Home » » Η Τουρκία δεν έχει θέση σε καμία Ενωμένη Ευρώπη Λαών ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ..

Η Τουρκία δεν έχει θέση σε καμία Ενωμένη Ευρώπη Λαών ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ..


Για να τελειώνουμε καθαρά
με την Τουρκία του Ερντογκάν
Ο … «συνωστισμός» Ψυχών, εντός και εκτός.
                                                                                             ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
(Πριν διαβάσουμε ας δούμε τον παρακάτω σύνδεσμο)
https://www.youtube.com/watch?v=hZAScL32Ihc
           
Η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Να υπερασπισθεί τι; Την … Δημοκρατία; Τους … θεσμούς; Την … ανεξιθρησκεία; Τις … Αξίες  του …Δυτικού Πολιτισμού; Την …Ειρήνη και την … Ασφάλεια; Την «ειρηνική διευθέτηση» … διαφορών; Την … συναδέλφωση των … λαών; Τον … Σεβασμό … των Συνθηκών; Την … Ειρήνη των άλλοτε εμπόλεμων λαών-κρατών Ευρώπης; Την … ανάπτυξη-ευημερία-ευτυχία της Ελευθερίας Ανθρώπων πλειοψηφίας και μειοψηφιών εντός Ευρώπης, αλλά και ΕΝΤΟΣ Κρατών-Μελών της; Την … Ιστορία και την Πρόοδο Εθνών της Ευρώπης; Τα … 70.000.000 πληθυσμού της ΕΛΕΥΘΕΡΑ διακινούμενα εντός της Ευρώπης δια της … Ελλάδος, Νησιωτικής και Ηπειρωτικής; Και με ποιες ΚΟΙΝΕΣ Αρχές και Αξίες Ζωής Ανθρώπων με ποια στοιχεία ΚΟΙΝΟΥ Πολιτισμού σε ποιους τομείς; Για άντρες, γυναίκες, παιδιά, οικογένεια, κοινωνία, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, συμπεριφορές Ελευθερίας ανθρώπων και Σεβασμού Νόμων από ΟΛΟΥΣ;
Να τελειώνουμε λοιπόν: Η Τουρκία δεν έχει θέση σε καμία Ενωμένη Ευρώπη Λαών – Κρατών – Εθνών – Πολιτισμού της. Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά η επιθετική «αυτοκρατορική» πολιτική της ΑΠΑΙΤΕΙ την ενιαία Άμυνα όλης της Ευρώπης (και όχι μόνο) εναντίον της. Όχι μόνο ως Άμυνα ΣΥΝΟΡΩΝ Ευρώπης που είναι τα Σύνορα της Νησιωτικής και Βορειανατολικής Ελλάδας (την Κύπρο την τοποθετούμε σε Ψυχή Νουν και Καρδίαν Μνήμης ΠΟΥ;) αλλά και ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ με συνείδηση Πολέμου Πολιτισμών εν Δημοκρατία. Πριν είναι αργά ή μήπως είναι κιόλας;
Λαθρομετανάστες – διακινητές έμποροι ψυχών, χιλιάδες, ανάμεσά τους, δημόσια επεσήμανα στην αρχή της … κρίσης, «πράκτορες – υποκινητές – δρώντες την κατάλληλη στιγμή εξεγείροντας απελπισμένους εισέρχονται, αφού λαθρομετανάστες μπαινοβγαίνουν οι … «επαγγελματίες όχι»; Τσουνάμι. Επανήλθα για την Ανθρώπινη Λόγχη εκατομμυρίων «συνωστισμένων» στα … παράλια… στα χέρια Ερντογάν για ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ του όμορου Κράτους «όποτε επιλέξει», όπου επιλέξει απόβασή τους ή έστω σκόπιμο «ναυάγιό τους» σε … «γκρίζες θάλασσες» προκαλώντας επεισόδιο «αρμοδιότητας διάσωσης». Τι γίνεται; Ποιά ένταξη Τουρκίας σε ποια Ευρώπη; Υπό ομηρεία στην … ατζέντα Ερντογάν η περιοχή, εκτός ΑΝ τον προλάβουν όσοι «άλλα πρεσβεύουν» αλλά Άγνωστοι αι Βουλαί «Νέων Θεών της Πολιτικής της … παγκοσμιοποίησης».
