Home » » Πρέπει να πνεύσει το πνεύμα του Εικοσιένα

Πρέπει να πνεύσει το πνεύμα του ΕικοσιέναΠρέπει να πνεύσει το πνεύμα του Εικοσιένα
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί όχι απλώς το φωτεινό ορόσημο που φανερώνει την ανάσταση του Γένους, αλλά και το μεγάλο θαύμα του Θεού, που αποτελεί εγγύηση για το μέλλον αυτού του τόπου. Το Εικοσιένα αποτελεί ακένωτη δεξαμενή εθνικού φρονηματισμού, την εθνική μας κολυμβήθρα και πηγή διδαγμάτων και μηνυμάτων με διαχρονική αξία.
Η 25η Μαρτίου αποτελεί μοναδική ευκαιρία εθνικού προβληματισμού και αυτοκριτικής για όλους μας. Με μια βαθύτερη εξέταση υπό τον προβολέα του Εικοσιένα θα διακρίνουμε προδοσία από όλους μας της εθνικής μας ταυτότητας, της ηρωϊκής μας ιστορίας, των ελληνορθόδοξων παραδόσεών μας, της δημοκρατίας, της ειρήνης, της ελευθερίας.
Καθημερινά ακόμα είμαστε έτοιμοι να υποστείλουμε τη σημαία της εθνικής μας συνείδησης και των ιδανικών, της αυτοθυσίας και της εθνικής μας ευαισθησίας, του καθήκοντος και της Ορθοδοξίας μας. Δεν πνέει πια το πνεύμα του Εικοσιένα στον τόπο μας και υποστείλαμε από το βράχο της ψυχής μας τις πιο ιερές σημαίες.
Η Ελλάδα που αναστήθηκε το 1821, αργοπεθαίνει σήμερα από την υπογεννητικότητα, την ανεργία, τη διαφθορά. Τρέμει τους εχθρούς της, τους εμπόρους ναρκωτικών, τους περιθωριακούς, τη γνώμη του κόσμου. Ποιος είναι διατεθειμένος να θυσιάσει, έστω και λίγο, από τα κεκτημένα, από την ευμάρειά του, από την τρυφηλότητά του;
Ελάτε ήρωες του 1821 να διδάξετε στους νεοέλληνες αγάπη, αυτοθυσία και πίστη. Ελάτε να τους δείξετε πώς θαυματουργούν, πώς σκέπτονται και πώς αποφασίζουν στις κρίσιμες για την πατρίδα στιγμές. Ελάτε να τους φωνάξετε ότι είναι τραγικό έγκλημα να είναι αυτοί οι τελευταίοι σημαιοφόροι της πιο ένδοξης πατρίδας.
Το τριπλό εθνικό σύμβολο του κλέφτη, του ναύτη και του καλογεροδάσκαλου λαμπρύνει σε αρμονική συνεργασία τη νεότερη ιστορία μας και υπαγορεύει το καθήκον μας. Αυτό το σύμπλεγμα είναι εθνική ανάγκη να στηθεί σε περίοπτη θέση στην ελληνική ψυχή μας και σε χώρο της πρωτεύουσας της Ελλάδας για να διδάσκει και να φωτίζει το δρόμο που οδηγεί στην πραγμάτωση των πεπρωμένων της Φυλής μας.

kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->