Home » » Ο Μάιος είναι ένας μήνας εικαστικά γεμάτος

Ο Μάιος είναι ένας μήνας εικαστικά γεμάτος


Newsletter: Μάιος 2016

Ο Μάιος είναι ένας μήνας εικαστικά γεμάτος γι’ αυτό βγάλτε τις ατζέντες σας και σημειώστε!

Την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 20:00 εγκαινιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση του Γιώργου Πανταζή με τίτλο «Μικρομέρια, Η επιβίωση της θυσίας» που θα διαρκέσει έως και τις 4 Ιουνίου. Η έκθεση λειτουργεί ήδη.
Το Σάββατο 14 Μαΐου από τις 11:00-16:00 οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια ζωγραφικής και μικροκατασκευής, τα οποία θα συντονίζουν καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί, σε μία συνεργασία της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος με τη γκαλερί artshot Sophia Gaitani.
Από τις 23 Μαΐου, ξεκινά στο εστιατόριο Βαρούλκο Seaside η έκθεση που επιμελούνται η Μαρία Βασαριώτου και ο Γιώργος Νομικός με τίτλο «Σπόρος».  Η έκθεση γίνεται σε συνεργασία με το εστιατόριο Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου και της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος και φιλοξενείται στην αίθουσα Art deck  (2ος όροφος) και στο lobby.
Την Παρασκευή 27 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου σας περιμένουμε στην Art Athina 2016 στο περίπτερο μας B6. Θα παρουσιάσουμε τους Κωνσταντίνο Βαλαή, Δήμητρα Σιατερλή, Pino Pandolfini, Νικόλα Αντωνίου, Δήμο Κηπουρό, Σοφία Γαϊτάνη και Δημήτρη Κρέτση.

Γιώργος Πανταζής | «Μικρομέρια – Η επιβίωση της θυσίας» | Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, Ώρα 20:00-23:00