ΕΔΩ τι έχουμε πράξει; Ποια προπαρασκευή; Πότε διάλογος ουσίας ποίων για ποια θέματα; Ποια αφομοίωση – απόρριψη – προσαρμογή Λαού μας και Έθνους σε ποιες νέες «συγκυρίες». Διάλογος δεν έγινε ποτέ. Δημοκρατία “του εναντίον”, μόνο, της άρνησης χωρίς διάλογο ουσίας “ψήφος αντίδρασης” χωρίς βάσανο για όσα θα έρθουν. Και άλλοι ψάχνουν δικαιολογίες για αποτυχίες τους και άλλοι δικαιολογίες για “κρύα ψήφο” χωρίς γνώση, σε “δημοκρατία καλών δικαιολογιών”.
Γι΄αυτό, που πάμε και τι θέλουμε συνειδητά με Γνώση ΔΕΝ έχουμε επιλέξει για να ξέρουμε με ποιους και τι συγκεκριμένα  σε όλους τους τομείς υπερασπιζόμαστε σε ποιους και σε τι αντιτιθέμαστε και γιατί. Θέση – αντίθεση – σύνθεση Ιδεών – Πολιτικής – Επιλογής εν συνειδήσει και Γνώσει, επί χρόνια σκότος. Ούτε... χαραμάδα. Ούτε σε μπαλκόνια εκλογών ούτε σε μεσοδιάστημα «προβληματισμών» και απαντήσεων καθαρών. Εξαθλίωση οικονομική, αλλά και πνευματική, ηθική, αξιακή, ζωής κοινωνίας, οι φτωχοί φτωχότεροι, οι πλούσιοι φτωχοί, οι πάμπλουτοι πλουσιότεροι, αλλά και ευτυχέστεροι όλων οι έχοντες επιτύχει «θέση εντός αντιπροσωπευτικού συστήματος, επιτυχόντες «ευγενή φιλοδοξία τους» άσκηση εξουσίας με τίμημα λαού» ή μήπως όχι; Μόνο αφηγήματα δηλαδή παραμύθια “πανσόφων επί ορατών και αοράτων σύμπαντος κόσμου”την επομένη των εκλογών στις οποίες “ουδείς λαός” γίνεται σοφότερος για το τί καλείται να ψηφίζει.
Έχω  ζήτησει ,από μερηάς … λαού, να μην αφήνουμε «υπόγεια ρεύματα» να εμφανιστούν ξαφνικά σαρώνοντας όσα χτίζουμε εν αγνοία ύπαρξής τους. Πού πηγαίνουμε, ποιος θα μας ενημερώσει να το αποδεχθούμε ή να το πολεμήσουμε Δημόσια ζητούσα, ο … «λαός», εξηγήσεις για τον … «λαό, την πατρίδα, το έθνος, το κράτος, τους Ανθρώπους, την κοινωνική Ζωή ΜΑΣ με ορίζοντα χρόνων», μα απάντηση δεν έδινε ουδείς από τους «αξιωματούχους» διορισμένους και εκλεγμένους. Πολυσυλλεκτικό, πολυεθνικό, πολυφυλετικό, “πολυπολιτισμικό”  ΚΡΑΤΟΣ στον … ορίζοντα και … σε «σύνθεση λαού» αλλά με ΠΟΙΑ κατά Συνείδησιν και Γνώσιν επιλογή ποίων για ΠΟΥ πάμε και πότε; Ποιες οι συνέπειες, τίμημα, κόστος-όφελος για ποίους;  Άλλο να γνωρίζεις και να αποδέχεσαι ή όχι εν … συνειδήσει, άλλο ένα πρωΐ  πολλοί … Λουδοβίκοι … χωρίς … λοφίο… να σου εξηγούν με Ναπολεόντειο ύφος μη αποδεχόμενο αντίρρηση ουδεμία,  τηλεπαραθυρικώς, καθένας ότι ΑΥΤΟ συμβαίνει, ΑΥΤΟ είναι το … ΚΑΛΟ που ξαφνικά ήρθε, αυτό είναι το ΚΑΚΟ που ξαφνικά μας βρήκε και άλλα … αφηγήματα τόσο… ξαφνικά … και …τετελεσμένα, που ή τα