Home » » Κακά τα ψέματα, από λόγια χορτάσαμε Γράφει ο Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή

Κακά τα ψέματα, από λόγια χορτάσαμε Γράφει ο Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή


Barack Obama:  Ζήτω η Ελλάς!


Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ δεν είναι ψωροκώσταινα
Σε τούτον τον ευλογημένο τόπο είναι που γράφτηκαν με γράμματα ανεξίτηλα τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. 

Γράφει ο
Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή 

Ασφαλώς θα ήταν πολύ καλύτερα αν η επίσκεψη του Barack Hussein Obama  (Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα ), είχε πραγματοποιηθεί στην αρχή και όχι στο τέλος της προεδρικής θητείας του. Παρ’ όλα αυτά, ας μην μηδενίζουμε την αξία της: αφού, χωρίς καμία απολύτως δόση υπερβολής, η επίσκεψη (πολλοί την ονόμασαν απολογία), του απερχόμενου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Η.Π.Α.) στην Αθήνα, έχει και τα πολύ θετικά της. Το γεγονός ότι το CNN και άλλοι παγκόσμιας εμβέλειας ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί μετέδιδαν ζωντανά, την τελευταία, γεμάτη Ελλάδα και Δημοκρατία, επίσημη ομιλία του από την Ελληνική πρωτεύουσα και έδειξαν σε απευθείας μετάδοση την επίσκεψη-ξενάγηση του στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, είναι από μόνα τους εξαιρετικής σημασίας γεγονότα και η καλύτερη διαφήμιση για την χώρα μας. Όπως επίσης και η σχετική μικρή κινηματογραφική ταινία (φιλμάκι) που προβάλλεται στο διαδίκτυο στους προσωπικούς λογαριασμούς twister και facebook του Αμερικανού Προέδρου, όπου ο Barack Obama, έχοντας πίσω του τον Παρθενώνα αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα του Περικλή και των πατέρων του Ελληνικού Έθνους. Ήταν δίχως άλλο μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους αμερικανούς αλλά και για τους πολίτες όλου του κόσμου, να γνωρίσουν την Ελλάδα και την Ιστορία της. Και ασφαλέστατα κάνουν πολύ μεγάλο λάθος όσοι νομίζουν ότι όλα αυτά είναι εξ ορισμού αυτονόητα ακόμα και για του Έλληνες (επίσημες στατιστικές λένε ότι οι περισσότεροι Ελλαδίτες δεν ανέβηκαν ούτε μια φορά στην Ακρόπολη). Οι αμερικανοί πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν γνωρίζουν και δεν αγαπούν την Ελλάδα. Κι αυτό επειδή η αμερικανική πολιτική τους κατευθύνει εκεί που πιστεύεται ότι εξυπηρετούνται τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των Η.Π.Α.. Δηλαδή ακριβώς απέναντι!!!  
Βρέθηκε λοιπόν ένας Αμερικανός Πρόεδρος να υπενθυμίσει, έστω και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, πράγματα αυτονόητα. Κατά συνέπεια, ακόμα κι αν η επίσκεψη αυτή δεν αποδειχθεί υποβοηθητική στην προσπάθεια επίλυσης των μεγάλων εθνικών προβλημάτων (που είναι και το πιθανότερο), θετικό θα είναι το πρόσημο, αρκεί η Αθήνα να αξιοποιήσει κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο αυτήν την επίσκεψη και ειδικότερα αυτήν τη μοναδική φωτογραφία του Obama, μπροστά στην Ακρόπολη (το καλύτερο εργαλείο διαφήμισης για τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού).  
Καιρός λοιπόν να μάθουμε όλοι μας, Έλληνες και ξένοι, και όχι μόνο να το μάθουμε, αλλά και να μεταλαμπαδεύσουμε σε δικούς μας και ξένους, όλα όσα ο Αμερικανός Πρόεδρος υπενθύμισε με την επίσκεψη του στην χώρα μας: Ότι, δηλαδή, η Ελλάδα είναι ένα τεράστιο παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ότι η Ελλάδα είναι το λίκνο της Δημοκρατίας. Ότι σε τούτα εδώ τα μάρμαρα είναι που γράφτηκε η ιστορία του Ανθρώπου. Ότι η Ελλάδα παρά τα τεράστια οικονομικά της προβλήματα δεν είναι ψωροκώσταινα (δική μου σημείωση). Και ότι σε τούτον τον ευλογημένο τόπο (παρά τα πολλά κακά που μας δέρνουν, με ένα λαό επιρρεπή σε εμφυλίους), είναι που γράφτηκαν με γράμματα ανεξίτηλα τα δικαιώματα του ανθρώπου.  
«Το πνεύμα των Ελλήνων διαμόρφωσε τον κόσμο», έγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος, στο βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου! Και ο Προκόπης Παυλόπουλος πολύ εύστοχα, θύμισε στον Barack Obama τον Ύμνο της Δικαιοσύνης του παμμέγιστου Οδυσσέα Ελύτη: « … Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου ….». Την χώρα μας που κακά τα ψέματα οι αμερικανοί αδίκησαν-περιθωριοποίησαν-απαξίωσαν-πολέμησαν … παράφορα με τη στάση τους.
Ζήτω η Ελλάδα φώναξε ο Πρόεδρος Obama, σας θεωρούμε φίλους και αδελφούς και άλλα πολλά, είπε, κάνοντας αναφορά στον Περικλή, στους Έλληνες πατέρες του Εθνών, στη φιλοξενία και στο φιλότιμο των Ελλήνων: Ιδού μερικά μικρά αποσπάσματα από τη βαρυσήμαντη ομιλία του, που  δυστυχώς δεν έγινε στην Πνύκα, όπως ήταν και η επιθυμία του, αλλά στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:
