Home » » Η Ελίτ Μας, Η Μέρκελ Και Το Πακέτο Γιούνκερ

Η Ελίτ Μας, Η Μέρκελ Και Το Πακέτο Γιούνκερ
Γράφει ο Νίκος Μπαγιαρτάκης


  Τις προάλλες βγήκε ένα δημοσίευμα από το ekriti.gr, όπου πληροφορούσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να στείλει τους μετανάστες της στη Κρήτη πάνω από 3.000 τον αριθμό σε πρώτο στάδιο (1). Βγήκε εκπροσωπώντας τη κυβέρνηση ο Υπουργός Μεταναστευτικής (;!;) Πολιτικής, ο Μουζάλας, για να διαψεύσει ως ανυπόστατο, αντιπατριωτικό και εκ του πονηρού το δημοσίευμα αυτό. Εάν δεν ήταν ο Μουζάλας, ενδεχομένως με κάθε καλή πίστη και θέληση να έπειθε τον καθέναν μας αλλά ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει αποδείξει το ποιος είναι και δεν χρειάστηκε να τεθεί κάποιο δίλημμα επί της ορθότητας και της εγκυρότητας του. Όπου φυσιολογικά θα πρέπει να απορρέει από την υπεύθυνη θέση που κατέχει και οφείλει να έχει την ανάλογη στάση, φευ (2). Όσοι δεν πίστεψαν τον Υπουργό αλλά αναγνωρίζοντας του τι είναι, εν τέλει δικαιώθηκαν από τη συνέχεια της ιστορίας αυτής. 

  Μετά από μερικές μέρες παρουσιάστηκε στη δημοσιότητα το εξής δημοσίευμα από τη Γερμανία και δη από τη σελίδα του Spiegel, όπου αναφερόταν σε εσωτερικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας και το περιεχόμενο του είχε να κάνει ότι σε περίπτωση αποτυχίας της συμφωνίας του μεταναστευτικού-προσφυγικού με την Τουρκία, τότε θα εξέταζαν το ενδεχόμενο της ποσόστωσης σε κάθε κράτος της Ε.Ε. σαν ένα εναλλακτικό σχέδιο. Ήδη αναφερόταν σε εκείνο το δημοσίευμα ότι υπήρξε θέμα στη ροή της επαναπροώθησης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το καλύτερο είναι ότι σε εκείνο το δημοσίευμα αναφερόταν στην κυβέρνηση μας ότι θα την πίεζε οικονομικά, μάλιστα το θράσος των Γερμανών είναι τέτοιο που εκβιάζουν μέσω των ΜΜΕ στα μάτια της διεθνής κοινότητας την χώρα μας, αλλά φυσικά στη εθελόδουλη ελίτ πέρα βρέχει επ’ αυτού (3). 

  Στη συνέχεια επακολούθησε ένα δημοσίευμα, όπου έδειχνε 36 πρόσφυγες τον αριθμό στη Μύκονο (4). Η κυβέρνηση προσπάθησε να μοιράσει επικοινωνιακές χάντρες και καθρεπτάκια παραπλάνησης στους φορολογούμενους της, σαν να απευθυνόταν σε ιθαγενείς, υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων μας. Θέλοντας να μας περάσει το μήνυμα ότι εν τέλει μπορεί να αποδέχτηκε τον εκβιασμό του Βερολίνου για να ξεφορτώσει τους μετανάστες της η Γερμανία στη δική μας χώρα αλλά θα γίνει με δίκαιο τρόπο και θα μοιραστούν σε πλούσιες και φτωχές περιφέρειες. Φυσικά, δεν τίθεται το ζήτημα ότι σε κάθε μέρος της Ελλάδας που θα μοιραστούν οι εξοστρακισμένοι μετανάστες ότι θα είναι έκαστος περίπου τον αριθμό στους 36 αλλά πολύ παραπάνω από αυτόν τον αριθμό. Αλλά η επικοινωνιακή μπανανόφλουδα ρίχτηκε και όποιος την πάτησε θα φάει τα μούτρα του. Η Γερμανία συμπεριφέρθηκε σαν να είναι η αποθήκη της Ευρώπης η χώρα μας, φυσικά αυτό το θράσος το κέρδισε όλα αυτά τα χρόνια αντιλαμβανόμενη με του τι έχει απέναντι της. Η εθελόδουλη ελίτ μας είναι πάντα πρόθυμη και δεν χρειάζεται να αναζητήσει σε άλλη χώρα της Ε.Ε. την λύση στο όποιο ζήτημα την καίει, αλλά κατευθείαν σε εμάς και χωρίς κανέναν όφελος μικρό ή μεγάλο.


(α' μέρος)


Εκ του Δεσμώτη-Μπαγιαρτάκη Νικόλαου του "Νεωτερικού Κράτους - Λεβιάθαν"

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->