Home » » Άλλη μια σπουδαία έκθεση στον πολυχώρο τέχνης Δεληολάνης

Άλλη μια σπουδαία έκθεση στον πολυχώρο τέχνης Δεληολάνης


Άλλη μια σπουδαία έκθεση στον  πολυχώρο τέχνης ‘’ Δεληολάνης’’

 Σε συνεργασία με τον ιστορικό τέχνης Λεόντιο Πετμεζά παρουσιάζει το ζωγράφο Χρήστο Μπουρνάκα.

Aνυποχώρητη @ Απροκάλυπτη Eίναι η  βούληση του Ζωγράφου Μπουρνάκα να ξεπεράσει τα καθιερωμένα συμβατικά πλαίσια της σκέψης

Από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016 διαρκεί η νέα έκθεση ζωγραφικής του καλλιτέχνη Χρήστου Μπουρνάκα στο πολυχώρο τέχνης του καταστήματος Δεληολάνης, Συγγρού 100,έναντι ΕΜΣΤ.
Ο Χρήστος Μπουρνάκας που θεωρείται ο εισηγητής του σενσουαλισμού στην τέχνη  και ο επινοητής των τεχνικών "smoke", "ice", "spaghetti" και "digital oil" στη ζωγραφική έχει πραγματοποιήσει  μέχρι σήμερα αρκετές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το ιδιότυπο έργο του έχει απασχολήσει σύγχρονους  κριτικούς και ιστορικούς τέχνης.
Μεταξύ άλλων ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στην Αρχιτεκτονική Σχολή Ξάνθης, ιστορικός τέχνης Γιάννης Κολοκοτρώνης αναφέρει:
"Ο Μπουρνάκας ζωγραφίζει χωρίς να μιμείται άλλους ζωγράφους, χωρίς να ξεσηκώνει και να αναπτύσσει στοιχεία, που είδε σε έργα άλλων καλλιτεχνών. Δημιουργεί έργα, που ταυτίζονται με τον τρόπο της ζωής του, στις συνθήκες, που προβάλλει η οικονομική παγκοσμιοποίηση. Ζει, ως σύγχρονος δημιουργός, στην περιφέρεια του παγκόσμιου καπιταλισμού. Πρόθεσή του δεν είναι η αναρχική δράση για να διορθώσει τα κακώς κείμενα αλλά η διεύρυνση της αντίληψης και αυτή είναι μία ενεργητική τοποθέτησή του, μέσα από τη τέχνη του, απέναντι στη ζωή, τη πολιτική, τη κοινωνική πραγματικότητα, την εξέλιξη και τα τρέχοντα ζητήματα του κόσμου, που απαιτούν συνειδητή ατομική συμπεριφορά, για να φανεί πως ο άνθρωπος, δεν είναι μόνο μία απλή μονάδα, στο καταναλωτικό σύστημα, αλλά μία πνευματική και φυσική ύπαρξη, που έχει προοπτικές διανοητικής και ψυχικής εξέλιξης ".

Ο κριτικός τέχνης Κυριάκος Βαλαβάνης  αναφέρει :
"Τα έργα του Χρήστου Μπουρνάκα είναι έργα ποιότητας μέσα στην αποιότητα της ζωής, με συναισθηματική φόρτιση, σεβασμό, στοχαστική πληρότητα και διακριτική ηρεμία, που δείχνουν τον εσωτερικό ψυχισμό του αληθινού καλλιτέχνη και δημιουργού που αγαπάει και νοιάζεται τον άνθρωπο". 
Ο Θεωρητικός-ιστορικός τέχνης  Λεόντιος Πετμεζάς που ανέλαβε το συντονισμό και την επίβλεψη της παρούσας έκθεσης του δημιουργού  επισημαίνει :
"Οι διαστάσεις των θεμάτων, έχουν στους πίνακες του Χρήστου Μπουρνάκα, οικουμενικές προεκτάσεις, καθώς ο καλλιτέχνης μακριά από τη παραδοσιακή τεχνική, στρατεύεται έντεχνα σε ένα κίνημα ανατροπής πέρα ακόμα και από τον υπερρεαλισμό.

Η βούληση του Μπουρνάκα να ξεπεράσει τα καθιερωμένα συμβατικά πλαίσια της σκέψης είναι ανυποχώρητη. Απροκάλυπτη. Παραμένει πιστός στη γνησιότητα του οράματός του και το υπερασπίζεται με πραγματική αγέρωχη σεμνότητα. που μόνο σε μεγάλους δημιουργούς μπορεί κανείς να συναντήσει. Διαρρηγνύοντας τα δεσμά με το κομφορμισμό της υπάρχουσας εικαστικής φρόνησης, συντελεί μέσω της τέχνης του, σε μία πλήρη επαναστατική πράξη, θέτοντας σε δοκιμασία συχνά την υπόστασή του χωρίς αντάλλαγμα, πιστεύοντας στη μόνιμη υποχρέωση του καλλιτέχνη, να διατηρεί υψηλό ήθος, ακατάβλητη αγωνιστικότητα  και να διαφυλάττει εν κιβωτώ το μεγαλείο του πρωτοποριακού πνεύματος".

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 26 Νοεμβρίου 2016 στις 7μμ και θα παραμείνει ανοικτή τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος.

Είσοδος ελεύθερη

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->