Home » » Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής 4 Χ 2

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής 4 Χ 2Ομαδική έκθεση
“4+2”
Ζωγραφική - Γλυπτική  Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, 20:00
Διάρκεια: 14 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2016

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου  στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου. Τέσσερις Ιταλοί καλλιτέχνες, οι Giovanni Albino, Pasquale Guastamacchia, Edoardo Iaccheo και Antonio Laurelli καθώς και δύο Έλληνες που έχουν μία σταθερή και στενή σχέση με τη γείτονα χώρα και τα εικαστικά δρώμενα σε αυτήν, η Μάγδα Αστέρη και ο Αριστομένης Κατσούλας,  μας παρουσιάζουν μία έκθεση ζωντανή και γεμάτη ενέργεια, που αποκαλύπτει τον εσωτερικό κόσμο των δημιουργών και δίνει χρώμα στον περιβάλλοντα χώρο των επισκεπτών.

Έργα αινιγματικά και συνειρμικά, που ρέουν αέναα στον χώρο και τον χρόνο, διατηρώντας σαφή απόσταση από την παραστατική ζωγραφική και σε μία διαρκή αναζήτηση της μορφής, έρχονται να      ανα - συντεθούν μπροστά στο θεατή και να ενταχθούν στις βαθύτερες σκέψεις του. Κάθε καλλιτέχνης χειρίζεται το χρώμα και τη μορφή με τον δικό του προσωπικό τρόπο, σκιαγραφώντας την πραγματικότητα, όπως την εκλαμβάνει ο ίδιος.
Η Μάγδα Αστέρη, θεωρώντας ότι «κάθε πίνακας είναι μια νέα χώρα», αντιλαμβάνεται ως το πιο σημαντικό κομμάτι στη δημιουργία ενός έργου την «εκφραστική ζωντάνια, το φως», ενώ το αντικείμενο αποτελεί για εκείνη «μόνο το πρόσχημα». Πιστεύει ότι «ο καλλιτέχνης αισθάνεται μέσω των χρωμάτων και των σχημάτων» και «αφήνεται να εμποτιστεί από την γοητεία τους και τις δυνατότητές τους» ενώ ο λογοτέχνης Ρόης Παπαγγέλου σημειώνει ότι πρόκειται για «μια μορφή τέχνης που εδράζεται σε μια ρέουσα εντύπωση, η οποία ακυρώνει οποιαδήποτε διερώτηση για το τι ακριβώς υποτίθεται ότι είναι και οδηγεί το μάτι σε μια διαδρομή συσχετισμών - πέρα από τα μέσα με τα οποία πραγματώνεται».
Ο Αριστομένης Κατσούλας, όπως λέει η ιστορικός τέχνης Lidia Pizzo, φιλοτεχνεί «έργα, που με γραφικότητα, αναδεικνύουν ένα διηγηματικό υλικό το οποίο παίρνει τα ερεθίσματα από σύνθετες έρευνες που έγιναν από τα ακούσματα της αντήχησης και του μυστηρίου των πραγμάτων πάνω στο προσωπικό γίγνεσθαι, εξιστορημένες πάντα σε μία γλώσσα που βρίσκει τις ρίζες της σε έναν εξπρεσιονισμό ξανα-επισκέψιμο με πρωτότυπο και υποβλητικό τρόπο».

Τα γλυπτά του Giovanni Albino, σύμφωνα με την διευθύντρια του Ιταλικού Ινστιτούτου στη Σόφια, Anna Amendolagine  είναι «φιγούρες που διακλαδώνονται στο χώρο και ζωντανεύουν μορφές αέρινες. Ακουμπισμένες σε μια βάση μαρμάρινη ή ξύλινη, οι ξύλινες φιγούρες του Αλμπίνο μιλούν και διηγούνται ιστορίες  και προσωπικότητες που φυλακίστηκαν εκείνη τη στιγμή για πάντα, σ’ εκείνο το αιώνια παρόν που ουσιαστικά μας παρουσιάζει η τέχνη».
O Pasquale Guastamacchia, σύμφωνα με τον κριτικό τέχνης, Marco di Capua,  «κινείται μέσα από φανταστικές ζώνες οι οποίες, ωστόσο, είναι απογυμνωμένες από σύμβολα, αλληγορίες, πεπρωμένο.  Η επιμονή στις οριζόντιες γραμμές, στις καμπύλες της γης - τοπία θεωρούμενα ως η αυγή της γης - μοιάζει διαχρονική και στοιχειώδης. Συντεταγμένα μοτίβα καθηλωμένα στο μεταίχμιο τού χάους και της τάξης»


.
Ο Edoardo Iaccheo, όπως λέει ο ιστορικός τέχνης Generoso Vella,  «κινείται στον  καμβά σχεδόν 50 χρόνια, με βαθιά γνώση του χρώματος και με θέματα πού αφορούν την ύπαρξη, την πολιτική συμμετοχή, τον πόνο, την απελπισία, το ευάλωτο του ανθρώπου. Η τέχνη του είναι διάλογος με τη συνείδηση και την εσωτερικότητα».

