Home » » ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ BΙΛΛΑ ΚΩΣΤΑ (Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Μικρασιατικής Ερυθραίας) ΑΠΟ ΤΗΝ ARTWAY

ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ BΙΛΛΑ ΚΩΣΤΑ (Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Μικρασιατικής Ερυθραίας) ΑΠΟ ΤΗΝ ARTWAY


"ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ" ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ BΙΛΛΑ ΚΩΣΤΑ
(Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Μικρασιατικής Ερυθραίας) ΑΠΟ ΤΗΝ ARTWAY
Στην  βασανισμένη  πρωτεύουσα της χώρας μας, στην  Αθήνα  της Ελλάδας των μνημονίων , των ψεμάτων, των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και των αξιολογήσεων της φτωχοποιημένης μας κοινωνίας μόνο ο πολιτισμός αντέχει ακόμη!!!
Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής 25 σπουδαίων καλλιτεχνών και παρουσίαση  του πρώτου  βιβλίου της συγγραφέως Γεωργίας Κραββαρίτη-Κουρούμαλη. (ρεπορτάζ ακολουθεί από την συνεργάτιδά μας ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΡΔΗ) Εγώ θα πω δυο λόγια για το βιβλίο που αν και δεν το έχω διαβάσει από όσα άκουσα ο Έρωτας -και σωστά-  είναι το δομικό στοιχείο στο μυθιστόρημα. Επειδή κινεί την ζωή μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το ερωτικό στοιχείο από μια ιστορία. Το μυθιστόρημα αντανακλά κομμάτια αλήθειας και η αλήθεια είναι ότι, ανά πάσα στιγμή κάτι ερωτευόμαστε, ένα ηλιοβασίλεμα, ένα βλέμμα,οτιδήποτε. Ο έρωτας πάντα έχει θέση σε ένα βιβλίο και προσωπικά πιστεύω πως δεν μπορεί να γραφτεί βιβλίο, στο οποίο δεν θα υπάρχει έρωτας!!! Θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια στην συγγραφέα και ευχές για ένα καλό ταξίδι στο πόνημά της. Συγχαρητήρια και στην ομάδα ARTWAY και προσωπικά στον ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΔΗ για την τόσο μαγικά όμορφη και πετυχημένη εκδήλωση.
ΕΥΓΕ-ΕΥΓΕ -ΕΥΓΕ!!!

Δημήτρης Ζάχος


(Γράφει η κ,. Αφροδίτη Δρακοπούλου-Σάρδη)

Μέσα σε πλήθος χρωμάτων πραγματοπoιήθηκαν χθες Σάββατο 14 Μαϊου 2016 στις 19:00 το απόγευμα τα εγκαίνια της νέας έκθεσης εικαστικών της ομάδας ART WAY. ''Χρώματα στα βήματα της άνοιξης'' το θέμα της έκθεσης και ήταν τόσα πολλά που γλίστρησαν από τους καμβάδες και απλώθηκαν στις ψυχές μας. Μέσα στα πλαίσια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του μυθιστορήματος της αγαπημένης στο βιβλιόφιλο κοινό συγγραφέως κ. Γεωργίας Κραββαρίτη-Κουρούμαλη. Ο τίτλος του μυθιστορήματος ''Του έρωτα και του βοριά'' των εκδόσεων  Όστρια. Πλήθος κόσμου πέραν των συμμετοχόντων εικαστικών συναντήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ερυθραίας τη γνωστή ΒΙΛΛΑ ΚΩΣΤΑ προκειμένου να ζήσουν από κοντά τη μαγεία μιας βραδιάς που πάντρεψε αρμονικά τη λογοτεχνία , τα εικαστικά αλλά και τη μουσική καθόσον και τις δύο  εκδηλώσεις τόσο την έκθεση όσο και την παρουσίαση του βιβλίου διάνθισε με τις μελωδικές της νότες η μουσικοσυνθέτης-καθηγήτρια πιάνου κ. Ελένη Μπελιμπασάκη!!!Για τη συγγραφέα μίλησαν οι : κ. Βαγγέλης Παπαδόπουλος Δημοσιογράφος-Συγγραφέας και κ.Πάνος Καλουδάς Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Στιχουργός ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο μας διάβασε η ποιήτρια - φωτογράφος κ.Αφροδίτη Δρακοπούλου -Σάρδη.
Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς κ.Καλός Χρήστος , ο μουσικοσυνθέτης των μεγάλων επιτυχιών του Ελληνικού τραγουδιού κ.Γιώργος Κριμιζάκης με τη σύζυγο του κ.Μαρία , ο μαέστρος - μουσικοσυνθέτης  με διεθνή βραβεία κ.Γιάννης Ρενιέρης, η αντιπρόεδρος του σωματείου Ελλήνων τραγουδιστών κ. Ρεγγίνα Βραχιώτη, ο κοσμήτωρ του Ομίλου για την Unesco Tεχνών Λόγου και επιστημών Ελλάδος  γλύπτης κ. Γεώργιος Ρούσσης , ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Ζάχος με τη σύζυγο κ. Κατερίνα Ζάχου ,η συγγραφέας κ. Ελένη Λύτρα, η εικαστικός κ. Βασιλική Ξηράκη , ο πιανίστας κ. Γιώργος Λεμονής, η Διαμερισματική Σύμβουλος του Δήμου Περιστερίου κ. Βασιλική Αράπη ,  η γνωστή και πολυαγαπημένη τραγουδίστρια κ. Σοφία Διαμαντιδάκη, ο  εικαστικός και υπεύθυνος στον τομέα διαφήμισης στο ΜΕGA  κ.Xρήστος Πετρίδης καθώς και πολλοί ακόμη φιλότεχνοι κάτοικοι των βορείων προαστίων. 
Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε προς το φιλότεχνο κοινό  η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ (Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Μικρασιατικής Ερυθραίας) κ. Έφη Κούτση.Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα συμβολικό κέρασμα προς τους επισκέπτες που περιελάμβανε χειροποίητες πίτες όλων των ειδών φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι απο την κ.Αφροδίτη Δρακοπούλου-Σάρδη σύζυγο του διοργανωτή της εκδήλωσης εικαστικού -επιμελητή  εκθέσεων Γιώργο Σάρδη και εκλεκτό κρασί από τους Κορινθιακούς αμπελώνες προσφορά της  οικογενείας της συγγραφέως Γεωργίας Κραββαρίτη - Κουρούμαλη.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  

Β.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ -ΓΕΩΡ ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗ-ΚΟΥΡΟΥΜΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ 

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΑΡΔΗ

Γ.ΣΑΡΔΗΣ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΡΑΠΗ

ΚΑΙ Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΑΚΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ...

ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ!!!
Η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΦΩΚΑ-ΠΕΤΜΕΖΑ
Ο ΓΛΥΠΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΜΕ ΕΦΗ ΚΟΥΤΣΗ
ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ-ΠΑΝΟΣ ΚΑΛΟΥΔΑΣ- Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΡΔΗ

KAI MEΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΡΔΗ

ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΓΛΥΠΤΗ Ε. ΡΟΥΣΣΗ


(Περισσότερες φωτογραφίες πολύ-πολύ σύντομα από την ARTWAY)

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->