αποδέχεσαι χωρίς άλλη πλέον δυνατότητα επιλογής, χωρίς συζήτηση πια ή φεύγεις από τη χώρα ή απομονώνεις εκουσίως εαυτόν ή “τον απομονώνουν” ή «πας με το νοητόν ρεύμα» που όμως μόνο με … αφηγήματα … όπως κάθε αφηγητής θέλει … παρασύρεσαι … Διάλογος επί ΧΡΟΝΙΑ «εντός του …. αντιπροσωπευτικού συστήματος μεταξύ τους ή εντός-εκτός και εναλλάξ ή έστω μερών ως συνόλου ΛΑΟΥ  - Έθνους, Πατρίδας ΟΛΩΝ πλειοψηφίας – μειοψηφιών ουδέποτε εγένετο και ΧΡΟΝΙΑ διάλογον επί ουσίας με ουσία απέφευγαν όλοι ως ο «οξαποδώ τον … λίβανον όχι όμως  και τον χρυσόν …. διαφθοράς … και εκμαυλισμού» επί χρόνια και τώρα… μας παίρνει … ρεύμα και ρέμα με οτιδήποτε κατεβάζει ή ρίχνουν έξωθεν στη διαδρομή του.
Το Ν.Α.Τ.Ο., ένωση Κρατών εναντίον έξωθεν ΚΙΝΔΥΝΩΝ της συμμαχίας εν συνόλω είτε εναντίον ΚΡΑΤΟΥΣ-ΜΕΛΟΥΣ της Συμμαχίας.
Αλλά δεν έπρεπε να νοείται Κράτος-Μέλος εναντίον Κράτους-Μέλους να επιτίθεται. Τα υπόλοιπα ΜΕΛΗ ΟΦΕΙΛΟΥΝ να συνασπισθούν να υπερασπιστούν τους Σκοπούς και την Ενότητα της Συμμαχίας, αλληλέγγυα συμμάχων εναντίον του ταραξία πόσο μάλλον όταν ενισχύει άλλα κράτη σε διεκδικήσεις εναντίον κράτους μέλους του ΝΑΤΟ Ή να αποβάλουν τον «ταραξία» ή να τον εξαναγκάσουν σε συμμόρφωση προς τις Κοινές Αρχές – Αξίες, την Ειρήνη ΕΝΤΟΣ Συμμαχίας.(οι αρχαίες αμφικτυονίες είχαν πρόβλεψη για τέτοιες συμπεριφορές) 
Η Τουρκία ή συμμορφούται προς τις ΣΥΝΘΗΚΕΣ και τον ρόλο του ΝΑΤΟ ως Μέλος του με σεβασμό έναντι ΟΛΩΝ ή οι υπόλοιποι του Ν.Α.Τ.Ο. πρέπει να ενώνονται εναντίον της και όχι ουδέτεροι, ως συμβαίνει, να παρακολουθούν. Δεν είναι επιθετικός πόλεμος αλλά ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ αυτοπροστασίας και επιβίωσης των Κρατών-Μελών και του Σκοπού της Συμμαχίας. Ουσιαστικά και … διπλωματικά φυσικά. Αλλά όταν και ΟΛΟΙ κινούνται μόνο εντός … Διπλωματίας και μένουν μέχρι εκεί. Αν όμως οι «μάσκες πέσουν» και το πρόσωπο ΠΟΛΕΜΟΥ κραυγάζει η διπλωματία ή θα αυτοκτονήσει ή θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο ΕΓΚΑΙΡΑ «επιβολής ειρήνης» ΕΤΟΙΜΗ για αντίκρουση με ΠΟΛΕΜΟ στον ετοιμαζόμενο «δολοφόνο Ειρήνης».

Τί κάνουμε; Ας αφήσουμε τους αντιπροσώπους να διαφωνούν όπου διαφωνούν  αλλά, όπως στον … «σεισμό» σε σεισμοπαθείς περιοχές για τον σεισμό ας προετοιμαστούμε να τον αντιμετωπίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με τον διπλανό μας. Διδάσκεις, προετοιμάζεις, ασκείσαι για την «Ώρα του κακού», ΕΤΣΙ οφείλουμε και για κάθε … άλλο «σεισμό» στην περιοχή μας και στις “συγκυρίες”. Οι ΠΟΛΙΤΕΣ, η οργανωμένη κοινωνία, χωρίς πανικό, με περίσκεψη και σύνεση να ενεργούμε ως προμηθείς και όχι επιμηθείς μακράν αφηγημάτων προ ύπνου νηπίων ή  σιωπής και αγνοίας.

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->