Τέλος, η ζωγραφική του Antonio Laurelli σύμφωνα με τον εικαστικό καλλιτέχνη και κριτικό τέχνης, Achille Pace, «προέρχεται από την ιστορία και την παράδοση τού ουμανισμού και του διαφωτισμού, σίγουρα  επηρεασμένη από τη μηχανή, όπως έκαναν οι φουτουριστές, χωρίς ωστόσο τη ρομαντική τους ηχώ. Ένα μπόλιασμα με τη μηχανή το οποίο προκάλεσε ωστόσο μια ανησυχητική αλλοίωση του αντικειμένου. Μια κρίση της παραδοσιακής κουλτούρας, την οποία προκαλεί η απόσταση ανάμεσα στην αίσθηση και στη σκέψη».Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Τη βραδιά των εγκαινίων θα συνοδέψουν τα εξαιρετικά κρασιά του οινοποιείου Panagiotopoulos Wines. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι culture now και art22.
Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, 20:00

Διάρκεια Έκθεσης: 14 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 2016
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30
Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 16:00
Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού


Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα | metro Ακρόπολη
Τηλέφωνο 211 182 38 18
www.technohoros.org | info@technohoros.org

Βιογραφικά

Μάγδα Αστέρη
Η Μάγδα Αστέρη γεννήθηκε στον Βόλο το 1950. Πήρε πτυχίο ζωγραφικής από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 1997, με καθηγητές τούς Δ. Κοκκινίδη και Δ. Μυταρά, ενώ έκανε 2 χρόνια χαρακτική με τον καθηγητή Ν. Παπαδάκη. Έχει πραγματοποιήσει 10 ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Βόλο, Λάρισα, Μολφέττα, Ποτέντζα, Μπάρι και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε Αθήνα, Βόλο, Μιλάνο, Νέα Υόρκη, Μπάρι, Φλωρεντία, Βενετία, Σποτόρνο, Μολφέττα, Αβελλίνο, Μαρατέα, Δαμασκό και Συρακούσες. Έχει λάβει μέρος σε συμπόσια ζωγραφικής στην Ιταλία και την Πολωνία. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Ελλάδα, Ιταλία και Αγγλία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Magda Asteri
Magda Asteri was born in Volos in 1950. She received a Diploma in Painting from the Athens School of Fine Arts in 1997, under professors D. Kokkinidis and D. Mytaras, while she studied engraving for 2 years with professor N. Papadakis. She has presented her work in 10 personal exhibitions in Athens, Volos, Larissa, Molfetta, Potenza, Bari and she has participated in group exhibitions in Athens, Volos, Milan, New York, Bari, Florence, Venice, Spotorno, Molfetta, Avellino, Maratea, Damascus and Syracuse. She has taken part in painting symposiums in Italy and Poland. Artworks of her can be found in private and public collections in Greece, Italy and England. She lives and works in Athens.

Αριστομένης Κατσούλας
Ο Αριστομένης Κατσούλας γεννήθηκε το 1955 στον Πύργο Τριφυλίας Μεσσηνίας όπου και έζησε έως το 1968, οπότε και μετακόμισε στην Αθήνα. Το 1972 γράφτηκε στο εργαστήριο Τέχνης Ε. ΒΑΚΑΛΟ. Αποφοίτησε το 1976 οπότε και έφυγε για την Ιταλία όπου γράφτηκε στην Aκαδημία Καλών Τεχνών της Perugia (ACCADEMIA DI BELLE ARTI PIETRO VANUCCI) στα τμήματα ζωγραφικής, χαρακτικής και φωτογραφίας, ενώ παρακολούθησε για δύο χρόνια και το τμήμα γλυπτικής. Από το 1979 ζωγραφίζει και κατασκευάζει συμμετέχοντας σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει φιλοτεχνήσει τα εξώφυλλα δίσκων και CDs Ελλήνων καλλιτεχνών και έχει εικονογραφήσει πολλές ποιητικές συλλογές. Από το 1986 μέχρι και τη συνταξιοδότησή του υπηρέτησε ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Aristomenis Katsoulas
Aristomenis Katsoulas was born in 1955 in Pyrgos Trifilias in Messina, Greece, where he resided until 1968. From there he moved to Athens. In 1972 he registered for the Art School E. BAKALO and in 1976 successfully completed his studies. During the same year he went to Perugia, Italy and began his studies at the Art Academy (ACADEMY OF BELLE ARTE PIETRO VANUCCI) with the subjects of painting, engraving and photography. He also attended courses in the subject of sculpture for 2 years. Since 1979, he has painted and exhibited his work both in Greece and abroad. He has painted the album covers and CDs of Greek artists and has illustrated several books of poetry. From 1986 until his retirement he served as a teacher in Secondary Education. His works are in public and private collections in Greece and abroad.

