Home » » Αποσύμπλεξη Θεατρική Ομάδα Δυναμό- Μια μαύρη κωμωδία για τα αδιέξοδα της σύγχρονης κοινωνίας.

Αποσύμπλεξη Θεατρική Ομάδα Δυναμό- Μια μαύρη κωμωδία για τα αδιέξοδα της σύγχρονης κοινωνίας.


Αποσύμπλεξη
Θεατρική Ομάδα Δυναμό

Η Θεατρική Ομάδα Δυναμό δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό την εξερεύνηση των σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων και την σκηνική τους μεταφορά . Εμπνεύστηκε το όνομά της από την λογοτεχνική ομάδα Δυναμό, που δημιουργήθηκε την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, στην Αμερική.

Ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας Rémi de Vos γεννήθηκε στη Δουνκέρκη ,το 1963.Το 1981 εγκατέλειψε τις σπουδές του για να εγκατασταθεί στο Παρίσι, όπου μέχρι το 1993,επιβίωσε κάνοντας διάφορα επαγγέλματα. Το 1993 ,άρχισε να γράφει. Ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Αλγερία ,μέχρι τη Νέα Υόρκη, την Παραγουάη και το Βιετνάμ, συχνά με υποτροφίες, για τη συγγραφή θεατρικών έργων.  Άλλα γνωστά  έργα  του, που έχουν ανέβει και στην Ελλάδα : «Alpenstock», « Μέχρι να μας χωρίσει ο Θάνατος» κ.α.

«Η Αποσύμπλεξη είναι το πρώτο μου θεατρικό έργο. Το έγραψα σε ηλικία 30 ετών. Πριν αρχίσω τη συγγραφή εργαζόμουν. Εργαζόμουν από την ηλικία των 18 ετών. Έκανα κάθε είδους δουλειά (εργάτης, μεταφορέας, οδηγός ασθενοφόρου, κλητήρας...). Έτσι άρχισα να περιγράφω τη δική μου πραγματικότητα, την οποία και γνώριζα καλά, τα ων συνεντεύξεων για αναζήτηση εργασίας, των σχέσεων ιεραρχίας μέσα σε μια εταιρεία, τον φόβο της απώλειας της δουλειάς μου... Σε γενικές γραμμές, τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει η αντιφατική, σχεδόν νευρωτική σχέση την οποία διατηρεί ένα άτομο με την εργασία του. Ο σκοπός μου είναι το να μπορεί κανείς να γελά με τραγικές καταστάσεις τις οποίες και αναγνωρίζει αμέσως».

Το έργο, γραμμένο την ταραγμένη περίοδο του 1994-1996 στην Γαλλία, με χιούμορ, μάς φέρνει αντιμέτωπους με ό,τι συμβαίνει στην καθημερινότητά μας και δεν το αντιλαμβανόμαστε ή απλώς αρνούμαστε να το δούμε.  Μια μαύρη κωμωδία για τα αδιέξοδα της σύγχρονης κοινωνίας.

Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, για 11 παραστάσεις, από τις 12 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου, στις 21:30.

Το θέατρο Από Κοινού βρίσκεται στην οδό Ευπατριδών 4, κοντά στο σταθμό του μετρό Κεραμεικός. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6033676 & 6977987271Αποσύμπλεξη
Κείμενο:  Rémi de Vos
Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέππας
Μουσική: Αποστόλης Σιώκης
Βίντεο: Παναγιώτης Παπαφράγκος
Σκηνικά - Κοστούμια: Άντα Γόντικα
Σχεδιασμός Φωτισμού: Εβίτα Αναγνοπούλου
Αφίσα: Αριάδνη Μιχαηλάρη
Ερμηνεύουν: 
Γιώργος Ζιώγαλας
Ελεάννα Γρηγορίου
Σπύρος Κοντορίζος
Αθηνά Φραγκουλοπούλου
e-mail Επικοινωνίας: omadadynamo@gmail.com

Τα "αφιερώματα" χορηγός επικοινωνίας 

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->