Home » » ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Όλα του γάμου δύσκολα δια χειρός Κώστα Μπιλίρη

ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Όλα του γάμου δύσκολα δια χειρός Κώστα Μπιλίρη



Όλα του γάμου δύσκολα!!!
δια χειρός Κώστα Μπιλίρη

Συμβουλές προς ανύπανδρες, ή ούτως ειπείν, νύμφες ανύμφευτες, ή και προς όσες ακόμη σκέπτονται να ξαναπιάσουν κάρβουνα. Νεαρές μου, ή έστω και ελαφρώς σιτεμένες ομορφούλες μου. Ως γνωστόν οι ασχημούλες ταχυδρομήθηκαν από την εποχή μας προς άγνωστη κατεύθυνση. Αν δεν έλαχε μέχρι τώρα να βάλετε μπελά στο κεφάλι σας, καθίστε εκεί που βρίσκεσθε. Μην ακούτε που λένε, προορισμός της γυναίκας είναι να οδηγηθεί εις γάμου κοινωνία. Η γάμου κοινωνία, εξασφαλίζει σύζυγο, αλλά δεν εξασφαλίζει συζυγική επικοινωνία.  Αν παρόλα αυτά επιμένετε, ακούστε τουλάχιστον τις συμβουλές μου. Δεν ξέρω βεβαίως ποιο είναι το πρότυπο του άνδρα που ονειρεύεσθε.. Δεν ξέρω ποια είναι η αρσενική φάτσα που ορέγεσθε. Δεν ξέρω ποιες είναι οι ανατομικές του αναλογίες που επιθυμείτε. Όμως πριν τον θέσετε  εντός και επί τα αυτά σας, φροντίστε να διαμορφώσετε άποψη στη νέα αντίληψη περι γυναικείας δεσμευτικής.
Κατ΄αρχάς, μη νιώσετε καμιά ικανοποίηση, αν σας βεβαιώσει ότι σας εκτιμά όσο και τις ιδέες του. Προτιμήστε να είναι πιο πιστός σε σας από τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Αυτές έτσι κι αλλιώς, πολλές φορές θα τις αλλάξει.
Σχετικά με την ηλικία του, μην επηρεασθείτε αν είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη από τη δική σας. Όσων χρονών κι αν είναι δεν θ΄αποφύγει να παιδιαρίζει. Μην ακούτε που λένε, αυτός είναι σοβαρός, ή αυτός μεγάλωσε και έβαλε μυαλό. Ο αρσενικός όσο και να μεγαλώσει μυαλό δε βάζει. Χούγια βάζει και ιδιοτροπίες.  Κατά τα άλλα και μικρότερος να σας τύχει, πρώτος θα την κοπανήσει δια τας αιωνίους μονάς. Ποιος το λέει; Τα ληξιαρχικά βιβλία. Εμ βέβαια. Η πραγματικότητα μιλάει μόνη της. Οκτώ στις δέκα Ελληνίδες, θα πάρουν κάποτε σύνταξη εκλιπόντος συζύγου. Το πόση θα είναι και πόσο θα κρατήσει, θα μας το πει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κορίτσια. Φροντίστε ο μέλλων σύζυγός σας, να περιβάλεται από ευρύ κύκλο γνωριμιών. Ώστε αν εκείνος αρχίσει να σας κάνει τη ζωή δύσκολη, να μη δυσκολευτείτε για τον αντικαταστάτη του. Φροντίστε ακόμη να βρείτε σύζυγο με σταθερές αποδοχές. Γιατί το λέω;  Ε, ας έχει και κάτι σταθερό, που να πάρει ο διάβολος. Μακριά από άνδρα που λεει συνεχώς καλά λόγια.  Η ιστορία διδάσκει πως όσοι λένε καλά λόγια, θα δώσουν γρήγορα το κακό παράδειγμα. Ιδίως μην εμπιστεύεστε αυτούς που χωρίς λόγο, αρχίζουν να υπερασπίζονται την ηθική. Θα ήθελαν, μα ίσως δε βρήκαν ακόμη την ευκαιρία να φανούν ανήθικοι.  Αποφύγετε ασφαλώς αυτούς που είναι φανατικοί οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων. Εξαντλούν όλες, μα όλες τους τις δυνάμεις στην κερκίδα. Στη συζυγική τους εστία γυρίζουν ψόφιοι. Και λίαν επηρεασμένοι από την ομάδα τους. Τον σκέφτεσαι την ώρα που εσύ και αυτός, αντί αγάπη μου να σου λέει Αεκάρα μου... 
