Home » » ΜΑΣΤΑΡ... ΕΛΛΑΣ

ΜΑΣΤΑΡ... ΕΛΛΑΣ


ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 Διοργανώθηκαν όπως είδαμε και τα διεθνή καλλιστεία για την ανάδειξη "Μις Υφήλιος 2017". Εμείς πιάσαμε πάτο. Επαληθεύσαμε θέλετε την παροιμία που έλεγε "η φτώχεια βγάζει άσχημες και η πείνα ... τσιπροβίζες".                             Με την ευκαιρεία θα κάνουμε μια αναφορά σε Σταρ Ελλάς παλαιότερης εποχής, όπως την περιέγραψε τότε ο Κώστας Μπιλίρης.                                                   Απολαύστε τον!!! (Δ.Ζ.)
 ΜΑΣΤΑΡ...  ΕΛΛΑΣ
  
Πω πω πράμα! Το βλέπεις και σε πιάνει ο πόθος. Παθαίνεις ταραχή. Τι μπούστο είναι αυτό καλέ! Τι στήθος, τι μαστάρι! Αυτή δεν είναι Σταρ Ελλάς. Είναι Μαστάρ Ελλάς.
Να τη χαιρόμαστε. Να μας ζήσει. Το νέο μας είδωλο! Το καμάρι μας! Το μπαρμπουνάκι μας. Ίδια ζωγραφιά είναι. Για τη νέα Σταρ Ελλάς, οι ευχές μου και ο θαυμασμός μου. Ο Θεός να μας κόβει μέρες και να της δίνει μπούτια. Μπαρδόν. Πόδια μακρύκανα ήθελα να  πω.
Να τη χαίρονται και εκείνοι που την ψήφισαν. Να τη χαίρεται και κείνος, που όχι μόνο την ψήφισε, αλλά επέμενε στην επιτροπή για την εκλογή της και κόντεψε να γίνει επεισόδιο. Τηλεοπτικό, μιας και ο φακός  «ήταν εκεί». Να την χαίρονται όλοι εκείνοι που συνεργάστηκαν να την επιβάλουν.
Να τη χαίρετε αυτός, που της έμαθε να χαμογελάει και να καλοκαρδίζει όσους την κοιτάζουν. Λετε να είναι ο ίδιος, που δίδαξε χαμόγελο και στις τηλεπαρουσιάστριες; Να τη χαίρετε και κείνος, που της έμαθε να κουνιέται και να περπατάει σαν τη χήνα. Τις έχετε αλήθεια καμαρώσει τις επικρατέστερες, πως περπατάνε; Πλαφ-πλουφ, πλαφ-πλουφ! Σαν χήνες που δε βρίσκουν φωλιά να κάνουν το αβγό τους. Να τη χαίρεται και κείνος, που την ξάπλωνε και την έτριβε, να της ευθυγραμμίσει τις αναλογίες. Να τη χαίρεται και κείνος, που της δημιουργούσε  τεχνητό ίδρωμα  να αδυνατίσουν κάποια σημεία της. Α, προπαντός να τη χαίρεται ο άλλος, που της έκανε επιστημονικές χειρομαλάξεις, να απαλύνει το δέρμα της και ίδρωνε ο ίδιος.  Να τη χαίρεται και κείνος, που την έστηνε και της μέτραγε τις διαστάσεις. «Ακόμη ενάμισο πόντο χρυσή μου και θα έχουμε ιδανικές αναλογίες». Για σκεφθείτε σε ποια κονίστρα παίζεται ένα στέμμα. Να τη χαίρεται και κείνος, που πασάλειβε κρέμες το κορμάκι της να διατηρεί το δέρμα της την ανάλογη υγρασία! Και ο άλλος που την περιέχυνε με αρώματα και μια φορά το κορίτσι πήγε να πάθει πνευμονία. Εμ βάλε από τούτο, ρίξε και από τάλλο, δοκίμασε και κείνο, φτάσαμε στο κρυολόγημα. Να τη χαίρεται και κείνος που τη χτένισε, κι έτρεχε πίσω της συνεχώς με βούρτσα μαλλιών στα χέρια. Να την χαίρεται και  ο άλλος που την ξύρισε επιμελώς στο εφήβαιον  για να μην προκαλεί τα βλέμματα η φυσική της τριχοφυΐα. Να τη χαίρεται και κείνος, που στοιχημάτισε για τη νίκη της, έστω κι αν δεν γνωρίζω με ποιους θα μοιρασθεί τα χρήματα του στοιχήματος. Η φίλη μας για ένα χρόνο θα