Home » » Η μικρή Ελλάδα, δυστυχώς, μετατρέπεται σε αποθήκη τραγικών ανθρώπινων ψυχών.

Η μικρή Ελλάδα, δυστυχώς, μετατρέπεται σε αποθήκη τραγικών ανθρώπινων ψυχών.


Η Ελλάδα χάνει την Ελλάδα...
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου


Ο πόθος των χιλιάδων προσφύγων γίνεται πορεία προς το άγνωστοΓια εμάς τους Έλληνες ορθοδόξους χριστιανούς η φιλανθρωπία είναι πρόκληση και πρόσκληση, είναι κίνηση αγάπης και προσφοράς, είναι προσκύνηση της εικόνας του Χριστού.


Η παρουσία χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, η αθρόα καθημερινή είσοδος μεταναστών και προσφύγων με οικονομικές, κοινωνικές, εθνοτικές, πολιτισμικές συνέπειες και η σκληρότητα των ευρωπαϊκών κρατών δημιουργούν αληθινό εφιάλτη για τη μικρή μας χώρα και μάλιστα σε εποχή οικονομικής δυσπραγίας.
Ο πόθος των χιλιάδων προσφύγων γίνεται πορεία προς το άγνωστο. Το όνειρό τους για την Ευρώπη των ιδανικών καταστάσεων μεταβάλλεται σε ασφυκτική παραμονή και εγκλωβισμό στην Ελλάδα. Η μικρή Ελλάδα, δυστυχώς, μετατρέπεται σε αποθήκη τραγικών ανθρώπινων ψυχών. Αντιλαμβανόμαστε, επομένως, το μέγεθος του προβλήματος, την ωρολογιακή βόμβα που βάζουμε στα θεμέλια της χώρας μας.
Η Ελλάδα χάνει την Ελλάδα. Δεν υιοθετούμε, βέβαια, ρατσιστικές αντιλήψεις και ούτε επιδιώκουμε την ανακοπή της ανθρωπιστικής ορμής των συνελλήνων σε δύστηνους, μάλιστα, καιρούς. Επισημαίνουμε το ζοφερό μέλλον της πατρίδας μας από την ανεξέλεγκτη ροή των προσφύγων, χωρίς προγραμματισμό, σχέδιο και στρατηγική. Το θέμα δεν έχει να κάνει με φυλετικές αντιθέσεις, αλλά συνδέεται με διαφορετικές πολιτισμικές επιλογές και αξιακές πεποιθήσεις.
Οι πολυεπίπεδες κοινωνίες με αντιμαχόμενες κουλτούρες οδηγούν, συνήθως, σε αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις υπό την πίεση ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό της ανεργίας, της φτώχειας και της εγκατάλειψης. Έχει συνηθίσει η Ευρώπη να επιλύει τα προβλήματά της μέσω βιβλιαρίου επιταγών. Αυτήν τη φορά, όμως, η κρίση δεν λύνεται με οικονομικά μέσα. Πολιτικό είναι το πρόβλημα και μονάχα πολιτικά μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Δεν είμαστε οι αρμόδιοι να αποδώσουμε ευθύνες. Ωστόσο, επισημαίνουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Είναι πανευρωπαϊκό. Είναι παγκόσμιο. Και βέβαια δεν μπορεί κανένας να αρνηθεί τις ευθύνες του. Μέχρι να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι και να σταματήσει η κατά χιλιάδες εισροή προσφύγων και μεταναστών στον τόπο μας, εμείς οι χριστιανοί ας αυτοεπιστρατευθούμε για τις προσωρινές τουλάχιστον ανάγκες των προσφύγων.
Για εμάς τους Έλληνες ορθοδόξους χριστιανούς η φιλανθρωπία είναι πρόκληση και πρόσκληση, είναι κίνηση αγάπης και προσφοράς, είναι προσκύνηση της εικόνας του Χριστού.
kostasmitsios@yahoo.gr(Το εικαστικό είναι έργο του ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΑΚΗ)

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->