Home » » Αντί κακοφωνίας: Οράματα, οπτασίες, φαντάσματα του Χρυσόστομου Κυριαζόγλου

Αντί κακοφωνίας: Οράματα, οπτασίες, φαντάσματα του Χρυσόστομου Κυριαζόγλου


Οράματα, οπτασίες, φαντάσματα
του Χρυσόστομου Κυριαζόγλου

Στο μεταξύ δεν έχουμε από κυβερνώντες ή αντιπολιτευόμενους πολλές δηλώσεις επί πεπραγμένων ή πραξομένων. Η κάθε μύτη που θέλει να την προσέξει ο κόσμος, λέει ότι έχει οράματα για την χώρα. Και  το μεγάλο πλήθος των ψηφοφόρων με το από γεννήσεως δικαίωμα του πολίτη την ψηφίζουν, γιατί σκέφτονται πως τα οράματα αυτά συνταυτίζονται με τα δικά του. Με χρήση γενικών εννοιών που έχουν πια καταχραστεί, όπως για την χώρα, την  πατρίδα, την Ελλάδα, τον Λαό μας κτό. βάζουνε στα μυαλά όσο γίνεται περισσσότερων ψηφοδοτών, ότι τα οράματά τους θα γίνουν πραγματικότητες.
Αργότερα αναρρωτιούνται οι πολίτες, τί έγινε και δεν πραγματοποιήθηκε κάποιο από τα οράματα, αλλά τα ερωτήματα που βάζουν τότε στους εαυτούς τους είναι συνήθως εσφαλμένα. Στην προεκλογική συζήτηση, αν υπάρχει συζήτηση επί θεμάτων και όχι με σκοπό την αλληλονουθεσία δια παραγωγής της πιο δυνατής φωνής, τότε τα οράματα εύκολα μεταπηδούν να γίνουν οπτασίες, πριν να μεταβληθούν σε φαντάσματα το βράδυ των εκλογών, με το κλείσιμο των καλπών.
Η υπέρβαση δημοκρατικών θεσμών οδηγεί αυτόματα σε περισσότερο και σκληρότερο ολοκληρωτισμό. Ο δρόμος για την δικτατορία του χρήματος είναι πλέον ολάνοιχτος. Κι ενώ το κεφάλαιο ενωμένο στα συμφέροντά του χτυπάει στόχους σ' όλον τον κόσμο, οι αντιστεκόμενοι παραμένουν διαιρεμένοι σε φατρίες, κόμματα, έθνη, λαούς κλπ ώστε να μην είναι σε θέση να αμυνθούν αποτελεσματικά. Κι' όταν η μια φατρία αποφασίσει να χτυπήσει κάπου, οι άλλες φατρίες υπερασπίζουν τους δικτάτορές τους. Άμοιρη Δημοκρατία, αυτή είναι η μόνη λειτουργία που σου απέμεινε. Αν δεν υπήρχε κι' αυτή, θα σε είχαν πλέον σκοτώσει από πολλού.
... και διηγώντας τα να κλαίς...

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->