Home » » Ανάσες Πολιτισμού από τον Αττικό Πνευματικό Όμιλο Γλυφάδας

Ανάσες Πολιτισμού από τον Αττικό Πνευματικό Όμιλο ΓλυφάδαςΑνάσες Πολιτισμού από τον Αττικό Πνευματικό Όμιλο Γλυφάδας

Σε  έναν κόσμο όπου οι  πολιτιστικές και πνευματικές αξίες  είναι σε κίνδυνο, ο Αττικός Πνευματικός  Όμιλος  Γλυφάδας βοηθά  με κάθε τρόπο και υποστηρίζει  εκδηλώσεις λογοτεχνικού,  επιστημονικού  περιεχομένου και όχι μόνο. Απαγγελίες ποιημάτων , αναγνώσεις λογοτεχνικού και επιστημονικού περιεχομένου κειμένων και βραβεύσεις άξιων πνευματικών ανθρώπων. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων  βοηθά να αναδειχθεί η σύγχρονη  Ελληνική Λογοτεχνία και η καλλιτεχνική έκφραση. Διοργανώνουν συχνά   συνεστιάσεις σε όμορφα μέρη για τα μέλη τους  με μουσική και καλό φαγητό.  Πραγματικά ο Αττικός Πνευματικός  Όμιλος  Γλυφάδας   ρίχνει φως  με τον πιο έντονο τρόπο σ’ αυτήν την δύστροπη  εποχή και μας δείχνει το δρόμο.. 


 Είχαμε την ευκαιρία να τα διαπιστώσουμε όλα αυτά όταν παρευρεθήκαμε (στο ξενοδοχείο «OASIS HOTEL APARTMENTS»  στη Γλυφάδα) μετά από πρόσκλησή τους  στην παρουσίαση  μιας ποιητικής συλλογής (ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ) και την βράβευση της σπουδαίας ποιήτριας  ΒΛΑΖΙΑΣ ΦΑΪΔΑ.          

  

 Η Βλάζια Φαϊδά έχει γεννηθεί στη Μυτιλήνη. Έχει ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό και έχει ταξιδέψει πολύ στον κόσμο. Είναι στο Δ.Σ.  της πανελλήνιας ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) ,  μέλος του Πνευματικού Ομίλου  Γλυφάδας, συμμετέχει στη λέσχη ανάγνωσης  του περιοδικού «Νέα Αριάδνη» και σε άλλους Λογοτεχνικούς και πολιτισμικούς ομίλους. Από μικρή είχε κλίση στην ποίηση και στην λογοτεχνία. Έχει ασχοληθεί με τις τέχνες  και τα γράμματα πολλά χρόνια συμμετέχοντας σε ανθολογίες ποίησης  κ.ά. και έχει διακριθεί με βραβεία και επαίνους. Τελευταία  τιμήθηκε με το  βραβείο ποίησης  για το βιβλίο της «Κάβο-Νιρβάνα από τον Ε.Π.Ο.Κ.                                                                                                                      Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές με τίτλους: «Λάψαρνα», «Λάψαρνα II», «Κάβο-Νιρβάνα» τα «Δεύτερα» και τώρα τη «Φυκτώρια». Από την τελευταία της συλλογή επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε ένα πολύ όμορφο ποίημά της.
   
        Και ... κάτι ακόμα από την Βλάζια για την  ¨αγάπη":
            
                Την παρουσίαση της ποιητικής  της συλλογής  έκανε ο κ. Σταύρος Σταύρου –ο οποίος βραβεύτηκε και αυτός-, φιλόλογος – Λογοτέχνης, Γραμματέας του φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» .


 Εκπληκτική παρουσίαση. 
ΤΑΣΟΣ ΛΕΡΤΑΣ

    

   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι του πνεύματος, των τεχνών, της προσφοράς. Άνθρωποι που ξεχωρίζουν για το κοινωνικό τους έργο, συγγραφείς και δημοσιογράφοι.

   Συγχαρητήρια στους συντελεστές της ωραίας εκδήλωσης, ιδιαίτερα στην Βλάζια Φαϊδά για το συνολικό ποιητικό της έργο 


Επίσης ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στο Δ.Σ. του ομίλου:
Πρόεδρος : Μαίρη Ιωάννου
Αντιπρόεδρος : Ιωάννης Κορναράκης
Γενικός Γραμματέας : Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος
Ειδικός Γραμματέας : Σπυρίδων Σπηλιωτόπουλος
Ταμίας : Αθηνά Νάκου
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων : Κωνστατνίνος Στεφανόπουλος
Έφορος : Χάρης Μελιτάς
Λίγες ακόμη φωτογραφίες από την εκδήλωση:
ΒΛΑΖΙΑ ΦΑΪΔΑ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ

Δημήτρης Ζάχος

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->