Home » » Αθήνα και Λευκωσία οι καλύτεροι σύμμαχοι της Άγκυρας...

Αθήνα και Λευκωσία οι καλύτεροι σύμμαχοι της Άγκυρας...
Αθήνα και Λευκωσία οι καλύτεροι σύμμαχοι της Άγκυρας! 

Τα νέα δεδομένα στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερα δημιουργούν τεράστιες ανησυχίες στην Άγκυρα κι αυτό διαφαίνεται από τις απειλές και τις προκλήσεις που εξαπολύει καθημερινά προς κάθε κατεύθυνση. Ο Κουρδικός Διάδρομος, οι Κούρδοι του ΠΚΚ και όλες οι δυνάμεις της τρομοκρατίας που δρουν στη ζώνη που εκτείνεται από το Βόρειο Ιράκ μέχρι τις ακτές της Μεσογείου, στα βόρεια της Συρίας,  εξακολουθούν να είναι οι μεγαλύτερες απειλές για την Τουρκία! Οι Κούρδοι ένωσαν τα καντόνια τους … και επήλθε πανικός στην Άγκυρα.  
Αυτοί κυρίως οι λόγοι, καθώς και οι εσωτερικές συμμαχίες του Ερντογάν είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που κάνουν τον Τούρκο πρόεδρο να δρα προκλητικά ανεβάζοντας επικίνδυνα τους τόνους, βγάζοντας το «άχτι» του με εντεινόμενες παραβιάσεις στο Αιγαίο, αμφισβήτηση δεκάδων ελληνικών νησιών και με απειλές για προσάρτηση των κατεχομένων. Όλα γίνονται για εσωτερικούς λόγους, υποστηρίζουν πολλοί. Ακόμα κι αν είναι έτσι, εμείς καλά θα κάνουμε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Με την προσδοκία ότι ο Ερντογάν δεν θα ανοίξει τελικά την πόρτα του φρενοκομείου. Κακά τα ψέματα, οι πολεμικές συγκρούσεις δεν λύνουν αλλά δημιουργούν τεράστια δυσεπίλυτα προβλήματα. Ακόμα και στους «νικητές». Ας το έχουν αυτό υπόψη τους όσοι ονειρεύονται να λύσουν τις όποιες διαφορές τους με τον πόλεμο …
Η απάντηση της Αθήνας στις ιταμές προκλήσεις της Άγκυρας έρχεται δια στόματος Νίκου Κοτζιά: «Είμαστε ο καλύτερος γείτονας που θα μπορούσαν να βρουν. Ελπίζω να γίνουν και αυτοί το ίδιο», είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε προς την Άγκυρα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μέσα από την εκπομπή «Ιστορίες» του «Σκάι» με τον Αλέξη Παπαχελά. Ένα ειλικρινές μήνυμα φιλίας και συνεργασίας πάνω σε ισότιμη βάση, όπως προβλέπεται μέσα από τις Διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των κρατών. Ο Νίκος Κοτζιάς δεν παρέλειψε ακόμα να υπενθυμίσει ότι η Ελλάδα, όπως έκανε πάντα κατά το παρελθόν, θα υπερασπιστεί αν χρειαστεί με κάθε τρόπο την τιμή, την αξιοπρέπεια και την εδαφική της ακεραιότητα.
Ο απόλυτος μονοκράτορας Ερτνογάν όμως μοιάζει, ή φαίνεται να κάνει πως δεν αντιλαμβάνεται. Και όχι μόνο δεν συμμορφώνεται με τους διεθνείς κανόνες δικαίου, αλλά εσχάτως έχει ανοίξει κι άλλα πολλά μέτωπα! Και μάλιστα με τους μέχρι πρότινος παραδοσιακούς φίλους και συμμάχους του! Με τους Γερμανούς, τους Δανούς, τους Σουηδούς, τους Ελβετούς, τους Ολλανδούς …. «Σίγουρα θα πληρώσουν το τίμημα και θα μάθουν, επίσης, τι εστί διπλωματία. Θα τους διδάξουμε διεθνή διπλωματία» διαμηνύει ο Ερντογάν διαμαρτυρόμενος για τη στάση της Ολλανδίας να μην επιτρέψει να μεταφερθεί ο προεκλογικός του αγώνας στο έδαφος της! Κάποιοι φαίνεται να γελούν μαζί του και τον υποτιμούν. Καιρός να αναθεωρήσουν. Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάται ένας παρανοϊκός τύπος, όπως είναι ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας. Η ιστορία διδάσκει ότι κατά το παρελθόν κάτι τέτοιοι τύποι αιματοκύλησαν ολόκληρη την ανθρωπότητα!