« … Ήθελα να δω την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα αλλά και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όσα πρόσφερε ο Θεός ο Μέγας … πριν από 25 αιώνες στους βραχώδεις λόφους αυτής της πόλης γεννήθηκε η Δημοκρατία … η φλόγα άναψε για πρώτη φορά στην Αθήνα και ποτέ δεν έσβησε. Ο μεγάλος διαφωτισμός έγινε εδώ. Οι μεγάλοι προπάτορες του έθνους στήριξαν την δημοκρατία μας στην ελληνική δημοκρατία… Η βεβαιότητα μου στα δημοκρατικά ιδεώδη αποτελούν αταλάντευτες Αξίες. Φυσικά η δικαιοσύνη είναι το κλειδί ... Αυτές οι έννοιες γεννήθηκαν σε αυτή την γη ...». «Μια κοινωνία έχει μέλλον όταν βασίζεται στη Δικαιοσύνη» (λόγια του μεγάλου Μάρτιν Λούθερ Κινγκ), είπε ακόμα ο Αμερικανός Πρόεδρος και άλλα πολλά. Και έμοιαζε πραγματικά σαν μια εκ βαθέων εξομολόγηση και σαν μια τεράστια συγνώμη ίσως … για όλα όσα όφειλε να κάνει και δεν έκανε για την Ελλάδα, για την Ειρήνη, για την Ελευθερία και για την Δημοκρατία, κατά την διάρκεια της θητείας του!!!
Παρά λοιπόν την τεράστια περηφάνια που νοιώσαμε, αυτές οι  πικρές αλήθειες μας αναγκάζουν να μείνουμε προσγειωμένοι. Κακά τα ψέματα, από λόγια χορτάσαμε! Έργα είναι που θέλουμε και όχι υποσχέσεις και μισόλογα! Και ασφαλώς, τίποτε δεν θα αλλάξει όσο παραμένουμε στις θεωρίες που από μόνες τους δεν έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Τι να πρωτοθυμηθούμε αλήθεια:
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναγνώρισαν πρώτες τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία!!! Με αμερικανικά όπλα και με αμερικανική συνέργεια πραγματοποιήθηκε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο!!! Και με αμερικανικά όπλα είναι που συντηρείται η κατοχή του 37% της κυπριακής επικράτειας έως και σήμερα. Με την αμερικανική ανοχή και συνενοχή είναι που αμφισβητείται καθημερινώς ο εθνικός εναέριος, θαλάσσιος και χερσαίος χώρος της πατρίδας μας. Οι Η.Π.Α. είναι που πωλούν ακόμα και σήμερα υπερσύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη στον παρανοϊκό Ερντογάν που καθημερινά παραβιάζει τον εθνικό χώρο μας και μας απειλεί ασύστολα και απροκάλυπτα! Με την αμερικανική ανάμειξη-παρότρυνση-ανοχή-ουδετερότητα … η Αλβανία του Ράμα καταπιέζει και σήμερα τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και αμφισβητεί τα εθνικά μας σύνορα ... Και για όλα αυτά κι άλλα πολλά εξίσου τραγικά, δεν είπε τίποτε ο Barack Obama!!!  
Μόνο θετικό στις δύο προεδρικές θητείες του σε ό,τι αφορά τα ελληνικά ζητήματα, είναι αυτή η συμβολική της τελευταίας στιγμής επίσκεψη. Την ώρα που η υπηρεσία στον Λευκό Οίκο-λύκο μαζεύει ήδη τις αποσκευές του, τώρα που εγκαταλείψει το Οβάλ γραφείο, με τον επόμενο ένοικο του προεδρικού μεγάρου να παρουσιάζεται εντελώς απρόβλεπτος. Δικαιολογημένα λοιπόν τίθεται το ερώτημα: Άραγε (πλην των όσων στην αρχή περιγράφουμε), μπορούμε να προσδοκούμε σε κάτι πιο ουσιαστικό από αυτήν την επίσκεψη; ΌΧΙ, είναι η απάντηση. Άλλωστε, η επόμενη μέρα της Αμερικής βρίσκεται στα χέρια του Donald Trump (Ντόλντ Τραμ) και όχι του Obama. Κι ο Trump δεν έδειξε μέχρι στιγμής κανένα σημάδι αλλαγής στην έως τώρα φιλοτουρκική στάση της … Εκτός κι αν ο Trump μας κάνει την έκπληξη! Από τέτοιους τρελούς πολλές φορές είναι που γίνονται πράγματα και θάματα ….   Το παρελθόν πάντως διδάσκει ότι ο εκάστοτε πρόεδρος των Η.Π.Α. είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα εντολέας και φερέφωνο συγκεκριμένων στρατηγικών και συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων … ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο Obama δεν ήρθε νωρίτερα στη χώρα μας ….
Υπάρχουν και οι κακόπιστοι: Θέλει, λένε οι κακές γλώσσες, να εξαργυρώσει η Αμερική μια ενδεχόμενη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, με μια κακή λύση στο Κυπριακό! Λέτε; Αν κάτι τέτοιο επαληθευτεί θα μας βρουν όλους στα κάγκελα! Δεν θα παραδοθούμε αμαχητί … Δεν θα είμαστε εμείς η τελευταία γενιά Ελλήνων στο μαρτυρικό μας Νησί!
Υστερόγραφο: Από την Αθήνα ο Barack Hussein Obama πέταξε για τον Μόναχο όπου δήλωσε ξανά θιασώτης και φανατικός οπαδός της παγκοσμιοποίησης … Μιας παγκοσμιοποίησης της οικονομίας που χωρίς ίχνος υπερβολής, για μας τους Έλληνες, ήταν τον κύκνο άσμα μας, μια πραγματική ταφόπλακα …

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού


Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->