Giovanni Albino
Ο Giovanni Albino γεννήθηκε στο Φερρατσάνο της Ιταλίας. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο “La Sapienza” της Ρώμης. Η πρώτη επαφή του με την Ελλάδα έγινε το 1972. Γοητευμένος από τις ομορφιές της αποφάσισε τη μόνιμη διαμονή του πλέον σε αυτή τη χώρα. Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται με τη γλυπτική και τη ζωγραφική. Η δεκατετράχρονη παραμονή του στη Ζαγορά Πηλίου τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με την ζωγραφική και την ξυλογλυπτική ενώ ευνόησε το έργο του στην ξυλογλυπτική από άποψη ευκολότερης εύρεσης υλικού. Λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που τρέφει για τη φύση και το περιβάλλον, έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε σχετικές εκθέσεις την περίοδο 2014-2015 με θέμα «Ανακύκλωση στην τέχνη», οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Ρώμη, τον Βόλο και τη Λάρισα. Είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Κεντρικής Ελλάδας.
Giovanni Albino was born in Ferrazzano of Italy. He studied medicine at the University “La Sapienza” of Rome. The first contact with Greece occurred in 1972. Attracted by its beauty he decided to permanently reside in this country. The last 20 years he has dealt with sculpture and painting. His staying in Zagora for 14 years inspired him to engage in paining and wood carving and helped him in his wood carving in terms of ease of finding the material. With a strong interest in the environment, he organized and participated in exhibitions in the period 2014-2015, on “Recycling in art”, held in Rome, Volos and Larissa. He is a member of the Central Greece’s Society of Artists.

Pasquale Guastamacchia
Ο Pasquale Guastamacchia γεννήθηκε στο Τερλίτσι (Μπάρι) και είναι ζωγράφος και γλύπτης. Αποφοίτησε το 1973 από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης με καθηγητή τον Venanzo Crocetti. Έχει συμμετάσχει και κερδίσει σε εθνικούς και κρατικούς διαγωνισμούς για έργα ζωγραφικής και γλυπτικής στις πόλεις Λέτσε, Βιτέρμπο, Φρυσινόνε, Βελλέτρι (Λατσιο). Έχει φιλοτεχνήσει έργα για οργανισμούς και προτομές επιφανών πολιτών σε μπρούντζο. Έργα του έχουν εκτεθεί σε Ιταλία, Ελλάδα, Τόκιο και Νέα Υόρκη. Ζει και εργάζεται στο Τερλίτσι (Μπάρι).
Pasquale Guastamacchia was born in Teerlitsi (Bari) and he is a painter and sculptor. He graduated in 1973 from the Fine Arts School of Rome under professor Venanzo Crocetti. He has participated and won in national and state competitions for paintings and sculptures in the cities of Lecce, Viterbo, Frysinone, Velletri (Lazio). He has provided works for organizations and busts of prominent citizens in bronze. He has exhibited his work in Italy, Greece, Tokyo and New York. He lives and works in Terlitsi (Bari).Edoardo Iaccheo
Ο Edoardo Iaccheo είναι ζωγράφος, χαράκτης και κεραμίστας. Για πολλά χρόνια δίδασκε στο Καλλιτεχνικό Λύκειο - Ακαδημία της Βενετίας και στο Ινστιτούτο Τέχνης «Ν. Nanni» της Βερόνας και του Αβελλίνο, όπου ζει και εργάζεται. Ασχολήθηκε με την σκηνογραφία και συνεργάστηκε την περίοδο 1972-1982 με τον σκηνοθέτη Ezio Maria Caserta. Το 1974, το εργαστήριο - θέατρό τους προσκλήθηκε στην Μπιενάλε της Βενετίας. Το 1983 δέχτηκε πρόσκληση να εκθέσει έργα του στο Τόκιο, στο πλαίσιο της δράσης «Τέχνη 1983» από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κουλτούρας. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Πολωνία.
Edoardo Iaccheo is a painter, engraver and ceramicist. For many years he has taught at the Artistic Lyceum-Academy of Venice and at the Art Instiute “N. Nanni” of Verona and at Avellino, where he lives and works. He got involved with stage design and he co-operated during the years 1972-1982 with the director Ezio Maria Caserta. In 1974 their studio-theater was invited to the Venice Biennale. In 1983 he was invited by the European Cultural Centre to exhibit works of his in Tokyo within the framework of “Art 1983”. He has exhibited in many personal and group exhibitions in Italy, Greece and Poland.

Antonio Laurelli
O Antonio Laurelli γεννήθηκε στην Ινσέρνια το 1943. Εργάστηκε ως καθηγητής στο Καλλιτεχνικό Λύκειο στο Μπάρι. Έχει κάνει πολλές εκθέσεις σε Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα και Αμερική. Έχει λάβει πολλά βραβεία στην Ιταλία, μεταξύ των οποίων τα βραβεία “Carlo Levi”, “Noci DOro”, “Concorso Nazionale 1996”, και το 1ο διεθνές βραβείο “Federico II”. Ζει και εργάζεται στο Μπάρι.

Antolnio Laurelli was born in Incernia in 1943. He has worked as a teacher at the Artistic Lyceum at Bari. He has displayed his work in many exhibitions in Italy, France, Greece and USA. He has been awarded many times in Italy, and some of the most important awards he has got are “Carlo Levi”, “Noci D’ Oro”, “Concorso Nazionale 1996” and the 1st International award “Federico II”. He lives and works in Bari.

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->