είναι η Σταρ Ελλάς! Καλλονή με πιστοποιητικό. Θα διαθέτει τίτλο που θα τον εξαργυρώσει. Θα πάρει δώρα, θα πάρει επιταγές. Θα γεμίσει προτάσεις, θα γεμίσει τους τοίχους της φωτογραφίες. Θα γεμίσει το αύριο με αναμνήσεις από το σήμερα. Το πόση διάρκεια θα έχει αυτό το σήμερα, θα δείξει. Πάντως θα γνωρίσει κόσμο και κοσμάκη. Φυσικά και απόκοσμο. Θα ευρεθεί μπροστά σε ευκαιρίες προβολής. Θα γευτεί έντονες συγκινήσεις. Ένα ολόκληρο σύστημα θ΄ασχοληθεί μαζί της. Θα φωτογραφηθεί πιο πολύ και από το Σαρλώ. Κάτι λιγότερο από το Χίτλερ. Θα γίνει θέμα δεκάδες φορές σε εκπομπές κουτσομπολίστικες. Άλλοι θα νοιαστούν να μάθουν κι άλλοι να πουλήσουν ενημέρωση. Πού κουρεύεται, πού χτενίζεται, πού κουλαντρίζεται, πού καλαφατίζεται. Πως ξύνεται, πως ψήνεται και πως ανταποκρίνεται. Που ντύνεται, κυρίως που γδύνεται, που φυστικώνεται, και που γκαστρώνεται. Θ΄ακούει συνέχεια να τη ρωτούν. Αν βρήκε την ευτυχία,  αν βρήκε τον έρωτα, αν περιμένει το πάθος, αν περιμένει το ρόλο, την πρόταση, το γάμο, αν περιμένει παιδί.
Θα τη ρωτούν-και θα της αρέσει-με ποιόν βγαίνει, που πηγαίνει, τι καταναλώνει, τι τρωει, ποιανού τα τρωει. Όλα τα βέλη της περιέργειας θα πέσουν επάνω της.   Γιατί όχι της ζήλιας και της κακοήθειας;  Μερικοί δε χρωστούν καλό. Κατηγορούν γιατί έτσι νομίζουν πως δυναμώνουν τη θέση τους.
Πάντως να προσέξει πολύ. Να ελέγχει όλες τις κινήσεις της. Για να μη δώσει το δικαίωμα ύστερα από λίγα χρόνια, να ψάχνουν να βρουν που χαπακώνεται. Το  καλύτερο αγκυροβόλιο είναι η οικογένεια.
Μετά θα γίνει η πρώην.  Θα προστεθεί και αυτή στον κατάλογο των «πρώην». Σε ένα χρόνο το στέμμα της θ΄αλλάξει κεφάλι Θα το προσφέρει η ίδια στη νέα νικήτρια. Θα γδυθεί από τον τίτλο της με τα ίδια της τα χέρια. Από κείνη τη στιγμή, το βασιλικό πολτό στην κυψέλη της επισημοποιημένης ομορφιάς, θα τον γεύεται μια άλλη. Για τούτη, τη φετινή, η λάμψη, τα χειροκροτήματα, η δόξα, τα ταξίδια, η γοητεία του τίτλου και τόσα άλλα, θα αρχίσουν να γίνονται παρελθόν.
Οι προβολείς της δημοσιότητας, θα σβήνουν με ρυθμούς γρήγορους.  Η παρουσία της θα περάσει στη σφαίρα των αναμνήσεων και για τους άλλους. Ενδεχομένως να την κρατούν στην επιφάνεια κάποια σκάνδαλα. Θα έχει πάντως να διηγείται: Ξέρετε εγώ…..Κάποιος που και που θα την κοιτάζει διερευνητικά. – Εσείς κάτι μου θυμίζετε. Θα χαμογελά και απομακρυνόμενη, θα μουγκρίζει από μέσα της: Α τον αναιδή!  Α το βλάκα! Πού ζει;  
Πάντως όπως και να το κάνουμε, είναι κερδισμένη. Επιταγές, δώρα, προσφορές, αντιπροσωπεύουν ένα συνολικό ποσό πενήντα χιλιάδων ευρώ Το θεοποιημένο κορμάκι της, ζυγίζει εξήντα κιλά. Που πάει να πει 833 ευρώ το κάθε κιλό της. Καλά πήγε.
Ας μην είχε αδυνατίσει και τόσο πολύ. Μπορεί να της δίνανε κάτι παραπάνω.

Έπειτα διανύουμε και μια εποχή οικονομικά δύσκολη.     
              Καλό Σαββατοκύριακο.

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->