Home » » Γιορτάσαμε την Γυναίκα. Αν και τη γυναίκα πρέπει να την γιορτάζουμε κάθε μέρα…

Γιορτάσαμε την Γυναίκα. Αν και τη γυναίκα πρέπει να την γιορτάζουμε κάθε μέρα…


Γιορτάσαμε την Γυναίκα!!! Αν και τη γυναίκα πρέπει να την γιορτάζουμε κάθε μέρα…

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ:
Στα πλαίσια εορταστικών εκδηλώσεων για την εορτή της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Μουσικοθεατρική παράσταση (κείμενα Κώστα Μπιλίρη) στην φιλόξενη  αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου.                       
Η εκδήλωση  ήταν   υπό την αιγίδα του  Μουσείου Βορρέ & του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με τη στήριξη του Προέδρου και Ακαδημαϊκού Ευάγγελου Μουτσόπουλου Το Συντονισμό των εκδηλώσεων είχε η «Μοναδική» ΡΟΥΛΑ- ΠΑΠΑΣ-ΤΣΙΩΤΑ που πάντα δίνει την ψυχή της για την επιτυχία κάθε εκδήλωσης που διοργανώνει. 
Είναι άνθρωπος θετικός δημιουργικά παρακινητικός, υπεύθυνος, ζεστός, γεμάτος αγάπη.
 Άνθρωπος και καλλιτέχνης συμπλέκονται σε μια αυστηρή ενότητα όταν η τέχνη δεν είναι απλά διακόσμηση αλλά μια ζωτική πνοή, όταν η τέχνη δεν είναι ψυχρή αλλά εμπρηστική. 
Στην κυρία Ρούλα υπάρχει πάντα η αγωνία για την καθολική ενότητα. Όχι για την μονότονη συναίνεση που προκαλεί την φτώχεια και προσπαθεί να επιβάλει μετριότητες, αλλά για την ενότητα που γεννιέται σαν συμφωνία από τις πιο πλούσιες ασυμφωνίες, και που είναι «απλή δίκαια συλλογική, αιώνια»!!!     
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

 Στη 1η εκδήλωση στις 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η εξαιρετική παρουσίαση ποιητικής συλλογής της ποιήτριας εικαστικού Χριστίνας Μυτιληναίου Ιακωβίδου ¨Κατάθεση Ψυχής" με ομιλητές τον Γιάννη Παποθεοδώρου φιλόλογο,Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Δέσποινα Μπλαστροπούλου Καθηγήτρια Γαλλικών. και τον  Γεράσιμο 
Σαλτά ,ψυχολόγο..... Ακολούθησε δεξίωση.
Παρουσιάζουμε ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία της:        
…«ημέρα της γυναίκας σήμερα, δεν θα μιλήσω γι' αυτήν, την γνωρίζουμε όλοι, γνωρίζουμε τους αγώνες, τη δοτικότητά της, όσα προσφέρει, και όλες οι λέξεις με τις υψηλές έννοιες έχουν ονόματα γυναικεία, είναι γυναίκες... Θα μιλήσω για μια γυναίκα έννοια, για μια γυναίκα που πολλές φορές μας καθοδηγεί, μας δίνει κουράγιο μας συμπαραστέκεται, μια άπιαστη, αέρινη, μια γυναίκα που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στην ζωή μας αυτή είναι η ΕΛΠΙΔΑ!!! όλοι την γνωρίζουν, όλοι την υμνούν»!!!!              
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΛΑΣΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ-Κ. ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 Η 2η εκδήλωση - μουσικοθεατρική παράσταση - άρχισε με ένα «μαρς» από τον Διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Κουμπανάκη και ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός και παρουσίαση του Κώστα Μπιλίρη  από τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Ζάχο.   
Ένα μικρό απόσπασμα παρουσιάζουμε: 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ
                                       
