Home » » ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: Το άρθρο του Σαββατοκύριακου

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: Το άρθρο του Σαββατοκύριακου


Το ηθικό Βατερλώ της κοινωνίας μας
 Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Σε μια χώρα που επικρατεί η χυδαιότητα, καθυβρίζεται η δικαιοσύνη, οι θεσμοί καταρρέουν, οι άρχοντες διακωμωδούνται, οι συντεχνίες εκβιάζουν, η ισότητα των πολιτών καταστρατηγείται, οι γνωστοί – άγνωστοι κουκουλοφόροι καταστρέφουν, καίουν, ερημώνουν και δε συμμαζεύεται, όπως δε συμμαζεύονται οι κρατικές Mercedes, σε αυτή τη χώρα κυριαρχεί η αγωνία και επικρατεί η οργή.
Φτάσαμε στο σημείο που αγωνιούμε όχι για την αύξηση του εισοδήματός μας, αλλά πόση θα είναι η πτώση του. Όχι πόση θα είναι η απασχόληση, αλλά πόση θα είναι η ανεργία. Όχι πόσο καλύτερο θα είναι το αύριο, αλλά πόσο καλύτερο ήταν το χτες. Φτάσαμε σε μια εποχή όπου τα ιδανικά αγνοούνται, τα μηνύματα στέλνονται με βόμβες, αναζητείται άνθρωπος της επιτυχίας και όχι η επιτυχία του ανθρώπου. Διερχόμεθα πράγματι περίοδο δημιουργικής καταστροφής; Οι άνθρωποι δε ζητούν τη ρίζα του κακού, αλλά τη ρίζα του χρήματος. Σύγχυση, αβεβαιότητα, αισθηματική φλεγμονή, ανασφάλεια, εγκληματικότητα, αδιέξοδα.
Οι ατομικές και δημοκρατικές ελευθερίες, κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα, δέχονται καθημερινώς καίρια πλήγματα και δραστικούς περιορισμούς. Από τη μια ως την άλλη άκρη η Ελλάδα πλήττεται από την απεργία, την αναρχία, τη διαφθορά. Οι παντός είδους συντεχνίες απεργούν, αποκλείουν, καταλαμβάνουν, πολιορκούν, αυθαιρετούν. Ποτέ άλλοτε η έννοια της ελευθερίας δεν είχε τόσο παρεξηγηθεί. Ποτέ άλλοτε το αγαθό της δημοκρατίας δεν είχε τόσο ευτελιστεί. Ποτέ άλλοτε η οντότητα της ηγεσίας δεν είχε τόσο συρρικνωθεί.
Μια λοιμώδης μωρία μαστίζει τη χώρα. Μια γλοιώδης εγωλατρεία εμποτίζει τους κατοίκους της. Μια τερατώδης ανεργία κατατρώγει την Ελλάδα, μια καταστροφική αδιαφορία μαστίζει τους πανέλληνες. Η σιωπή, οι υπεκφυγές, η υποκρισία, ο πολιτικός καιροσκοπισμός, οδήγησαν στο ηθικό Βατερλώ την κοινωνία μας και αποτέλεσαν προοίμιο της καταστροφής της.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, στις δύσκολες στιγμές των λαών, η μοίρα διαλέγει τους εκλεκτούς της για τον αγώνα. Και ευτυχώς η Ελλάδα διαθέτει ακόμη εκλεκτούς συνέλληνες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
Ας τους ανακαλύψουμε, ας τους προβάλουμε, ας τους ενθαρρύνουμε, ας τους βοηθήσουμε.
kostasmitsios@yahoo.gr


Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->