Home » » ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ 24 ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ+1 ΠΟΙΗΤΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ 24 ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ+1 ΠΟΙΗΤΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ- ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
 24 ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ+1 ΠΟΙΗΤΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μια μοναδική ζεστή βραδιά απόλαυσε το φιλότεχνο κοινό στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής  Πινακοθήκης  Πειραιά, στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο Αόρατες Πόλεις, όπου  24 εικαστικοί + 1 ποιητής συνεκθέτουν …
Πρόκειται για μια πρωτότυπη επιτυχημένη έκθεση σύγχρονων εικαστικών όπου τα έργα τους συνομιλούν με τα ποιήματα του Θανάση Σάλτα. Η έκθεση  τείνει να γίνει θεσμός αφού πραγματοποιείται  για 7η συνεχόμενη χρονιά στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. 
Οι 24 εικαστικοί που έλαβαν μέρος : Αλιγιζάκη Κύρα, Ασπρογεννίδου Θεοδώρα, Βεντούρη Ανδριανή, Γεράκη Εύα, Γεωργαρίου Πέτρος, Γκουσγκούνης Σωτήρης, Γρηγοράκη Γιάννα, Δούναβη Ειρήνη, Ζερβογιάννης-Χαιρέτης Κωστής, Καραμαλέγκος Γιώργος, Κασσαβέτη Κατερίνα, Κεχαγιά Ελισάβετ, Λουκάς Αναστάσιος, Μαργαρώνη Λυδία,  Μπενάκη Πολυτίμη-Μαρία, Μπουζούνης Γιώργος, Νασιοπούλου Παπαγεωργίου Ντιάνα, Παρασκευοπούλου Κωνσταντίνα, Σάλαρης Ηλίας, Σβολόπουλος Νίκος, Συλίκου Κωνσταντίνα, Τζαννέ Κωνσταντίνα, Φερεντίνου Αμαλία,Χορταριά Αικατερίνη.

Την έκθεση φέτος, επιμελήθηκε ο εικαστικός Νίκος Σβολόπουλος και η ιστορικός τέχνης Μαρία-Μόσχα Καρατζόγλου, προλόγισε εκτενώς  τα έργα των καλλιτεχνών ανατρέχοντας στις  Αόρατες πόλεις του συγγραφέα  Ίταλο Καλβίνο .
Την ξεχωριστή πινελιά στην έκθεση έδωσε και φέτος ο ποιητής Θανάσης Σάλτας ο οποίος  για 6η συνεχόμενη χρονιά υιοθετώντας ένα νέο είδος ποίησης, έγραψε ελεύθερα ποιήματα εμπνευσμένα από τα έργα και τα παρέθεσε δίπλα τους, με σκοπό τη συνομιλία μεταξύ των τεχνών.
Στην βραδιά των εγκαινίων ακούστηκαν απαγγελίες ποιημάτων από τον ίδιο τον ποιητή Θανάση Σάλτα και από την θεατρική συγγραφέα/ηθοποιό και διευθύντρια θεάτρου της Unesco Πειραιώς και Νήσων Ιωάννα Μαστοράκη.  Στο πιάνο τους συνόδευσε μελωδικά ο μουσικός Γιώργος Κέντζογλου, ενώ η συνθέτης/τραγουδίστρια Τατιάνα Μανωλίδου έδωσε μια ξεχωριστή νότα ερμηνεύοντας 2 τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο/cd Ιστορίες Τάνγκο σε μουσική δική της και στίχους του ποιητή.

Το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, που πλημμύρισε την αίθουσα εκδήλωσης απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η τέχνη έχει τη δύναμη να  μας ενώνει και να μας συγκινεί πραγματικά όλους.
Η έκθεση θα διαρκέσει από Τρίτη 2 Μαΐου έως Τετάρτη 10 Μαΐου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.


Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->