«Και τώρα κυρίες και κύριοι με ιδιαίτερη χαρά θα σας παρουσιάσω έναν ξεχωριστό άνθρωπο της τέχνης. Τον Κώστα Μπιλίρη.  Πολυβραβευμένος Συγγραφέας, ηθοποιός , σκηνοθέτης, καθηγητής, ξεχωριστός χρονογράφος. Ο καταπληκτικός αυτός άνθρωπος,    δεν επινοεί πράγματα, δεν περιγράφει κάποιον επινοημένο κόσμο. Περιγράφει έναν κόσμο που υπάρχει στην πραγματικότητα.
Όλη του τη ζωή την έζησε γράφοντας. Ασχολήθηκε επίσης με το ραδιόφωνο, έπαιξε στο θέατρο στους θιάσους του Δημήτρη Χόρν, Μάνου Κατράκη, Γιάννη Γκιωνάκη, Αλέκου Αλεξανδράκη κ.α.
 (έχει τελειώσει τη Δραματική σχολή του Εθνικού Ωδείου), δίδαξε σε Δραματικές σχολές, ανέβασε δικά του θεατρικά έργα με επαγγελματικούς θιάσους, γράφει και στίχους τραγουδιών (κυκλοφορούν πάνω από διακόσια τραγούδια με στίχους του).      …     Μετατρέπει μια  κοινότοπη πλοκή σε  παραμύθι που  πάλλεται από  ζωντάνια, βουλιάζει  στα  χρώματα και  φροντίζει με # πανούργο #  τρόπο , ώστε ακόμη  και  τα  πιο  δυσάρεστα  σημεία κοινωνικής  πραγματικότητας τα  οποία αγγίζει να  απεικονίζονται με  τρόπο  ελκυστικό.  >>
Αυτό θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι τις επόμενες στιγμές». 
Πραγματικά ήταν μια θαυμάσια παράσταση και το κοινό αποθέωσε τον Κώστα Μπιλίρη και αυτούς που τον πλαισιώσανε. 
ΓΙΩΤΑ ΑΓΝΑΝΤΗ-ΤΖΕΦΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εμείς θέλουμε να δώσουμε τα εύσημα  ξεχωριστά στις πανέμορφες γεμάτες μπρίο ηθοποιούς και τραγουδίστριες: ΓΙΩΤΑ ΑΓΝΑΝΤΗ-ΤΖΕΦΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ- ΜΑΡΩ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ!!!      

Τα Πολιτιστικά Δρώμενα  κλείσανε με τη ποιητική βραδιά του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης με θέμα τη γυναίκα
όπου η ανταπόκριση του κοινού ήταν θερμή .

Συμμετείχαν οι ποιητές Νιόβη Ιωάννου, Τζούτζη Μαντζουράνη, Ελένη Λύτρα, 
Τζένη Κουφοπούλου,Μαίρη Τσαμπά,Χρήστος Παπάτσης Γεώργης Παπανικολάου, Κατερίνα Γκατζόγλου και 
Λένα Φατούρο.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως όλα τα δρώμενα πολιτισμού και η τέχνη γενικότερα δεν μπορούν πάντοτε να δώσουν λύσεις στις μαύρες αποχρώσεις ενός μέλλοντος που διαγράφεται δυσοίωνο.  Μπορούν όμως να δώσουν τουλάχιστον παρηγοριά. Πως δηλαδή θα παραμείνουμε ακόμη άνθρωποι, αντίθετα με την βαρβαρότητα που μας απειλεί. Αδύναμοι ίσως, ματαιόδοξοι και ίσως αξιοθρήνητοι. Πάντα όμως άνθρωποι που θα μπορούμε να γιορτάζουμε και να χαμογελούμε!!!
Γιορτάσαμε την Γυναίκα!!! Αν και τη γυναίκα πρέπει να την γιορτάζουμε κάθε μέρα…


Δόθηκαν ευχαριστίες στους χορηγούς  επικοινωνίας που στήριξαν τα νέα  Πολιτιστιικά Δρώμενα .
Ηταν:
Τα Αφιερώματα, Το Blue Web TV., Η Εφημερ. Είδηση.Το  New Deal.Το ,Minima-Hellas & το,Lamore Radio 


Περισσότερες φωτογραφίες:  Argy Pappas Tsiota 

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->