Home » » Φως και χρώματα Ελλάδας στη ζωγραφική της Λίτσας Ταμπάκη

Φως και χρώματα Ελλάδας στη ζωγραφική της Λίτσας Ταμπάκη
"Φως και χρώματα Ελλάδας"  στη ζωγραφική της Λίτσας Ταμπάκη

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ 

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης  της Λίτσας Ταμπάκη στην Αίθουσα Τέχνης Του Δημαρχείου Περιστερίου. Μοναδικά έργα, γεμάτα χρώματα και φως στόλισαν την αίθουσα Τέχνης, χαρίζοντας στους επισκέπτες αισθητική απόλαυση και ομορφιά.
Η έκθεση θα συνεχιστεί έως τις 11 Δεκεμβρίου 

Οι πίνακες της Λίτσας Ταμπάκη επηρεάζονται ευθέως από το περιβάλλον της ζωγράφου και ανταποκρίνονται σε αυτό. Οι συνθέσεις της αντιπροσωπεύουν μια αέναη προσπάθεια να εκφραστεί με χρώματα η ένταση, αλλά και η λεπτότητα, με την οποία το φως της Πατρίδας μας διαπερνά σταθερά τα τοπία και τα αντικείμενα της καθημερινότητας. Πιστεύω πως την αναλώνει και την καθορίζει η δική της  αίσθηση της ελληνικότητας. Η συνεχής αλληλεπίδραση του φωτός με το νερό, τη φύση και τον αέρα κυριαρχεί σε κάθε άγγιγμα του πινέλου της στον καμβά.
 «Εκπληκτικό το βάθος του τοπίου της Λίτσας Ταμπάκη, η ακρίβεια της ατμόσφαιρας και η λαμπερή δύναμη του φωτός, δεν είναι τα μόνα  από τα υπέροχα χαρακτηριστικά των έργων της.

Με μεγάλη ευαισθησία και προσοχή στην επιλογή χρωμάτων, ερμηνεύει στρώση με στρώση. Ελαφριές πινελιές που εναλλάσσονται με στεγνές, γεμάτες έντονο χρώμα, εφαρμογές, μεταφέρουν την ατμόσφαιρα σε ένα δίκτυο φωτός και χρώματος!»
Έχει  εκπαιδεύσει τον εαυτό της στη χρήση αμέτρητων τεχνικών ζωγραφικής, αλλά και στο να επιλέγει και να συνδυάζει εκείνες τις τεχνικές που ταιριάζουν καλύτερα στην πρόθεσή της να ερμηνεύσει ένα θέμα.

Έχει καλλιεργήσει την ευαισθησία της, προκειμένου να συλλαμβάνει την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ενός τόπου και να μπορεί να εμφυσήσει ? στους πίνακές της ένα «μυστήριο» θα το πω, το οποίο θα εμπλέκει και θα παρασύρει τον θεατή σε ένα μαγικό και πολύχρωμο ταξίδι.

Η εκπληκτική ερμηνεία των εφέ φωτισμού, συλλαμβάνει την ψυχή των τόπων που ζωγραφίζει!!!! 
 «ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ» 

   Φυσικά με αυτόν τον τίτλο στην έκθεσή της η ζωγράφος νομίζω πως θέλει  να μας  πει κάτι περισσότερο.
Η πρόθεσή της είναι να μεταφέρει ένα θετικό μήνυμα με τα φρέσκα και ζωηρά χρώματά της και να δώσει στον θεατή ένα μικρό διάλειμμα ταξιδεύοντάς τον στην τέχνη την αισιοδοξία και την ελπίδα. (Δ. Ζάχος)
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: κ. Μ.ΤΣΙΩΤΑ-Κ.ΚΑΛΙΑΦΑΣ

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->