Home » » Τα νέα καφενεία. Έχουν νέο πρόσημο:ΜερκελοΜαδουριστές

Τα νέα καφενεία. Έχουν νέο πρόσημο:ΜερκελοΜαδουριστές


Το σκίτσο είναι του Δημήτρη Χατζόπουλου

Τα νέα καφενεία.

Έχουν νέο πρόσημο:

«ΜερκελοΜαδουριστές»

ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
------ . ------
Υπήρχαν καφενεία «πράσινα» και καφενεία «γαλάζια». Τα «κόκκινα» και τα «μαύρα» ήταν στις άκρες της πλατείας του χωριού και μικρά πολύ. Αυτό ήταν το… «παληό» καφενείο.
Σήμερα έχουμε το… «νέο». Το «παληό σύστημα καφενείων» και… πολιτικής τελείωσε Το τελειώσαμε. Με μια «νέα» «ΑΥΓΗ» ένας «νέος» Ήλιος Πολιτικής φώτισε το… «νέο καφενείο σε κάθε πόλη και χωριό… σε κάθε στάδιο και… ΣΧΟΛΕΙΟ».
Αυτή η «ΑΥΓΗ» φώτισε τις πλατείες με… «νέο» πρόσημο στα τραπεζάκια.
Από εδώ οι: «μενουμευρωπαίοι».
Από εκεί οι: «παμεΜαδουραίοι».  
Για τους… σκεπτικιστές «τους… διανοούμενους», ας πούμε, «του καφενείου» υπάρχουν ξεχωριστά τραπεζάκια του… «νέου» τρόπου σκέψης και πολιτικής.
Από εδώ οι: «ευρωπαϊστές» - Μερκελιστές.
Από εκεί οι: «βενεζουελιστές» - Μαδουριστές.
Στις άκρες – άκρες τα «ολιγοπωλιακά» τραπεζάκια τα άλλοτε «γεμάτα κόσμοοοο»: οι «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί» ή αλλιώς: οι «Ναι, ναι» και οι «Όχι, όχι».
Αυτή η τελευταία κατηγορία καταργήθηκε με Πρωθυπουργική
 ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ερμηνεία Δημοψηφίσματος θέλησης ΛΑΟΥ:
Είπαν ΟΛΟΙ ένα ηχηρό Μεγάλοοοο μόνο «ΝΑΙ» σε όλα.
Γι’ αυτό δημιουργείται ΣΥΣΧΥΣΗ στα τραπεζάκια
του «νέου» χωριού στην «ΑΥΓΗ» ενός «νέου»...
πολύ - πολύ καθαρού τρόπου σκέψης και...πολιτικής  


Ο Γιώργος Κυρίτσης, Δηλώνει: «Η φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει ταξικό πρόσημο και… «κάποιος πρέπει να πληρώσει τη νύφη!!!
Επιλογή μας να επιβαρύνουμε όσους ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα»




EIΠΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΤΣΗ


«Εγω που δεν ψήφισα ΝΑΙ και δεν ψήφισα και ΟΧΙ, αλλά έλεγα οτι το ΔΨ είναι μια παπαριά, φορολογούμαι παραπάνω? #kyritsis», διερωτήθηκε ο Σίλας Σεραφείμ!

Την οργή του εξέφρασε μέσω των social media ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς με αφορμή την απίστευτα διχαστική δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστή για το Προσφυγικό Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος είπε πως «γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».

«Παλιά στην Αριστερά το λέγανε οικονομισμό. Να πιστεύεις δηλαδή ότι το πολιτικό εποικοδόμημα είναι μια απλή προέκταση του οικονομικού υποβάθρου. Η θεωρία αυτή είχε τις ρίζες της στην τρίτη διεθνή και το Σταλινισμό και είχε καταδικαστεί στο εσωτερικό της διεθνούς Αριστεράς μετά πολλών επαίνων, στην ύστερη εποχή της, μαζί με την κατάρρευση του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού», επισημαίνει αρχικά ο κ. Φαναράς και συμπληρώνει: «Και έρχεται μια στιγμή, στον επόμενο αιώνα, το 2016, που όχι μόνο αναβιώνει ο οικονομισμός ως θεωρητική και πολιτική σύλληψη, αλλά πολύ περισσότερο, αξιοποιείται για να ερμηνεύσει και να δικαιολογήσει την τρέχουσα Κυβερνητική πολιτική«.
«Το σχήμα της πολιτικής και λογικής αθλιότητας έχει ως εξής: «Είσαι μενουμευρώπης, άρα έχεις λεφτά, άρα θα πληρώσεις». Και επειδή είμαστε ανίκανοι να έχουμε μια σοβαρή αποτύπωση της οικονομικής διαστρωμάτωσης και δεν την θέλουμε κιόλας, θα πληρώσεις όχι με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, αλλά με πολιτικά, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θίγουμε τους πολιτικούς μας πελάτες», αναφέρει εκτός των άλλων για να καταλήξει σε πολύ αιχμηρό τόνο: «Λυπάμαι, αλλά μέχρι και ο Στάλιν θα κοκκίνιζε. Μαζέψτε το όνειδος και την ντροπή που μας φορτώσατε».

Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά τέτοιες συμπεριφορές, θα διχάσουν τη κοινωνία και θα δουν τα μάτια μας απίστευτες καταστάσεις. Αυτοί τελικά δεν έχουν απλά λίγο μυαλό, αλλά και αυτό που έχουν είναι κακής ποιότητας και δεν δουλεύει σωστά.

H δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο λαός εξέλεξε το κόμμα του για να επιβαρύνει με τα μέτρα εκείνους τους εύπορους που ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα είναι ασφαλώς διχαστική. Αλλά είναι και ανοησία. Διότι τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν χτυπούν τους εύπορους αλλά τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας (Πάνος Παπαδόπουλος)


Εικονοκλαστικά να το δει κανείς, ο κουλ τύπος με την εσάρπα και το Aperol Spritz τού «Ναι» δεν θα πληγεί όσο ο υποστηρικτής του «όχι» με την μπίρα

Μάρδας: Δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση

 



Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->