Home » » Τεχνοχώρος: RemBrandName project, η γνησιότητα του καλλιτέχνη

Τεχνοχώρος: RemBrandName project, η γνησιότητα του καλλιτέχνη

Έργο της Αγγελικής Παπαμιχαήλ
RemBrandName project,
η γνησιότητα του καλλιτέχνη”

Ένα  επίτοιχο παιχνίδι τέχνης
Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, 20:00
Διάρκεια: 9 έως 30 Δεκεμβρίου 2016


Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, από τις 9 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου, διοργανώνει σε συνεργασία με τους φοιτητές του 3ου εργαστηρίου Ζωγραφικής ΤΕΕΤ Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ένα επίτοιχο παιχνίδι τέχνης για μικρούς και μεγάλους με τίτλο RemBrandName project, η γνησιότητα του καλλιτέχνη”.
Για τέταρτη φορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας και οι επισκέπτες της εορταστικής περιόδου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε μία έκθεση 43 καλλιτέχνες και να αποκτήσουν το έργο τέχνης που επιθυμούν δίνοντας, γιατί όχι, ίσως και μόνο 5 ευρώ!
Έργο του Γιώργου Πανταζή
Νέοι εικαστικοί, κυρίως τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, καλούνται να δημιουργήσουν έργα με σκοπό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού και να «ανεβάσουν» τη Φήμη τους ως καλλιτέχνες εξετάζοντας, μαζί με τους επισκέπτες, τη σχέση του καλλιτέχνη και του έργου τέχνης με την σύγχρονη κοινωνία.


Οι όροι για αυτό το επίτοιχο art- παιχνίδι είναι οι εξής:
Ο καθένας από εμάς μπορεί να «παίξει» δοκιμάζοντας την τύχη του και να κερδίσει ένα έργο πιθανά με ελάχιστα χρήματα.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πλειοδοτήσει για κάθε ένα από τα έργα αγοράζοντας ΦΗΜΕΣ (λαχνούς), κόστους 5€ η μία.
Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος ένα έργο στην προκαθορισμένη τιμή του (η τιμή για όλα τα έργα είναι κοινή και ιδιαίτερα προσιτή).
Σε περίπτωση που ένα έργο αποκτηθεί στην αρχική του τιμή και ενώ έχει ήδη πλειοδοτηθεί με κάποιες ΦΗΜΕΣ από άλλους ενδιαφερόμενους, εκείνοι θα πρέπει να μεταφέρουν τις πλειοδοτήσεις τους (ΦΗΜΕΣ) σε άλλα έργα.
Η κλήρωση και η ανάδειξη των τυχερών θα γίνει την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016.
Έργο της Μαρίας Μπουνάκη
Όπως αναφέρει η Μουσειολόγος, Λαμπρινή Μπύρου: «Φαίνεται πως πολλά από τα στοιχεία που καθορίζουν την αξία ενός καλλιτεχνικού έργου και, συνεπώς τη φήμη ενός καλλιτέχνη, είναι υποκειμενικά. Το έργο τέχνης αποτελεί έναν επικοινωνιακό διάλογο του καλλιτέχνη αφενός με τα προσωπικά βιώματα, τους φόβους, το φαντασιακό και τους συνειρμούς του, αφετέρου με το κοινό. Η αποδοχή και η απόδοση φήμης από το κοινό, άλλωστε, είναι μη προβλέψιμη, καθώς ο καθένας εισπράττει διαφορετικά μηνύματα από αυτά που ο δημιουργός προβλέπει να μεταβιβάσει», ενώ προσθέτει ότι «η σχέση μεταξύ της φήμης με τη χρηματική αξία του έργου τέχνης δεν φαίνεται να έχει σταθερή βάση. Το χρηματικό κόστος είναι αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου οικονομικού πλαισίου ανάμεσα στην προσφορά και στη ζήτηση, ενώ από την άλλη, η φήμη του καλλιτέχνη εξαρτάται από την κριτική, από το ενδιαφέρον του κοινού και από την αντίσταση του έργου στη φοβερή δοκιμασία στην οποία τον υποβάλλει ο χρόνος. Συνεπώς, στη διαπραγμάτευση της αξίας ενός καλλιτεχνικού έργου και της επερχόμενης φήμης του δημιουργού του σε σχέση με αυτό, ποιος είναι αυτός που διαμορφώνει τη φήμη ενός καλλιτέχνη: είναι ο ίδιος ο καλλιτέχνης, οι κριτικοί τέχνης ή ο κάθε ενδιαφερόμενος με τα προσωπικά του αισθητικά κριτήρια;».
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Λίλα Αγραφιώτη, Ειρήνη Βαζούκου, Αλέξανδρος Βαρελίδης, Μιχάλης Βασιλειάδης, Μαρία Βολιώτη, Ελίνα Γεροντή, Γεωργία Δαμιανού, Μάρα Δημοπούλου, Φαίδρα Εγγλέζου, Ιωάννα Ζηκίδου, Ζωή Ζηπέλα, Άγγελος Θεμιστοκλέους, Ελωίζος Θεμιστοκλέους, Μαρί Θεοφίλου, Χαρίκλεια Καλατζίδου, Γεωργία Κόντου, Εμμανουήλ Κτενιαδάκης, Νεφέλη Κυριακού, Σύλβια Λαϊνά, Ανδριάνα Μαλτέζου, Αγάπη Μαντζιώρη, Ειρήνη Μνατσακανιάν, Όλγα Μοναχού, Όλγα Μπογδάνου, Κατερίνα Ξαρχοπούλου, Χρυσούλα Ξυνέλη, Μαρία Παναγιώτου, Γιώργος Πανταζής, Αγγελική Παπαμιχαήλ, Σοφία Παρασκευοπούλου, Χρυσάνθη Πετρά, Αγγελική Πηλίγκου, Ειρήνη Πουλιάση, Γιάννης Ρόμπολας, Άννα – Μαρία Σαμαρά, Αναστασία Τρυγούτη, Μαριτάσα Τσιμπλάκη, Αγγελίνα Τσουμάνη, Γαβριήλ Φτελκόπουλος, Χριστίνα Φυτιλή, Φωτεινή Χαμιδιελή, Βάσια Χαρίση και Μάγδα Χριστοπούλου.
Τη βραδιά των εγκαινίων θα συνοδέψουν τα εξαιρετικά κρασιά χορηγίας του οινοποιείου Lykos Winery.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι culture now, art22, globalview και Φλώροι Εικαστικοί


Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, 20:00

Διάρκεια Έκθεσης: 9 – 30 Δεκεμβρίου 2016

Έργο της Σύλβιας Λαϊνά
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη 13 έως Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου:                     11:30 – 14:30 και 17:30 – 20:30
Σάββατο και Κυριακή 17 & 18 Δεκεμβρίου και
Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς:             11:00 – 17:00
Δευτέρα 19 έως Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και
Τρίτη 27 έως Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου:                     11:00 – 20:30

Έργο της Μαρίας ΠαναγιώτουΑίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα | metro Ακρόπολη
Τηλέφωνο 211 182 38 18
www.technohoros.org | info@technohoros.org


Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->