Home » » Γιώργος Κασιμάτης - Το Απάνθρωπο Καθεστώς Δανεισμού της Ελλάδας

Γιώργος Κασιμάτης - Το Απάνθρωπο Καθεστώς Δανεισμού της Ελλάδας


Ένα υπέροχο βιβλίο που μας προτείνει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗΣΣυγγραφέας       : Γιώργος Κασιμάτης  

Τίτλος Βιβλίου  : Το Απάνθρωπο Καθεστώς Δανεισμού της Ελλάδας

Εκδοτικός Οίκος: Α. Α. Λιβάνη 

σελίδες 131-132

Η δεύτερη μορφή "ενημέρωσης" ήταν και εκείνη μέσω της "συστημικής αντιπολίτευσης" και της υποβοήθησης και αξιοποίησης της από το σύστημα. "Συστημική αντιπολίτευση" είναι εκείνη η οποία ασκείται στην κυβέρνηση για την καθημερινή διακυβέρνηση της χώρας μέσα από τις συνταγματικές διαδικασίες που λειτουργούν και όπως λειτουργούν (Βουλή, εξωκοινοβουλευτικός λόγος, Τύπος, συνδικαλισμός, συναθροίσεις διαμαρτυρίας, απεργίες κ.λπ.). Το περιεχόμενο της "συστημικής αντιπολίτευσης" αναφέρεται στις άμεσες για την καθημερινή ζωή συνέπειες της διακυβέρνησης, καθώς και στην κυβερνητική ανεπάρκεια και στην ακαταλληλότητα της κυβερνητικής, με προτάσεις (όταν υπάρχουν) που αφορούν τα άμεσα προβλήματα της καθημερινότητας. Με άλλες λέξεις: η "συστημική αντιπολίτευση" είναι η συνήθης αντιπολίτευση της αστικής δημοκρατίας, η οποία συνιστά τον έλεγχο της κυβέρνησης με τον ακραίο στόχο -που δεν το ξεπερνά ποτέ- τη δημιουργία κυβερνητικής κρίσης. Όσον αφορά στην αντιπολίτευση που ασκούν τα κομμουνιστικά και γενικά τα αριστερά κόμματα, τα οποία ιδεολογικά επιδιώκουν την ανατροπή ή τη μεταρρυθμιστική μεταβολή θεμελιωδών αρχών της αστικής δημοκρατίας προς την κατεύθυνση ισχυρού κοινωνικού κράτους, πρόκειται και εδώ για επίσης "συστημική αντιπολίτευση", εφόσον ασκείται μέσα από τις συνταγματικές διαδικασίες και με ομοιόμορφη και ατελεύτητη επανάληψη των ίδιων μέσων, χωρίς να διακρίνει μεταξύ απλών κυβερνητικών κρίσεων και κρίσεων του συστήματος και χωρίς να προτάσσει ιστορικά διαρκώς ενήμερες κριτικές και πολιτικές που θίγουν τις βασικές αιτίες της κρίσης. Η σημερινή πλήρης και ανιστόρητη αφασία της Αριστεράς την έχει μοιραία εντάξει στο πεδίο της ¨συστημικής αντιπολίτευσης".

Ο στόχος της προώθησης και της ανάπτυξης της συστημικής αντιπολίτευσης στη σημερινή κρίση είναι πολυδιάστατος, αλλά ενιαίας βάσης: η διατήρηση, με τη λειτουργία της επιφανειακής αντιπολίτευσης, της εξωτερικής εικόνας της λειτουργίας της δημοκρατίας και της δημοκρατικής νομιμότητας, η απόκρυψη του είδους της κρίσης ως πλήρους υποδούλωσης της χώρας και η μετάλλαξη της σε απλή κρίση που παρήγαγε η ανεπάρκεια της συγκεκριμένης κυβέρνησης ή συγκεκριμένων κυβερνήσεων του συστήματος, ο αποπροσανατολισμός γενικά της πολιτικής σκέψης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα ΜΜΕ, ενώ υποστηρίζουν με όλα τα παραπλανητικά μέσα την πολιτική και το καθεστώς των "Μνημονίων", άρχισαν, ήδη από τις αρχές του 2011, με αυξανόμενη ένταση, να ασκούν τα ίδια κριτική στην καθημερινή κυβερνητική πολιτική εφαρμογής των μέτρων και να παρουσιάζουν, χωρίς σημαντικές περικοπές, τις αντιπαραθέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Είναι, όμως, απολύτως "κομμένη" οποιασδήποτε είδηση, συνέντευξη, ενημέρωση ή πληροφόρηση για το περιεχόμενο, τους όρους και τους μηχανισμούς εφαρμογής των συμφωνιών δανεισμού, για τις πραγματικές συνέπειες τους στην οικονομία και στην κυριαρχία της χώρας, για την ύπαρξη πολιτικών λύσεων αποδέσμευσης από τις συμφωνίες (τα "Μνημόνια"), για το ρόλο και τους σκοπούς της Τρόικας, για τη νομιμότητα των συμφωνιών και της εκτέλεσης τους με βάση το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο. Εντελώς "κομμένα" είναι ο έλεγχος που ασκήθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το σχετικό Ψήφισμα του, καθώς και οι γνώμες διακεκριμένων επιστημόνων και πολιτικών που επικρίνουν το καεθστώς που επιβλήθηκε στην Ελλάδα.

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->