Home » » Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής: Συναυλία στο φως του φεγγαριού

Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής: Συναυλία στο φως του φεγγαριού Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής:  Συναυλία στο φως του φεγγαριού
Πολιτιστικό Κέντρο Π. Φαλήρου «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» (Λεωφ. Ποσειδώνος, έναντι πλατείας Φλοίσβου).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συναυλία Άννας Μορφίδου NELLA FANTASIA
στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής
Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00,
Πολιτιστικό Κέντρο Π. Φαλήρου «ΦΛΟΙΣΒΟΣ»

O Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος - Πρασίνου & Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βίκυ Ανδρικοπούλου και τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, διοργανώνουν συναυλία στο φως του φεγγαριού, με την εξαιρετική σοπράνο – ερμηνεύτρια Άννα Μορφίδου, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Π. Φαλήρου «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» (Λεωφ. Ποσειδώνος, έναντι πλατείας Φλοίσβου).

Η Αννα Μορφίδου, η ερμηνεύτρια με την αισθαντική φωνή όπως την αποκαλούν, μας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι - διαδρομή που ενώνει τους χρόνους και τους τόπους μέσα από ένα μαγικό διαχρονικό ρεπερτόριο με τίτλο: «NELLA FANTASIA». Την Άννα θα συνοδέψει στο πιάνο η εξαιρετική Σοφία Ροσμαράκη.

Δυο γυναίκες με δυνατές ερμηνείες, που αποτελούν ένα ατμοσφαιρικό μουσικό σχήμα με τη μαγεία και την αισθητική τους, θα μας προσφέρουν ψυχαγωγία μέσα από την ποιότητα των ωραιότερων μελωδιών του μουσικού πενταγράμμου - από το γαλλικό και ισπανικό ταγκό στον ελληνικό λυρισμό - καθώς και τραγουδιών που αγαπήθηκαν, από τον ξένο και ελληνικό κινηματογράφο!Βιογραφικά στοιχεία ερμηνευτριών:


Ø  Η υψίφωνος Άννα Μορφίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε πολύ μικρή ηλικία άρχισε μαθήματα πιάνου ενώ 15 ετών διακρίθηκε με το Α' βραβείο του Πανελληνίου Διαγωνισμού Κλασικού Τραγουδιού της Χ.Ο.Ν. Σπούδασε μονωδία, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο The College of Southeastern Europe και στο Ελληνικό Ωδείο,επίσης υποκριτική στη Μελοδραματική Σχολή του Athenaeum και masterclasses με τον Κώστα Πασχάλη κ.α. Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ και ερμηνεύσει έργα σε πρώτη εκτέλεση σύγχρονων Ελλήνων συνθετών σε φεστιβάλ, πολιτιστικά κέντρα και σημαντικούς συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως «Gasteig», Μέγαρο Μουσικής του Μονάχου κ.α. Κατά την περίοδο της διαμονής της στο Μιλάνο, συνεργάστηκε με τον Al. Ferrari, μαέστρο της καμεράτα της Σκάλας του Μιλάνου και το 2006 εμφανίστηκε μαζί του κάνοντας το ντεμπούτο της στο "Gadogan Hall" του Λονδίνου με την "Royal Philarmonic Orchestra". Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με πάρα πολλές και σημαντικές ελληνικές ορχήστρες αλλά και μικρά σύνολα. Τον Ιούνιο του 2011, ηχογραφήθηκε μια σπάνια μουσική παραγωγή, ένα cd με τίτλο "ΣΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΨΗ", με συντελεστές τον μεγάλο συνθέτη Μίμη Πλέσσα και την εξαιρετική ερμηνεία της σοπράνο Άννας Μορφίδου. Το άλμπουμ περιλαμβάνει δώδεκα (12) μεγάλες συνθέσεις του Μίμη Πλέσσα. Η Άννα Μορφίδου έχει ερμηνεύσει όλα τα είδη του λυρικού τραγουδιού: Άριες της Όπερας, Ορατόρια, Λήντερ, Μιούζικαλ, Τραγούδια. Έχει πάρει έξοχες κριτικές και όλες της οι ερμηνείες έχουν μεγάλη επιτυχία.


1

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 156 – 17675 ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΘΗΝΑ
210-9514523 Site: www.clubunesco.gr   E-mail:unescohellas.tlee@gmail.com
ΑΠΟΦΑΣΗ 377 ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO
 


Ø  Η Σοφία Ροσμαράκη είναι απόφοιτος του “Conservatoire του L. Janaček” και του Πανεπιστημίου της πόλεως Ostrava στην Τσεχία (Σπουδές Πιάνου και Master στην «Τέχνη και Παιδαγωγική»). Κατά τη διάρκεια της πολυετούς της παρουσίας στη διδασκαλία του πιάνου μαθητές της έχουν αποσπάσει πανελλήνια και διεθνή βραβεία. Διδάσκει σε σεμινάρια πιάνου ως προσκεκλημένη καθηγήτρια. Εμφανίζεται ως σολίστ σε προσωπικά ρεσιτάλ και ως συνοδός μουσικής δωματίου. Διεθνείς συνεργασίες συμπεριλαμβάνουν τη βιολοντσελίστα C. Nash, την υψίφωνο C. Grahn σε αφιέρωμα στον Νeslon Mandela και την υψίφωνο J. Dolezilkova σε έργα Dvorak. Παλαιότερες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην εκδήλωση ”Women of the Meditterranean” με τη στήριξη της Unesco, ενώ πρόσφατες το αφιέρωμα στον Glenn Gould με έργα του JS Bach στον ΠΑΡΝΑΣΣΟ (Διεύθυνση ορχήστρας/χορωδίας: Σ. Κλάψης). Δίδαξε πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο, στο Ωδείο Φ. Νάκας καθώς και στο Ωδείο Athenaeum.


Ευχαριστούμε θερμά:

·         Τον Μουσικό Οίκο ΣΠΥΡΟΣ ΝΑΚΑΣ για την ευγενική χορηγία του πιάνου.
·         Την Evie Apostolopoulou για την επιμέλεια και τα χτενίσματα των καλλιτεχνών.
·         Τους χορηγούς επικοινωνίας: Ανάδειξέ το * Atticanews.gr * Aylogyrosnews * Afieromata.gr * In Point Productions * McNews.gr * Neaavlaia.grINFO:
Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, ώρα 21:00
Πολιτιστικό Κέντρο Π. Φαλήρου «ΦΛΟΙΣΒΟΣ»
Λ.Ποσειδώνος, απέναντι από πλατεία Φλοίσβου
Είσοδος ελεύθερη


Πληροφορίες:
Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
Τηλέφωνο: 210 9514523
Email: unescohellas.tlee@gmail.com Site: www.clubunesco.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->