Home » » Η νέα φοροκαταιγίδα

Η νέα φοροκαταιγίδα


Η νέα φοροκαταιγίδα ….

 Γράφει ο Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή


Αποτελεί συχνό, σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, οι πολίτες να καταφέρονται κατά των ανθρώπων της εξουσίας, καταλογίζοντας τους όλες τις ευθύνες για την κακή κατάσταση της χώρας. Αυτό συμβαίνει ασφαλώς πολύ πιο έντονα, όταν, η πολιτεία, με συμπεριφορά ληστρική, χώνει αδιάκριτα και ανεξαίρετα πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη τους! Πρόκειται για την πιο συνήθη και ομολογουμένως και την πιο αποτελεσματική τακτική του κράτους προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δικές του, σε όλα τα επίπεδα, διαχρονικές ανεπάρκειες!
Ωστόσο, όλα τα παραπάνω αποτελούν τον ένα μόνο παράγοντα μιας πολύ δύσκολης εξίσωσης, κομμάτι της οποίας σίγουρα αποτελούν και οι πολίτες. Τί μέρος λοιπόν της παραπάνω εξίσωσης αποτελούν οι πολίτες; Οι πολίτες είναι υπεράνω κριτικής; Οι πολίτες είναι αθώες περιστερές; Οι πολίτες δεν έχουν καθόλου ευθύνες για τους πολιτικούς που κυβερνούν τον τόπο τους; «Οι πολίτες μιμούνται τους άρχοντες», έγραψε πριν 25 αιώνες ο Σωκράτης! Μέσα σε πέντε μόνο λέξεις, ο αρχαίος μας φιλόσοφος λέει ξεκάθαρα ότι οι πολιτικοί είναι «Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν» του λαού που τους εκλέγει!   
Αποδείξεις υπάρχουν πολλές. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι τον καιρό των παχέων αγελάδων, οι πολίτες (όχι όλοι ασφαλώς), έκλεβαν το κράτος και το κράτος έκλεβε τους πολίτες του. Το κράτος έκλεβαν ακόμα και πολλοί υπεράνω υποψίας εκλεγμένοι «χαρισματικοί» ηγέτες του. Κι όποιος υπέβαλλε ένσταση για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, όχι μόνο δεν επιβραβευόταν αλλά ετίθετο στο περιθώριο! Με την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όλοι πιστέψαμε ότι αυτό το ατέλειωτο «πανηγύρι» θα τέλειωνε επιτέλους! Όμως φευ! Τίποτε δεν άλλαξε! Ειδικότερα: Κάναμε το δημοψήφισμα και το πληρώσαμε με capital control και νέα μνημόνια! Μας υποσχέθηκαν ότι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι κλέφτες και τα λαμόγια κι αυτοί εξακολουθούν να κινούνται ελεύθεροι! Μας υποσχεθήκαν ότι θα καταπολεμήσουν τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και τη λαθραία εισαγωγή καυσίμων και άλλων κυρίως καπνικών προϊόντων, αλλά μείναμε στις υποσχέσεις! Μας υποσχεθήκαν ότι θα φέρουν πίσω τα κλεμμένα και δεν τα έφεραν, μας υποσχέθηκαν κατάργηση των άδικων φόρων (π.χ. ΕΝΦΙΑ) και τους αύξησαν! Μας υποσχέθηκαν λαγούς με πετραχήλια, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να πυροβολούν το λαγό στη φωλιά του (τον φτωχό Έλληνα πολίτη δηλαδή) καταφεύγοντας σε ανεξέλικτη επιβολή φόρων! Το αυτοκίνητο και οι καπνιστές καλούνται και πάλιν να ξελασπώσουν το αμαρτωλό κράτος. Τέτοια ξευτίλα και μάλιστα από μια υποτίθεται αριστερή κυβέρνηση! 
Μετά απ΄ όλα όσα τραγικά προηγήθηκαν (μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση ουσιαστικά της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αύξηση των ασφαλιστικών και ιατροφαρμακευτικών εισφορών, κ.ά), με την είσοδο της νέας χρονιάς μαζί με την καταιγίδα του χιονιά ήρθε και η πιο μεγάλη φοροκαταιγίδα! Φόροι στα καύσιμα, φόροι στα τσιγάρα, φόροι στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Φόροι παντού, από ένα διαλυμένο κράτος που μετατρέπει όλους τους πολίτες σε φοροεισπράκτορες του! Κακά τα ψέματα, η υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού χρήματος εκεί αποσκοπεί. Με το αναλογούν πάντοτε κέρδος για τις τράπεζες, αφού θα έχουν όφελος από κάθε αγορά με πλαστικό χρήμα!
Ψύλλους στ΄ άχυρα θα μου πείτε! Εδώ, κάναμε πρωθυπουργό, χωρίς εκλογές, ένα τραπεζίτη, τον Λουκά Παπαδήμο (ο ορισμός του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος), με πολλά εκατομμύρια αμοιβές (κατατεθειμένες στο εξωτερικό) που δεν φορολογήθηκαν! Στο εξωτερικό ως γνωστό έχουν τις καταθέσεις τους πολλοί πρωτοκλασάτοι πολιτικοί, ακόμα και κυβερνητικοί, οι οποίοι ενώ από την μια μας καλούν να εμπιστευτούμε την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες, οι ίδιοι κάνουν ακριβώς το αντίθετο!

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->