Home » » Οι Πατέρες της Εκκλησίας Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Οι Πατέρες της Εκκλησίας Κων/νου Ηλ. Μήτσιου


Οι Πατέρες της Εκκλησίας
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

            Μετά το μήνα των Προφητών (Δεκέμβριος), ακολουθεί ο μήνας των Πατέρων (Ιανουάριος). Στην εποχή της υποβάθμισης των αξιών, της γενικής αναστάτωσης και του αποπροσανατολισμού, οι Πατέρες μάς διδάσκουν την αξία της εσωτερικής ζωής, της πνευματικής άσκησης και της περισυλλογής. Το χαρακτηριστικό τους είναι ένας βαθύς ανθρωπισμός και η βάση της παιδαγωγικής τους θεωρίας είναι η αγάπη.
            Στο σύγχρονο κατακλυσμό που η αξία «άνθρωπος» έχει ευτελισθεί και που απειλούνται τα πνευματικά βάθρα του πολιτισμού μας, η χριστιανική Ανθρωπολογία έχει να προσφέρει κάτι πολύ σημαντικό και ουσιαστικό. Αν δε ληφθεί υπόψη ότι οι Πατέρες της Εκκλησίας είναι οι μοναδικοί αυθεντικοί ερμηνευτές της Αγίας Γραφής, η πατερική Ανθρωπολογία είναι το οδηγητικό φως που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη λύση των προβλημάτων της αγωγής, που ταλανίζουν σήμερα γονείς και εκπαιδευτικούς και τους οδηγούν συχνά στην αμηχανία, στην απελπισία, στο αδιέξοδο.
            Η στροφή προς τους Πατέρες αποτελεί επιτακτική ανάγκη της εποχής μας. Βρίσκει την πλήρη δικαίωσή της και την επιβάλλουν η σύγχρονη Παιδαγωγική και Ψυχολογία και η καθημερινή πρακτική. «Η σύγχρονη σκέψη δεν άρχισε δυστυχώς ακόμη να αναζητεί τη συμφωνία της Ψυχολογίας με το πνεύμα των Πατέρων της Εκκλησίας» (ψυχίατρος Igor Caruso) και «οι Πατέρες της Εκκλησίας έλαβαν τον άνθρωπο από εκεί που τον άφησαν οι άλλοι, οι σοφοί του κόσμου, για να τον οδηγήσουν εκεί που δεν εφαντάζονταν οι άλλοι» (καθηγητής Σορβόννης H.I. Marrou).
            Στο πλούσιο συγγραφικό και παιδαγωγικό έργο των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας βρίσκουμε πολυάριθμες γνώμες και απαντήσεις που καλύπτουν διαχρονικά όλες τις πτυχές των μεγάλων προβλημάτων της αγωγής, ιδιαίτερα σήμερα, στην εποχή της επανάστασης των νέων και των ναρκωτικών, που η άσκηση της αγωγής έχει πάρει δραματικές διαστάσεις και οι γονείς περνούν μαρτυρικές ώρες.
            Είναι μια πραγματικότητα που ζει όποιος έχει την καλή διάθεση να σκύψει πάνω από τα κείμενα των αγίων Πατέρων, που παραμένουν οι επαγωγικότεροι διδάσκαλοι και δημιουργούν συμφόρηση σκέψεων και επαλλήλων εντυπώσεων μέσα μας.

kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->