Home » » ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ: ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ: ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ


ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Είδαμε στην τηλεόραση τους 7 εξωπλανήτες. Λένε οι ειδικοί πως θα λύσουμε το επισιτιστικό πρόβλημα. Για να δούμε... Ας διαβάσουμε το καταπληκτικό κείμενο του Κώστα Μπιλίρη που ακολουθεί. Θα μας ...ενημερώσει και θα μας διασκεδάσει όπως πάντα.

ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ
του Κώστα Μπιλίρη


Ένα από τα περιοδικά που συνόδεψαν τα παιδικά μας χρόνια, ήταν «Ο υπεράνθρωπος».
Στο συνεχές αυτό εβδομαδιαίο ανάγνωσμα, οι ήρωές του αναποδογύριζαν τη μπέρτα τους και πραγματοποιούσαν ταξίδια στο διάστημα.
Θα μου πείτε. Αυτή δεν ήταν μπέρτα. Ήταν τουρμπίνα διαστημική. Την αποδέχονταν όμως η παιδική ευαισθησία, που ήθελε δυνατότητες,
κατορθώματα και διεξόδους χωρίς όρια.
Σε μια τέτοια ευαισθησία μικρών και κυρίως μεγάλων, ποντάρισαν και οι εμπνευστές ζωής σε άλλους πλανήτες. Για να φτάσουμε δηλαδή στους παιδικούς υπεράνθρωπους ήρωες, έτυχε να προηγηθούν άνθρωποι σπου- δασμένοι και ευφάνταστοι, που διακήρυξαν τέρμα πια η μονοπώληση της ζωής στη γη.
Σύμφωνα με αυτούς, η γη είναι μια απειροελάχιστη κουκκίδα του σύμπαντος, γι’ αυτό ζωή υπάρχει και αλλού. Άρα και άνθρωποι υπάρχουν αλλού. Ίσως πιο φτασμένοι επιστημονικά, πιο προχωρημένοι τεχνολογικά, πιο ανεπτυγμένοι βιολογικά.
Άρχισαν και τα υπονοούμενα εναντίον της Αγίας Γραφής. Αφού ο Θεός έφτιαξε τη ζωή μόνο στη γη, αυτή πώς βρέθηκε σε άλλους πλανήτες; Άρα ο πλαστουργός του Αδάμ και της Εύας, είναι μια καλοστημένη εφεύ- ρεση των προφητών και των θεολόγων.
Κάποιοι θεώρησαν πολύ φυσικό, να μας έχουν κάνει οι εξωγήινοι και επισκέψεις. Δεν έτυχε βεβαίως να πάρουν μπρέκφαστ μαζί μας. Σε μια άλ- λη επίσκεψη θα γίνονταν κι αυτό.
Και φούντωνε για κάποιες δεκαετίες, η πλειοδοσία της ανευθυνότητας και της αναίδειας. Βρέθηκαν και μυστικές υπηρεσίες διαφόρων προηγ- μένων κρατών για να συμφωνήσουν με την ύπαρξη εξωγήινων.
Βρέθηκαν και ραντάρ, που κατέγραψαν σήματα εξωγήινων όντων. Βρέθηκαν και δημοσιογράφοι να ενισχύουν την ουφολογία. Συγνώμη, τη μπαρουφολογία. Οργίασε η αναζήτηση επιχειρημάτων εναντίον της θεϊ- κής δημιουργίας.
Για ένα διάστημα έγινε μόδα. Όλοι έβλεπαν και κάποιο φωτεινό αντικείμενο από άλλο γαλαξία. Έναν ιπτάμενο δίσκο να κάνει περαντζάδα.


Καθημερινός ο σχετικός διάλογος μεταξύ παιδιών.

Το είδες το Άτια; Εμείς παραλίγο να το φωτογραφήσουμε.

Ο δεκάχρονος Φάνης πείραζε την αδελφούλα του ρυθμικά και με τον εγωισμό τού προνομιούχου.

«Το είδα το είδα σκάσε, δεν το είδες».

Ενίοτε για μερικούς πλάκωνε και η τρομάρα.

Τι έπαθες Λιλίκα μου και χλόμιασες;

