Home » » ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Προς τιμήν της μνήμης της εικαστικού Mαριάννας Aρβανίτη Γράφει η Αφροδίτη Δρακοπούλου - Σάρδη

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Προς τιμήν της μνήμης της εικαστικού Mαριάννας Aρβανίτη Γράφει η Αφροδίτη Δρακοπούλου - Σάρδη

ΕΚΘΕΣΗ  ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Προς τιμήν της μνήμης της 

εικαστικού Mαριάννας Aρβανίτη

Γράφει η Αφροδίτη Δρακοπούλου - Σάρδη

Προς τιμήν της μνήμης της εικαστικού Mαριάννας Aρβανίτη η οποία πριν 7  περίπου μήνες ταξίδεψε στην χώρα των αγγέλων εγκαινιάστηκε  χθες Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 έκθεση ζωγραφικής με την τελευταία της δουλειά η οποία εστιάζεται σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και αναδεικνύουν το μεγαλείο της μητέρας γης καθώς και νεκρές φύσεις – συνθέσεις με αναφορά στους ζωγράφους που ασχολήθηκαν με τον ιμπρεσιονισμό.
Η ιδέα της πραγματοποίησης της έκθεσης προέκυψε από πρωτοβουλία των συμμαθητών της από το εργαστήριο του δάσκαλου της τέχνης Θεόδωρου Πάντου και της οικογένειάς της ως ένδειξη τιμής στο έργο της και την προσωπικότητά της σ΄ ένα υψηλών προδιαγραφών χώρο ανάλογο του επιπέδου των έργων της εικαστικού.


Η έκθεση πραγματοποιείται στο Μελάνυθρος-χ ώρος τέχνης.
Ζάππα 4   11635-Καλλιμ άρμαρο , τηλ. 210-3636904 
Διάρκεια: 14/10/2016 – 29/10/2016
Ώρες Λειτουργίας: Τρι – Παρ 17:30 – 21:00 
                              Σαβ 11:00 – 14:30


Η Μαριάννα Αρβανίτη πίστευε ότι οι τέχνες και ειδικά οι εικαστικές τέχνες εξυψώνουν τον άνθρωπο αισθητικά και πνευματικά, λειτουργώντας ως ενδιάμεσο ανάμεσα στο άτομο και στο φυσικό–κοινωνικό περίγυρο, ώστε η καθημερινότητα να είναι ευχάριστη και δημιουργική.
Τα έργα της είναι βγαλμένα μέσα από την γνήσια και ειλικρινή αντιμετώπιση της εικαστικής δημιουργίας, εφαρμόζοντας με συνέπεια τους νόμους της ζωγραφικής γλώσσας πάνω σε καθημερινές εικόνες, προσδίδοντας ηρεμία και γαλήνη, κάτι που έχει ανάγκη ο σημερινός άνθρωπος. Αυτή η ηρεμία και η εσωτερική συγκίνηση που αποπνέουν τα έργα της ήταν η αντανάκλαση του εσωτερικού περιεχομένου της προσωπικότητάς της.
Η Μαριάννα Αρβανίτη (1959–2016) γεννήθηκε στο Θησείο. Σπούδασε ζωγραφική με δάσκαλο τον Θεόδωρο Πάντο από το 1985 έως το 1989 και Ιστορία Τέχνης με τον Μάνο Στεφανίδη. Έκτοτε εργαζόταν στο εργαστήριό της και τα έργα της διαπνέονταν από την αντίληψή της ότι η μαγεία της ζωγραφικής τέχνης είναι να απεικονίζει την φυσική και την κοινωνική πραγματικότητα με τους δικούς της νόμους, με απώτερο στόχο την αισθητική και πολιτιστική ανύψωση των ανθρώπων, έτσι ώστε η καθημερινότητα να γίνεται γιορτή ζωής. 
Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ από τις αρχές του 2012 η εικαστική της πορεία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την ομάδα εικαστικών ART WAY και την επιμέλεια των υπεύθυνων της ομάδας εικαστικού-επιμελητή Γιώργου Σάρδη και της φωτογράφου –ποιήτριας Αφροδίτης Δρακοπούλου-Σάρδη ενώ σημειώνεται ότι κάθε συμμετοχή της χαρακτηρίστηκε με πλήρη επιτυχία καθώς οι δημιουργίες της συγκέντρωναν την προσοχή και το ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού το οποίο έσπευδε να τις αποκτήσει. Οι τελευταίες ατομικές εκθέσεις που πραγματοποίησε ήταν στην  Ghlili Art gallery στο Θησείο (τόπος γέννησης της εικαστικού) με την οποία η  oμάδα ART WAY συνεργάζεται τι τελευταίο χρονικό διάστημα με πλήρη επιτυχία και στην gallery του Poseidon of Paros Resort and spa  καθώς και στο Βοudari Ηοtel στην Πάρο τόπο αναφοράς και έμπνευσης για την εικαστικό με τον οποίο τη συνέδεαν ιδιαίτεροι συναισθηματικοί δεσμοί..

 (Φωτορεπορτάζ : Αφροδίτη Δρακοπούλου –Σάρδη)

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->