Η οδός Λεμπέση, ένας δρόμος τέχνης στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης, φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται την άνοιξη.  Έτσι, την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 20:00, η αίθουσα τέχνηςΤεχνοχώρος και η γκαλερί artshot Sophia Gaitani, σας προσκαλούμε στα κοινά εγκαίνια δύο εκθέσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσεγγίζοντας την τέχνη με μία άκρως εορταστική και ανοιξιάτικη διάθεση. Σε μία βραδιά που θα «μυρίζει άνοιξη», η οδός Λεμπέση θα μετατραπεί σε μονοπάτι προς την αναγέννηση της φύσης, του πνεύματος και της διάθεσής μας. Η βραδιά θα περιλαμβάνει έργα τέχνηςζωντανή μουσικήσυζήτηση και κρασί, ενώ τοπρωί του Σαββάτου 14 Μαΐου, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια ζωγραφικής και μικροκατασκευής τα οποία θα συντονίζουν καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί.
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος φιλοξενεί από τις 6 Μαΐου μέχρι και τις 4 Ιουνίου, που όμως εγκαινιάζεται την Παρασκευή 13 Μαΐου, τον Γιώργο Πανταζή στην πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο«Μικρομέρια, η επιβίωση της  θυσίας». Τα έργα που παρουσιάζονται έχουν ως κέντρο και κοινό σημείο τη Micromeria Acropolitana, ένα λουλούδι που εμφανίζεται ανά διαστήματα, μόνο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.  Λίγα μέτρα από τον τόπο που το γέννησε, ο καλλιτέχνης εξετάζει την εμφάνιση, την εξαφάνιση και την επανεμφάνιση του μοναδικού αυτού φυτού, μόλις 20 εκατοστών, με το μικρό ροζ άνθος, και το εντάσσει στο πλαίσιο της θυσίας και της αναγέννησης της φύσης αλλά και του ίδιου μας του εαυτού.
Όπως αναφέρει ο εικαστικός-επίκουρος καθηγητής στην Σχολή Καλών Τεχνών του Παν. Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα), Χάρης Κοντοσφύρης«ίσως ο πιο δυνατός εντροπικός παράδεισος να είναι αυτός ο οποίος προτείνει την αναδημιουργία του. Η δυνητικότητα, η εντροπιότητα του εντοπισμού ενός εκκολαπτόμενου σπόρου που ξαναφύτρωσε, στο μοναδικό τόπο που έχει εντοπιστεί, είναι βασικά στοιχεία παρατήρησης του βοτανολόγου ποιητή, του ακούραστου ζωγράφου, για τον ανείδωτο παράδεισο», ενώ παρατηρεί ότι «ο Γιώργος Πανταζής  αναδεικνύει τη Micromeria Acropolitana σαν το κύριο διασωθέν ον του λησμονημένου παραδείσου. Καμιά φωνή δεν θρηνεί το χαμό της Μικρομέριας. Καμιά φωνή δεν τραγουδά την επαναφορά της. Και όμως πρόκειται για μια θεογονία».  
Η εικαστικός – μουσειολόγος Γεωργία Δαμιανού η οποία συντονίζει την έκθεση τονίζει ότι «ροές λουλουδιών, παρασέρνουν το θεατή μέσα στο χώρο της γκαλερί, που πλέον έχει μεταμορφωθεί με διανυσματικό τρόπο σε ένα ιδιότυπο εικαστικό οικοσύστημα. Ηλιακές πινελιές θρέφουν τα άνθη του Πανταζή, και δημιουργούν ένα κεντρικό φως, σαν παλμό που βάζει τάξη στο χάος, με αποτέλεσμα την άνθιση, την ορατή εκδήλωση του άπλαστου κόσμου , την έκφανση των αόρατων δυνάμεων».
Ο Γιώργος Πανταζής μας προτείνει τους εικαστικούς Χρήστο ΣκούρτηΗλία Μπαρκαλή και Χάρη Κοντοσφύρη που συμμετέχουν ως φιλοξενούμενοι στην ατομική του έκθεση και καθένας από τους οποίους συνομιλεί, και εν μέρει επεμβαίνει, σε ένα διαφορετικό, κάθε φορά, έργο του. Η δράση αποτελεί μέρος της εικαστικής πλατφόρμας «Μακρύ Όχημα».
Το "Μακρύ Όχημα" είναι ένα συνεργατικό ρυμουλκό από εικαστικούς καλλιτέχνες που θέλουν να προσεγγίσουν κριτικά και να ξεδιαλύνουν τη διαδικασία ανάμεσα στην εργασιακή διαδικασία του έργου τέχνης και τις κοινωνικές σχέσεις που η τέχνη γεννά και/ή αναπαράγει.
Είναι ανοικτό και οριζόντιο σύστημα συνέκθεσης που εμπλέκει απόφοιτους καλών τεχνών, καλλιτέχνες όλων των τεχνών, επιμελητές, ιστορικούς τέχνης και αίθουσες τέχνης.
Υποστηρίζεται από το 3ο εικαστικό εργαστήριο Ζωγραφικής του Τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Σχολής Καλών τεχνών Φλώρινας και συντονίζει ερευνητικές διαδικασίες διάχυσης του έργου τέχνης στο μετά πανεπιστημιακό περιβάλλον.

Ο Γιώργος Πανταζής γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1993 στην Πτολεμαΐδα . Το 2007 σε ηλικία 14 χρονών εισάγεται με την ειδική κατηγορία των "ταλέντων" στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε ως κύρια κατεύθυνση το 3ο Εργαστήριο Ζωγραφικής και Καθηγητή τον Χάρη Κοντοσφύρη. Αποτελεί μέλος της εικαστικής ομάδας "εν-φλώ" και πλέον ζει και εργάζεται στην Φλώρινα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

facebook_logo  

Τη βραδιά των εγκαινίων θα συνοδέψουν τα εξαιρετικά κρασιά της οινοποιίας Τζουνάρα. 
Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι culture nowglobal viewart22Φλώροι εικαστικοί και το Μακρύ όχημα.


Διάρκεια Έκθεσης: 6 Μαΐου - 4 Ιουνίου 2016
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30
Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 16:00
Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->