Home » » Έθνος άγιο και ιεραποστολικό

Έθνος άγιο και ιεραποστολικό



Έθνος άγιο και ιεραποστολικό
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Στην εποχή μας με τη διάστροφη, υλιστική και αντιπνευματική πορεία που πήρε η διανόηση, ξεχάσαμε τις ρίζες και την κληρονομιά μας. Και το χειρότερο, περιφρονούμε και προδίδουμε και δηλητηριάζουμε τις πηγές της ορθοδοξίας, του πολιτισμού και του πνεύματος. Η ελληνική φιλοσοφία έθεσε τις βάσεις στην ορθή διανόηση, προετοίμασε την υποδοχή και άνοιξε το δρόμο στη θεία Αποκάλυψη, στη φανέρωση του αληθινού Θεού.
Αυτή η ιστορική συνάντηση του ελληνικού λόγου και της εξ Αποκαλύψεως αληθινής θρησκείας είναι η πολυτιμότερη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Τούτη τη μεγαλειώδη έννοια έχουν τα εγκωμιαστικά λόγια του Χριστού, όταν οι Έλληνες ζήτησαν να τον επισκεφθούν: «Έφτασε η ώρα να δοξασθεί ο Υιός του ανθρώπου». Η Ελλάδα, πάνοπλη ηθικά και πνευματικά, θα έδιδε σε λίγο την άσβηστη στους αιώνες παρουσία της με τη γλώσσα της, με τη σοφία της, με την πίστη, με τους αγίους και τους ήρωες, με τους μάρτυρες, τους πατέρες, τις Συνόδους, την ορθόδοξη χριστιανική ζωή των Ελλήνων όπου γης.
Αυτήν την ιερή παρακαταθήκη, αυτό το ελληνοχριστιανικό πνεύμα, αυτήν την κληρονομιά, εμείς οι Έλληνες την ξεχάσαμε, δε λογαριάζουμε την ατίμητη αξία της και ούτε υπολογίζουμε την ευθύνη και την τιμή που μας έγινε, με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχει στις καρδιές μας τόπος για τον Χριστό, «ουκ ην τόπος» τότε στη γέννησή Του ούτε και τώρα.
Και βέβαια το Σύνταγμά μας αρχίζει με την επίκληση του ονόματος του Θεού και οι χριστιανικοί ναοί είναι διάσπαρτοι στον ελλαδικό χώρο και έχουμε χιλιάδες ιερείς και ηχούν ακόμα οι καμπάνες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας και λεγόμαστε Έθνος άγιο και ιεραποστολικό και ορθόδοξο.
Αλλά πόσοι Έλληνες του αγίου και ιεραποστολικού Έθνους μας εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή; Πόσοι μελετούν την Αγία Γραφή; Πόσοι προσεύχονται, εξομολογούνται και κοινωνούν; Πόσοι Έλληνες του αγίου και ιεραποστολικού Έθνους μας διαδίδουν και εμπεδώνουν τη χριστιανική πίστη σε ομοεθνείς και αλλοεθνείς; Ποια ιδανικά καλλιεργούμε στα ελληνόπουλα; Πού είναι η σωστή διδασκαλία και χριστιανική κατήχηση του λαού μας; Γιατί αποφεύγουμε την Εκκλησία και την αγιαστική της χάρη; Γιατί σκοτώνουμε στην ψυχή των συνανθρώπων μας την πίστη και την αρετή; Γιατί κάθε μέρα βλασφημούμε ανερυθρίαστα το πανάγιο όνομα του Θεού και ορκιζόμαστε παρά την αντίθετη εντολή Του; Γιατί θυσιάζουμε στα είδωλα και ασεβούμε στον αληθινό Θεό;
Διερχόμαστε όντως παντοειδή κρίση και το αποτέλεσμα θα είναι συντρίμματα και όλεθρος. Θα μας ζητηθούν ευθύνες για την τιμητική μας αποστολή, για το όνομα «άγιο και ιεραποστολικό» που φέρουμε ως Έθνος.

kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->