Home » » Δωρεά εικόνας της βραβευμένης αγιογράφου Μαριλένας Φωκά στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα του Πειραιά

Δωρεά εικόνας της βραβευμένης αγιογράφου Μαριλένας Φωκά στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα του ΠειραιάΟ  τριετής  Ιησούς της  Μαριλένας Φωκά στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα του Πειραιά.


Η  γνωστή εικόνα της βραβευμένης αγιογράφου Μαριλένας Φωκά  που αναπαριστά  τον τριετή Ιησού Χριστό  ανήκει πλέον στο Χατζηκυριάκειο  Ιδρυμα Πειραιά.
Η αγιογραφία  έχει φιλοτεχνηθεί από την αγιογράφο στο εργαστήρι του  Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή και εκτέθηκε μέχρι σήμερα στην ετήσια έκθεση Αγιογραφίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο το εργαστήρι   και σε ατομικές εκθέσεις της αγιογράφου  στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης αποσπώντας  ευμενείς κριτικές.                                              
 Δωρίθηκε από την αγιογράφο στο συγκεκριμένο  ίδρυμα γιατί  η ίδια πιστεύει  ότι η θέση του έργου  είναι ανάμεσα στα μικρά παιδιά που φιλοξενούνται  στον χώρο αυτό .                                                                  


  Ο  διακεκριμένος θεωρητικός- ιστορικός τέχνης  Λεόντιος Πετμεζάς  έχει επισημαίνει για τον Μικρό Εμμανουήλ:

 ‘’Με στερεότητα διαπραγμάτευσης  και αβρότητα απέναντι στη θεματολογία  η αγιογράφος Μαριλένα Φωκά  τονίζει πρώτιστα στην διάρθρωση της εικόνας αυτής την αθωότητα του ιστορικού προσώπου.                         Η άρτια  απόδοση της με κατασκευαστική  οντότητα  και ασίγαστη φλόγα προβάλει τον ευαίσθητο ψυχισμό του θέτοντας  σε πρώτο πλάνο το μεγαλείο της ψυχής της. Τα συγκροτημένα ιδεογράμματα της  εξάρουν θαυμαστά τις  αρετές του ενώ η προοπτική της αγγίζει τη φωτοσκίαση με λιτότητα γραφής . Η αγιογραφία διακρίνεται από την αρμονία των  χρωμάτων και  του σχεδιασμού  ενώ με ρυθμικό τόνο εκπέμπει μια θερμή  διάθεση  προς το θείο στοιχείο. Με λεπτομέρεια και απαλότητα  εντάσσεται μεθοδικά σε ένα αδιάσπαστο σύνολο από επιμέρους θρησκειακά σημεία .Η έμπνευση ως συνέχεια  της προσήλωσης  έντεχνα καταλήγει  με σκηνική οικονομία  σε μια σφαιρική ολοκληρωμένη  σύλληψη  γεμάτη από τις εντάσεις ενός ενστίκτου που ενέχει επάλληλες ζώνες σεβασμού και ευλάβειας’’
 Η εικόνα είναι διαστάσεων 20 χ 30 σε καμβά .


Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->