Home » » Ἐρῶμαι τὴν τέχνην: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Ἐρῶμαι τὴν τέχνην: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


 "Βρισκόμαστε μπροστά στο χρέος του εαυτού μας και της κληρονομιάς μας. Γλύπτες ,ποιητές, χαράκτες, ζωγράφοι, ελάτε γρήγορα πρέπει να γεμίσουμε χέρι με χέρι της αποθήκες των Λαών μας. Μαύρη θα είναι η ζωή με άδειες αποθήκες"...
(DIMITRI)
Ἐρῶμαι τὴν τέχνην

           Πρόκειται για ένα νέο καλλιτεχνικό θεσμό, ένα ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ που έχει σκοπό να δώσει ένα δυναμικό παρών στα πολιτιστικά δρώμενα των νοτίων προαστίων. Οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Arthina σε συνεργασία με τον Πολυχώρο artville στη Γλυφάδα. Σκοπός του φεστιβάλ ακόμα, το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, είναι αφ’ ενός μεν η ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, αφ’ ετέρου δε η ανάπτυξη εκ «των έσω» του πολιτισμού.

Συμμετοχή
        1.     Στο φεστιβάλ έχει δικαίωμα συμμετοχής κάθε δημιουργός που ασχολείται με την ζωγραφική, την Γλυπτική, την χαρακτική και γενικά με τις Εικαστικές τέχνες, μετά από κρίση αρμόδιας τριμελούς επιτροπής αποτελούμενη από γνωστούς εικαστικούς καλλιτέχνες μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών. Η επιτροπή αποφασίζει για τη συμμετοχή του ενδιαφερομένου, για τα έργα και για τον αριθμό των έργων που θα εκτεθούν.
         2.    Κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλει στον artville Ιάσονος 5 16561 Γλυφάδα. α΄ Αίτηση στην οποία θα αναφέρονται τα στοιχεία του καθώς και σύντομο βιογραφικό. β΄. Μέχρι 2 έργα που επιθυμεί να εκθέσει. Τα έργα δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 70 εκατοστά (η μεγάλη διάσταση).  Στο πίσω μέρος του έργου επικολλάται ετικέτα στην οποία θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καλλιτέχνη, ο τίτλος του έργου, οι διαστάσεις καθώς και το υλικό με το οποίο είναι φιλοτεχνημένο. γ΄.  Το ποσόν συμμετοχής ανέρχεται στα 30,00 ευρώ το οποίο καταβάλλεται με την αίτηση. Σε περίπτωση μη εγκρίσεως της συμμετοχής το ποσόν αυτό επιστρέφεται στο ενδιαφερόμενο.
          3.   Η Επιτροπή συνέρχεται 15 μέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης, και εγκρίνει  τις υποβαλλόμενες αιτήσεις. Τα έργα που θα εγκριθούν παίρνουν μέρος στη έκθεση.
           4.   Η Επιτροπή επίσης αποφασίζει για τα τρία (3) βραβεία τα οποία θα δοθούν στα καλλίτερα υποβαλλόμενα έργα. Τα έπαθλα καθορίζονται από τον  Arthina.  με συμμετοχή εμπορικών καταστημάτων της Γλυφάδας. 
           5.   Για την έκθεση γίνεται κατάλογος ο οποίος περιέχει τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και τα βιογραφικά τους. Τον κατάλογο προλογίζει ο πρόεδρος της επιτροπής του Φεστιβάλ. Παράλληλα φιλοτεχνείται ανάλογη αφίσα και γιγαντοαφίσα (Μπάνερ), εκτύπωση πρόσκλησης και χρησιμοποιείται κάθε πρόσφορο μέσον διαφήμισης.
           6.   Η διάρκεια της έκθεσης είναι 15 μέρες και κατά την διάρκεια της θα γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις με θέματα τέχνης και πολιτισμού.

Πληροφορίες σχετικά με την έκθεση:

Τρίτη έως Σάββατο 10.00 – 13.00
artville πολυχώρος Ιάσονος 5, 16561 Γλυφάδα, τηλ: 2109627204

www.artvillepolihoros.com artvillepolihoros@hotmail.com   
   
   1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Αίτηση συμμετοχής

Ονοματεπώνυμο …


Τόπος γέννησης – έτος …


Σπουδές – εργαστήρια - δάσκαλοι…


Έναρξη ενασχόλησης με τις εικαστικές τέχνες – έτη ενασχόλησης …


Υλικό που χρησιμοποιώ …


Έργα με τα οποία συμμετέχω – αριθμός – διαστάσεις – τίτλοι – υλικό …Στοιχεία επικοινωνίας: Δ/νση – Τηλέφωνο – Email.
Παρατηρήσεις

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μαζί με το έργο – έργα, των οποίων οι διαστάσεις δεν θα υπερβαίνουν τα 70 εκ. ανά  έργο, στη μεγαλύτερή του διάσταση.
Η υποβολή των έργων θα γίνει το αργότερο έως το Σάββατο 18/2/2017 10.00 – 14.00.
Με την υποβολή των έργων ο καλλιτέχνης δίνει το ποσό των 30,00 €, τα οποία του επιστρέφονται σε περίπτωση μη εγκρίσεως του – των έργων του από την επιτροπή κρίσης.
Στο πίσω μέρος του κάθε έργου πρέπει να κολληθεί ετικέτα με το όνομα του καλλιτέχνη, τις διαστάσεις, το υλικό και τον τίτλο του έργου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 6/3/2017 στις 19.00 και η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως τις 19/3/2017. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού εκθετών θα ορισθεί και δεύτερη έκθεση αμέσως μετά τις 19/3/2017.
Για την έκθεση θα τυπωθούν: κατάλογος καλλιτεχνών με βιογραφικά στοιχεία, αφίσα, προσκλήσεις και γιγαντοαφίσα.artville πολυχώρος  Ιάσονος 5, 16561 Γλυφάδα. Τηλ: 2109627204
artvillepolihoros@hotmail.com
                                                         

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->