Home » » Το χρονογράφημα της εβδομάδας: Τα χάπια μου

Το χρονογράφημα της εβδομάδας: Τα χάπια μου


Τα χάπια μου
(Μονόλογος της συμφοράς)
δια χειρός Κώστα Μπιλίρη

-Μερικά ποτηράκια νερό, σας παρακαλώ. Μερικά ποτηράκια νερό, σας είναι εύκολο;  Αν έχετε την καλοσύνη λίγο γρήγορα. Είναι η ώρα να…(βγάζει μπουκαλάκια από τις τσέπες του).  Παλιοζωή φίλε μου. Τι είπατε; Τόσα πολλά φάρμακα; Εμ τι; Θα κάτσω να πεθάνω; Είμαι ένας άνθρωπος σύγχρονος και συνεργάσιμος (Δείχνει). Αυτό μου το έγραψε ο παθολόγος. Τρεις φορές τη μέρα. Αυτό μου το σύστησε ο παθολόγος της κουμπάρας μου. Είκοσι σταγόνες πρωί και είκοσι το βράδυ. Αυτό μου το συμβούλεψε ο οικογενειακός γιατρός της αδελφής μου. Από μία κάψουλα πρωί-μεσημέρι και βράδυ.  Αυτό μου το έδωσε ο ουρολόγος. Σιροπάκι. Μια κουταλιά μετά το γεύμα. Αυτό μου το επέβαλε ο καρδιολόγος. Ανά οχτώ ώρες και πριν το γεύμα. Αυτές είναι σταγόνες για τα μάτια μου. «Τις σταγόνες και τα μάτια σου» μου είπε ένας άλλος ασθενής. Αυτά μου τα συνέστησε ένας στομαχολόγος. Ανά έξι ώρες.  Πάνε μασητά. Αυτό εδώ το παίρνω μόνος μου. Προληπτικά. Είναι ευρέως φάσματος. Έτσι που πάμε δεν ξέρεις και τι άλλο μας βρίσκει. Οπότε στήνω ενέδρα στην ασθένεια. Ορίστε, το γράφει. Ευρέως φάσματος, δια πάσαν νόσον και πάσαν ανωμαλίαν. Εγώ βεβαίως χρειάζομαι φάρμακο αποτελεσματικό, όχι τόσο δια πάσαν νόσον, όσο δια πάσαν…. 
Εδώ που τα λέμε, στάθηκα λίγο άτυχος από την αρχή. Είχα ένα πονάκι στην πλάτη και πήγα στο γιατρό. Γράψε, του λεω κάνα καλό φάρμακο, να με απαλλάξεις. Μου γράφει δυο-τρία και μου φέρνουν αλλεργία. Πήρα αγωγή να εξαλείψω την αλλεργία και παθαίνω ξηροδερμία. Έβαλα αλοιφή να εξαλείψω την ξηροδερμία και ξανάρθε η αλλεργία. Ξαναδιώχνω την αλλεργία και γεμίζω μαυρίλες. Πασαλείφτηκα με κρέμα για τις μαυρίλες και μου φέρανε βήχα. Βήχα παιδί μου, ατελείωτο. Προσπάθησα μια από κείνες τις μέρες να κάνω μια ερωτική εξομολόγηση και έγινα ρεζίλι.
Με πιάνει άγχος και ανεβαίνει η πίεσή μου. Πήρα χάπια να τη ρίξω και μου ανέβασαν το ουρικό οξύ. Πήρα κάψουλες για το ουρικό οξύ και μου σήκωσαν το ζάχαρο. Πήρα ινσουλίνη να μου κατεβάσει το ζάχαρο και πλάκωσε η αναιμία! Άτυχος σας λεω. Υποχωρεί η αναιμία με άλλο φάρμακο και φουντώνει η χοληστερίνη. Παίρνω αντιπηκτικό για τη χοληστερίνη και παθαίνω αιμόλυση. Πολεμάω την αιμόλυση και δημιουργείται αιμάτωμα. Εξαφανίζω το αιμάτωμα και εμφανίζεται ουρία. Παίρνω