιο αγαθό θα μεταβαίνει εις… Παρισίους. Είτε Έλλην είναι είτε… Κινέζος, που τον… «διαμετακομίζει η Ελλάς» εις… Παρισίους. Στις αγορές  του Γαλλικού ΈΘΝΟΥΣ, που αρχίζει την Εκπαίδευσή του με ΑΡΧΑΙΑ Ελληνικά σε όλη τη… Γαλλία. ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ εβδομαδιαίως, κάθε εργάσιμη ημέρα, οι δύο είναι αργίες.


Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->