Είδα ένα ιπτάμενο δίσκο μαμά και φοβήθηκα.
Η ομαδική ψύχωση δεν ήταν μακριά. Ο άλλος κάθονταν και σκέφτονταν. Αφού είδε τους εξωγήινους ο Σταμάτης ο ξυλουργός, που είναι και μύωπας, μπορεί να μην τους έχω δει εγώ; Άρα τους είδα. Το απόγευμα περνούσε από το μαγαζί του. «Ρε Σταμάτη, όταν άνοιξε το φινιστρίνι του ιπτάμενου δίσκου και τους είδα, μου φάνηκαν ξανθοκόκκινοι. Αυτούς εί- δες και συ; Ναι! Άρα τους ίδιους είδαμε».
Η ομαδική ψύχωση οδηγεί και σε ομαδική παράκρουση. Κάθε τόσο όλο και κάποιος αγγελοκρούονταν και έσπευδε να αφηγηθεί συναντήσεις με UFO. Κόντεψαν να γίνουν περισσότεροι οι ιπτάμενοι δίσκοι από τους δίσκους που κυκλοφορούσαν ο Βασίλης Τσιτσάνης και η Σωτηρία Μπέλλου.
Άσε το άλλο. Οργίαζαν οι εκδόσεις με τα αστρολογικά θέματα και έγιναν μπεστ σέλερ ιπτάμενης κυκλοφορίας.
Άσε το άλλο, το πιο τρελό. Για να σε καλέσουν σε μερικά σαλόνια κοσμικά, έπρεπε να κατέχεις διαστημική ενημέρωση, πλαισιωμένη με δόση αθεΐας.
Δεν θα έμειναν με χέρια σταυρωμένα και οι έμποροι της τέχνης. Αλί- μονο. Πρέπει να δώσουν τις δικές τους προοπτικές και ερμηνείες. Να πουν το μεγάλο παρόν, να υπογράψουν τη μεγάλη αποδοχή.
Και να ταινίες ο κιν/φος με εξωγήινους. Και να σενάρια επιστημονικής λεγόμενης φαντασίας. Δηλαδή της πιο αντιεπιστημονικής. Πήξαμε από ουρανοκατέβατους, που μιλούσαν και αγγλικά με προφορά του Μίσιγκαν.
Και να σειρές η τηλεόραση. Γεμίσαμε αστροναύτες, κοσμοναύτες, δι- αστημόπλοια και Άτια. Μέχρι και επάγγελμα ουράνιου τροχονόμου αναζητήθηκε.
Αναφέρθηκαν και προετοιμασίες για την υποδοχή τους. «Είναι οι εξωγήινοι να έλθουν σήμερα..».


Και από την άλλη μεριά η σάτιρα να ξεσπαθώνει. «Θα έρθουν εξωγήινοι, να φύγουμε οι γήινοι. Ουφ και ούφο, ουφ και ούφο, με περάσανε για μπούφο». Και ο άλλος να αναρωτιέται: τι τους θέλουμε τους ούφο από το σύμπαν; Έχουμε λίγους δίπλα μας;
Και να οι συνεντεύξεις, να οι μαρτυρίες οι αδιάκοπες. «Εμείς τους είδαμε, εκεί πέρασαν, εκεί ακούμπησαν, εκεί διανυκτέρευσαν εκεί κατέβηκαν, εκεί ήπιαν νερό».
Και που ούρησαν ρε παιδιά; Τόσες ώρες θα έσκασε η φούσκα τους. Και να ρεζιλίκια οι σουλατσαδόροι της επιστήμης. «Εδώ ούφο εκεί τα
Άτια, δίπλα οι άλλοι, βρε τι να έγιναν αυτοί με τις κεραίες στο κεφάλι»; Βρε μην τους είδατε, τους απαντήσατε; Η ειδική επιτροπή της ΝΑΣΑ
που φέρει τον εντυπωσιακό τίτλο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΝΟΗ- ΜΟΣΥΝΗΣ βρίσκεται σε απελπισία. Όλα τα εξωγήινα σήματα που έπιασε ήταν από ραδ/κους σταθμούς.
Διαψεύδονται και όλα τα προηγούμενα συμπεράσματα. Κάποιοι φαντεζίστικοι επιστήμονες του εικοστού αιώνα, υπολόγισαν αρκετά δισεκατομμύρια τα κατοικημένα αστέρια. Κόψτε κάτι.
Το 1974 ο πατέρας του υπερσύγχρονου ρομπότ Ισαάκ Ασίμωφ, μείωσε τον αριθμό σε 390 εκατομμύρια. Κόψε κάτι. Βρε κόψε κάτι που σου λέω.
Το 1986 ο διάσημος αστροφυσικός Έβρι Σάτσαμ κατέβασε το νούμερο στις πενήντα χιλιάδες αστέρια με ζωή. Κόψε κάτι, θα εκτεθείς.
Ο ίδιος επιστήμονας κατέβασε αργότερα σε πέντε χιλιάδες τα κατοικημένα αστέρια. Αν διέθεταν φως, νερό, τηλέφωνο δεν είπε… Βρε κόφτα όλα.
Στις αρχές της νέας χιλιετίας, τους έπιασε βουβαμάρα. Πλήρης η διάψευση. Δημιουργήθηκε μάλιστα και η ανθρωποκοσμική θεωρία. ΓΗ ΖΩΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Δηλαδή ζωή υπάρχει μόνο στη γη και το μόνο ευφυές πλάσμα στο σύμπαν είναι ο άνθρωπος, που απέκτησε ζωή και νοημοσύνη από την πνοή του δημιουργού του. Ή κάπως έτσι.

Ήταν οι εξωγήινοι να φτάσουν κάποτε. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν καμία λύση.

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->