σταγόνες για την ουρία και μου τρίβονται τα νύχια. Έπρεπε λεει, να το προβλέψω. Πώς; Να μυρίσω τα νύχια μου; Εν πάσει περιπτώσει, δεν έμεινα απαθής. Σταθεροποιώ τα νύχια και ξεσφίγγουν οι ρυθμοί της καρδιάς. Παίρνω καρδιοτονωτικό και τρελαίνομαι στις ζαλάδες. Αμολιέμαι σε ένα καθηγητή. Με ανακουφίζει από τις ζαλάδες και με πλακώνει η φαγούρα. Καλά που το θυμήθηκα, να ξύσω το ποδαράκι μου. Συγνώμην να ξυστώ λίγο ακόμη. Προληπτικά. Να στήσω ενέδρα και στη φαγούρα.
Αχ τρέμουν και τα χέρια μου. Κάποιο από τα φάρμακα δημιουργεί τρεμούλα. Ξέρεις τι μπελάς είναι να τρέμουν τα χέρια σου και να έχεις και συχνοουρία; Ναι, ναι. Από το φάρμακο της φαγούρας, παρουσιάστηκε κακή λειτουργία των νεφρών. Δέκα φορές τη νύχτα πάω για κατούρημα. Άσε που θέλω και μισή ώρα κάθε φορά μέχρι να κάνω αποστράγγιξη. Εγώ πια δεν κατουράω, εγώ ραντίζω. Σιγανό ψιχάλισμα, που λεει και το τραγούδι.
Αλλά πού να το βάλω κάτω; Δεν μπορεί , λεω. Θα βρω το φάρμακο το κατάλληλο. Στο κάτω-κάτω γιατί είμαι ασφαλισμένος; Και ξαναρχίζω τις προσπάθειες με νέες συνταγές. Αλλά κάποια στιγμή μου παρουσιάζεται πρήξιμο στη χολή. Κάνω θεραπεία για τη χολή και μου ανακάτωσε τα συκώτια.
Διορθώνω τα συκώτια και παρατηρείται έλλειψη ασβεστίου. Παίρνω χάπια ασβεστίου και μου επηρεάζουν τα μάτια. Κοινώς μου αλλάζουν τα φώτα. Να κάτι μάτια! Μπιρμπιλωτά-μπιρμπιλωτά. Σα βάτραχος που ξαφνιάζεται ήμουν. Πάω να ταιριάξω τα μάτια και μου σπάζουν τα νεύρα. Κάνω θεραπεία για τα νεύρα και μου ενοχλούνται τα έντερα. Πίνω φάρμακα για τα έντερα και μου φούσκωσαν το στομάχι. Ξέρετε πώς νιώθω; Σα να έχω εδώ μέσα Κυβερνητικό εκπρόσωπο. Έχω τρελαθεί στο ρέψιμο. Δεν τολμάω να το πολεμήσω. Όταν κάνω αγωγή  να διώξω το ρέψιμο, εμφανίζεται φτέρνισμα. Α τσου, α τσου. Ξέρεις τι είναι να σου λένε εκατό φορές τη μέρα «γείτσες» και γεια να μη βρίσκεις;
Στάθηκα άτυχος. Πώς; Να σας δείξω κάποιον που στάθηκε τυχερός; Τον κουνιάδο μου. Την πρώτη και τελευταία φορά που τον πήγαν στο νοσοκομείο για κάτι ενοχλήσεις, είχαν απεργία οι γιατροί και γύρισε σπίτι χωρίς να τον εξετάσει κανένας.
Ένας μόνο άθελά του μου φέρθηκε χρήσιμος.
Μου έδωσε φάρμακο να με στηρίξει ψυχολογικά και με στήριξε κατά λάθος σεξουαλικά. Πήγε να μου ανεβάσει το ηθικόν και μου ανύψωσε το ανήθικον. Όταν όμως ξαναπήγα, είχε ξεχάσει τι ακριβώς μου έδωσε.


Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->