Αν θέλετε να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια στο γάμο σας, μην νταλκαδιαστείτε και προπαντός μην το δείξετε. Α πα-πα! Όχι σεβντάδες, έρωτες και νευροκαβαλικεύματα των μαλακών μορίων.
Μην ακούτε που λένε «δεσμός βασισμένος στην αγάπη, είναι δένδρο που έχει ρίζες».  Και τα δόντια έχουν ρίζες, αλλά στο τέλος δεν μένει κανένα στη θέση του. Κορίτσια. Κάτι ακόμη βασικό. Μην πει καμιά, μα καμιά πως ξέρει τους άνδρες. Ο χαρακτήρας των ανδρών έχει τρεις όψεις. Αυτή που θέλει να βλέπει ο ίδιος,. Αυτή που αφήνει να βλέπουν οι γυναίκες. Και αυτή που είναι η αληθινή. Τη βλέπει μόνο ο Θεός. Ίσως γι αυτό έφτιαξε και την κόλαση.
Όσο για σας κυρίες μου και συζυγοκρατούμενες μου θυμηθείτε και τούτο. 
Αν κάποιο βράδυ, μετά την κατάκλιση, αντιμετωπίσετε αυτό που λίαν επιεικώς στην αστική διάλεκτο ονομάζουμε κρεβατομουρμούρα, μην ξαφνιαστείτε. Δώστε τόπο στην οργή και ολόκληρο το κρεβάτι στον άνδρα σας. Την πρώτη φορά σηκωθείτε και βολευτείτε στο χωλ. Τη δεύτερη στο σπίτι της μαμάς σας. Την τρίτη αμοληθείτε στο σπίτι της πεθεράς σας. Μπορεί να μην εξασφαλίσετε τη συμμαχία της, αλλά θα σας φανεί χρήσιμη. Και δίχως να το υποψιαστεί. Καθόσον την τέταρτη φορά, πηγαίνετε να κοιμηθείτε όπου θέλετε. Ο σύζυγός σας θα νομίσει πως αφού δεν είστε στο χολ, θα βρίσκεσθε κάπου στη μαμά σας, ή τη μαμά του. Αφήστε τον έτσι να κοιμάται ήσυχος. Υπάρχει και άλλη εκδοχή. Πριν αρχίσει αυτός τη γκρίνια, περάστε εσείς στην επίθεση. Μη φοβάστε τη σύγκρουση. Μαζί με τόσα άλλα καλά που θα συμβούν, θα τιναχθεί από πάνω σας η σκόνη και θα αδειάσει από μέσα σας η σκουριά.
Μην ξεχνάτε άλλωστε και τις συμβουλές της μαντάμ Πιζαρί. «Το πιο καθαρό σκεύος είναι το μπρίκι. Επειδή έχει μεγάλη σχέση με τη φωτιά. Αν θέλετε να είναι και ο σύντροφός σας ένα σκεύος καθαρό, βρείτε τρόπο να τον καίτε όσο γίνεται συχνότερα».
Αφού έτσι συμβουλεύει η μαντάμ Πιζαρί, εσύ γιατί να διαφωνείς; Κάφτονε τον Μπαγάσα... 
Υ.Γ. Φίλοι αναγνώστες σας προσκαλώ και προσωπικά στην τιμητική εκδήλωση που διοργανώνεται στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο. Σας ενημερώνει σχετικά η πρόσκληση που ακολουθεί.
(Η εκδήλωση τελεί    υπό την αιγίδα του  Μουσείου Βορρέ & του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με τη στήριξη του Προέδρου και Ακαδημαϊκού Ευάγγελου Μουτσόπουλου)


Συμμετέχουν διαβάζουν κείμενα του ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΛΙΡΗ και τραγουδούν  
 : Γιώργος Κουμπανάκης -Μουσικοσυνθέτης                       
Τάκης Κωνσταντακόπουλος – τραγουδιστής                                            Γιώτα Αγνάντη – ηθοποιός                                                                      Μάρω Δημητρίου – ηθοποιός -τραγουδίστρια                                 
Τζέφη Ζαχαροπούλου – ηθοποιός  

     Ημερομηνία: Τετάρτη 8 Μαρτίου@ ώρα 21.00
Χωρος: Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος
Διεύθυνση: Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 2, 4ος όροφος Κολωνάκι
Είσοδος ελεύθερη                                               





Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->