Μέσα σε αυτόν τον άνευ προηγουμένου παραλογισμό, μείναμε εμείς, με το σκεπτικό της δήθεν ανοχής, να είμαστε οι μόνοι πιο συνεπείς υποστηρικτές της Άγκυρας! Λευκωσία και Αθήνα κοντεύουν να σπάσουν το «limit up» της υποχώρησης! Το θύμα της εισβολής και της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής (Κυπριακή Δημοκρατία) εκλιπαρεί τον θύτη της (Τουρκία) και τον στηρίζει (μαζί με την Αθήνα) στην ευρωπαϊκή πορεία του μέχρι παρεξήγησης! Η Λευκωσία που δεν σταμάτησε ούτε στιγμή με τεμενάδες να παρακαλεί τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και στην Αθήνα ο άσχετος με την εξωτερική πολιτική Γιώργος Κατρούγκαλος προσκαλεί (για ποιό λόγο άραγε) τους Τούρκους να πραγματοποιήσουν προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του τουρκικού δημοψηφίσματος στην Ελλάδα (μόλις αντιλήφθηκε το ολίσθημα του τράπηκε σε άτακτη υποχώρηση αλλά η ζημιά έγινε). Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών (αν είναι ποτέ δυνατόν) μπέρδεψε τους Τούρκους ψηφοφόρους με τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης!
Παγκόσμια πρωτοτυπία δίχως άλλο! Την ώρα που σύσσωμη η Ευρώπη καταδικάζει τα αντιδημοκρατικά «πιστεύω», τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τις προβοκάτσιες του Ερντογάν, μείναμε μόνοι εμείς, τα θύματα της τουρκικής προκλητικότητας, έστω και σιωπηρά, να τον «υπερασπιζόμαστε»! Το θύμα αθωώνει τον θύτη του! Ο απειλούμενος καθημερινά από την τουρκική επιθετικότητα Ελληνισμός υποκλίνεται στον κατακτητή της γης του και μόνιμο αμφισβητία της κυριαρχίας του, την ίδια ακριβώς στιγμή που όλοι οι παραδοσιακοί σύμμαχοι του έχουν διαχωρίσει την θέση τους έτοιμοι ακόμα και για μια κατά μέτωπο σύγκρουση μαζί του!  
Συμπέρασμα: Η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα πληρώσει πολύ ακριβά την άμετρη φιλοδοξία και τα παιγνίδια με την φωτιά του επί δεκατέσσερα χρόνια αδιαφιλονίκητου μονοκράτορά της. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πότε και πώς ο μεγαλομανής νεοσουλτάνος θα αποχωρήσει από το πολιτικό σκηνικό. Το μόνο βέβαιο όμως είναι πως θα αφήσει πίσω του μια Τουρκία πολύ διαφορετική από εκείνη που παρέλαβε. Σίγουρα μικρότερη και ασφαλώς πολύ χειρότερη  ... Μέχρι τότε, οι τρομοκράτες που μέχρι πρότινος υπέθαλπε ο νεοσουλτάνος δεν θα σταματήσουν να ανατινάζουν τουρκικούς στόχους και να σκοτώνουν αδιακρίτως!

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->