Home » » ΔΕΣ ΤΟ ΑΣΤΕΡΑΚΙ: Ένα παραμύθι για μικρούς μα και για μεγάλους

ΔΕΣ ΤΟ ΑΣΤΕΡΑΚΙ: Ένα παραμύθι για μικρούς μα και για μεγάλους


"Δες το αστεράκι"
Οι εκδόσεις Άπαρσις παρουσίασαν  στον Παιδικό ΙΑΝΟ ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με τίτλο Δες το αστεράκι της Βάσως Αργυριάδου σε εικονογράφηση Γιολάντας Ζαχαράκη.Παρακολουθήσαμε μια καταπληκτική παρουσίαση - παράσταση και ξαναγίναμε –έστω και για λίγο όλοι μας παιδιά. Σπουδαία τα κείμενα της Βάσως Αργυριάδου, αριστοτεχνική η εικονογράφηση της Γιολάντας Ζαχαράκη. Δεν έχω λόγια για τους πολύ καλούς ηθοποιούς της Παράστασης που όλους μας εντυπωσιάσανε.

                                    ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ-ΒΑΣΩ ΑΡΓΥΡΙΑΔΟΥ

Ειλικρινή  συγχαρητήρια για τα κείμενα στην Βάσω Αργυριάδου, όπως και στη Γιλάντα Ζαχαράκη για την αψεγάδιαστη σχεδίαση-εικονογράφηση του βιβλίου. Πολλά επίσης ΕΥΓΕ αξίζουν στους ηθοποιούς που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το «Δες το αστεράκι!» είναι η πορεία της ψυχής από το σκοτάδι στο φως, μια ιστορία για την υπέρβαση που γίνεται από το κέντρο της καρδιάς όταν στη σύγκρουση των συναισθημάτων υπερισχύει η αγάπη.
«Όταν αγαπάς πραγματικά τον άλλον, θέλεις να είναι καλά, έστω κι αν είναι μακριά σου ή αν θέλει κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλεις εσύ.»
Με τρόπο συμβολικό και γλώσσα απλή και άμεση, το «Δες το αστεράκι!» αφηγείται την ιστορία αγάπης μιας τυφλοποντικούλας για έναν βατραχάκοκαι το πώς η ανιδιοτελής αυτή αγάπη τη μεταμορφώνει από ένα σκοτεινό, γήινο πλάσμα σε μια ουράνια πηγή φωτός. Είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που αλλάζει τη συνειδητότητά μας…
«… ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σε έκανε να νιώσεις τι θα πει να αγαπάς πραγματικά. Όταν συμβαίνει αυτό, τότε η αγάπη γυρνά παντού γύρω σου και ΛΑΜΠΕΙΣ.»


Λίγα λόγια για τους συντελεστές:Η Βάσω Αργυριάδου είναι Ψυχολόγος (Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια) και Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων (Θέατρο – Κίνηση, Χορός, Μουσικοκινητική, Σύστημα ORFF, Ζωγραφική-Κατασκευές). Έχει συνεργαστεί, επί σειρά ετών, με πολλούς Δήμους, Κοινότητες, Ιδιωτικούς Φορείς και Βιβλιοθήκες, σε διάφορα εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα. Τέλος, έχει διδάξει σε Ι.Ε.Κ. και Σχολές/Σχολεία στους παραπάνω τομείς.


Η Γιολάντα Ζαχαράκη ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με τους Ν. Κεσσανλή και Δ. Μυταρά, σκηνογραφία με τον Β. Βασιλειάδη, όπως επίσης οικονομικά και μάρκετινγκ. Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εργάστηκε επί 25 χρόνια ως καθηγήτρια Ζωγραφικής και Ιστορίας της Τέχνης και συνεργάστηκε με την Εστία Θεάτρου στην παρουσίαση της «Αρχαίας Τραγωδίας». Επίσης, συνεργάζεται με ελληνικές και ξένες εκδόσεις και με την αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος».Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->