Home » » ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΕΣ... Η Νέα Διευθύντριας θεάτρου Ιωάννα Μαστοράκη του ‘Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων

ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΕΣ... Η Νέα Διευθύντριας θεάτρου Ιωάννα Μαστοράκη του ‘Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων

Ι. ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ=ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ- κ. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΕΣ...


Η Νέα Διευθύντριας θεάτρου Ιωάννα Μαστοράκη του ‘Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων μας μιλάει για την Νέα της θέση.


 ‘Ομιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων αποσκοπεί :

α) Να καλλιεργήσει τη Διεθνή Κατανόηση, σύμφωνα με τις Αρχές και τα Ιδανικά της UNESCO και να στρέψει το ενδιαφέρον της Κοινής γνώμης στους Σκοπούς του Οργανισμού αυτού που είναι Εκπαιδευτικοί, Πολιτισμικοί,   Τουριστικοί και Αναπτυξιακοί.
β) Να Προαγάγει την Συγκρότηση ομάδων Μελετών και Διεθνών σχάσεων, δηλαδή να Οργανώνει Ημερίδες, Σεμινάρια, Συνέδρια, Ομιλίες, κ.α. που έχουν άμεση σχέση με τους αναφερθέντες σκοπούς του Οργανισμού της  UNESCO και η Δημιουργία ενός Πολιτισμού Ειρήνης.
γ) Να Διοργανώνει Κοινοτικά ( ΕΕ ), Εθνικά ή Περιφερειακά Προγράμματα Περιφερειακής ή Εθνικής εμβέλειας άτυπης συνεχιζόμενης Επαγγελματικής κατάρτισης, Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης ανεργίας πολιτών, Παλιννοστούντων, Ανέργων, Αποδήμων καθώς και προγραμμάτων που έχουν σαν αντικείμενο τη Διατήρηση, Διάσωση και Διάδοση της Ελληνικής Παραδοσιακής πολιτιστικής κληρονομιάς και των παραδοσιακών   Ελληνικών Τεχνών  (Όπως Χορός, Αγγειοπλαστική, Χαρακτική, Ξυλογλυπτική, μέχρι και εκμάθηση κατασκευής παραδοσιακού σκάφους (καΐκι) με ξύλο, Μελισσοκομία. Κτηνοτροφία, Πτηνοτροφία όπως και την Εκπαίδευση Στελεχών διάσωσης και Υποβρύχιας δραστηριότητας (Ιχθυοκαλλιέργεια και άλλες θαλάσσιες καλλιέργειες).
δ) Να Συμβάλλει στην Επιστημονική, Περιβαλλοντική /Οικολογική και πολιτισμική κατάρτιση των μελών του, βοηθώντας τα κυρίως στη προσαρμογή τους στις αδιάκοπες και κάθε είδους εξελίξεις και μεταβολές, που παρουσιάζονται συνεχώς σ’ όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και κυρίως να επιτελεί έργο το οποίο θα έχει ως στόχο και σκοπό τη δημιουργία ενός Πολιτισμού της ΕΙΡΗΝΗΣ, βασικού αγαθού του ανθρώπου.
ε) Να επιδιώκει την κατοχύρωση της Ελεύθερης ανταλλαγής Επιστημονικών και Πολιτισμικών πληροφοριών, ως και την Ελεύθερη διακίνηση μορφωτικών και πολιτιστικών ιδεών και πρωτοβουλιών, τη διαφύλαξη, διάσωση, διάδοση και προστασία του Λαϊκού πολιτισμού και την ανάπτυξη της Ειρήνης, της Φιλίας και της αμοιβαίας συνεργασίας και κατανόησης ανάμεσα στους ανθρώπους που υπηρετούν ερασιτεχνικά και επιστημονικά τη Λαϊκή παράδοση κάθε χώρας.
Η  ψύχη του Ομίλου είναι ο  Πρόεδρος  κ. Ιωάννης Μαρωνίτης. Ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων είναι ένας όμιλος με όραμα δεν είναι απρόσωπος έχει μια καρδιά γεμάτη αγάπη που χτυπάει δυνατά και μια αγκαλιά για όλους τους ανθρώπους.  Προσφέρει πολλά και το κάνει με μόνο αντάλλαγμα να υπάρχει χαμόγελο στα χείλη όλων των ανθρώπων.
 ‘Είναι μεγάλη τιμή για μένα που είμαι στον Όμιλο και θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να φανώ αντάξια του. Μερικές από της Δράσεις του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων είναι:

Έχει δημιουργήσει μόνιμες ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ στους Δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας & Περάματος , στον Δήμο Πειραιά, στον Δήμο Νίκαιας και στον Δήμο Κορινθίων.
 Αγωνίζεται για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα  οπού Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ο Πρόεδρος του και μέλος του Εκτελεστικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για τη σημασία και το δίκαιο της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα διοργάνωσε Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ – Μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Η Επιστροφή των Μαρμάρων»
‘Είναι δίπλα στον πολιτισμό στις τέχνες και στου δημιουργούς  έχοντας υπό την αιγίδα του, εκθέσεις ζωγραφικής, βιβλία θεατρικές παραστάσεις κ.α.
Μεγάλη επιτυχία είχε και η μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας που για 3η συνεχή χρονιά διοργανώνει ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων και  βράβευσε σημαντικές κυρίες από διάφορους χώρους (τηλεόρασης, αθλητικό, επιχειρηματικό, πολιτισμού, γραμμάτων, τεχνών κα) όπου η καθεμία έχει ξεχωρίσει. Συγκεκριμένα:

Μιμή Ντενίση: Θεατρική συγγραφέας και θεατρική επιχειρηματίας
Σταματίνα Τσιμτσιλή: Παρουσιάστρια
Χαρούλα Απαλαγάκη: Γενική Γραμματέας Ένωσης Τραπεζών Ελλάδος
Η  Εθνική ομάδα Μπάσκετ Γυναικών
Ζέτα Θεοδωρακοπούλου: Αθλητικογράφος
Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα: Συγγραφέας, ιστορικός τέχνης και αρχαιολόγος
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Μαριάννα Μόσχου: Πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ Μαριάννα Μόσχου
Ισμήνη Κριάρη: Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου
Ζαχαρούλα Τσιριγώτη: Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ κα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη
Φωτεινή Δάρρα: Ερμηνεύτρια
Αν μπορούσα να φανταστώ ένα ονειρικό κόσμο γεμάτο αγάπη, κατανόηση, ανθρωπιά και ειρήνη θα ήταν ο κόσμος που έχει σαν όραμα  Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και ο Πρόεδρός της ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.
 
ΣΤ.ΤΣΙΜΤΣΕΛΗ-ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ
Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->