Home » » Ανεξάντλητες καλλιτεχνικές Δράσεις

Ανεξάντλητες καλλιτεχνικές Δράσεις

Ανεξάντλητες καλλιτεχνικές Δράσεις του ομίλου για την ΟΥΝΕΣΚΟ Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος 
     ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO
          ΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
            ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 156 – 17675 ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΘΗΝΑ
        Τηλ.: 210-9514523 www.clubunesco.gr
          Email: info@clubunesco.gr, unescohellas.tlee@gmail.com   

      ΑΠΟΦΑΣΗ 377 ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
          ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO

   Βραβεύσεις, Μουσικές και συζητήσεις συνθέτουν ένα σύνολο εμπειριών και αφηγήσεων στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου η ενέργεια του οποίου θα τροφοδοτείται από το ίδιο το κοινό. Αυτά θα δουν και άλλα πολλά όσοι παρευρεθούν στη Λαμπρή εκδήλωση που θα διεξαχθεί τελετή απονομής βραβείων του 3ου πανελλήνιου διαγωνισμού μουσικής 2016 και η βράβευση με το μετάλλιο τιμής στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, αιώνιο έφηβο, ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ για την πολύχρονη και σημαντική προσφορά του στον πολιτισμό και το πολύ μεγάλο του έργο.

Νανά Μούσχουρη-Μίμης Πλέσσας
Μίμης Πλέσσας…  Όσα χρόνια κι αν περάσουν

Η δύναμη που κλείνει η μουσική του, η αμεσότητα της ερμηνείας του, η υπέροχη φωνή του, με έχουν αφήσει εκστατικό αμέτρητες φορές.  Αλλά δεν είναι μονάχα έκσταση αυτό που νιώθω. Είναι κάτι βαθύτερο. Με αγγίζει η φλόγα που μαίνεται μέσα του, που τον κατατρώγει και ταυτόχρονα λούζει με φως τα πάντα γύρω του.                                                                                 Εντυπωσιάστηκα από την πρώτη φορά που τον άκουσα στο ραδιόφωνο –μικρό παιδί- στη δεκαετία του 60-70, αλλά πολύ αργότερα όταν πια είχα μεγαλώσει κατάλαβα το γιατί. 

Τότε μόνο κατάλαβα γιατί ήταν παντού και πάντα το επίκεντρο ενός αμείωτου ενδιαφέροντος. Γιατί χιλιάδες άνθρωποι που πολλοί δεν είχαν γνώσεις μουσικής, παρακολουθούσαν τόσο άπληστα την ζωή και την καριέρα του. Όπου εμφανιζόταν –ακόμα και σήμερα- ο κόσμος κάνει ουρές για να τον δει και να του δείξει την αγάπη του. Οπωσδήποτε, μεγάλο μέρος αυτού του ενδιαφέροντος οφείλεται στη λάμψη της καριέρας του στις ανεπανάληπτες δημιουργίες του.                                                           Τίποτα όμως απ όλα αυτά δεν επαρκούν για να εξηγήσουν την  χωρίς προηγούμενο  γοητεία που εξασκεί στο κοινό και την αγάπη που γεννά. 

 Ο Μίμης Πλέσσας αφιέρωσε μια ζωή ολόκληρη στη Μουσική. Την δύναμη και την ζωντάνια που τον εμφύσησε αντικατόπτρισε και θ’ αντικατοπτρίζει πάντα τα πιο απόκρυφα πάθη μας. Το δικό του πάθος για την ζωή, για την τέχνη του, ίσως και για κάτι άγνωστο, κάτι πέρα απ’ αυτά τα δύο είναι που τον κάνει να κοιτά πάντα μπροστά.

Αγαπημένε μας Μίμη σ’ αγαπάμε πολύ και σ’ ευχαριστούμε για ότι μας έχεις δώσει. 

 Δημήτρης Ζάχος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μουσικά βραβεία 2016», 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής
του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Την Κυριακή 3 Απριλίου και ώρα 11.00πμ, στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, θα διεξαχθεί η τελετή απονομής των βραβείων του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής 2016, για νέες – νέους μουσικούς 16 – 30 ετών,  που πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Tεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στις 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου στο θέατρο «Γαλαξίας» του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, θα βραβεύσει με το μετάλλιο τιμής τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, για τη σημαντικότατη προσφορά του στον Πολιτισμό και το τεράστιο μουσικό έργο του, που αποτελεί παρακαταθήκη για τη νέα γενιά μουσικών της χώρας μας.

Συμμετέχει η Παιδική- Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα «Ν.Π» υπό τη διεύθυνση της κας Νίνας Πατρικίδου, που τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Παρουσιάστρια και συντονίστρια της εκδήλωσης, η κα Στέλλα Παπαδοπούλου, δημοσιογράφος ΕΡΤ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης.

Χορηγοί επικοινωνίας: CityiNews.gr, Αtticanews.gr, Αfieromata.gr, Ωδή στην Τέχνη, Μcnews.gr

Εκδήλωση: «Μουσικά βραβεία 2016», 3ου Πανελλήνιου διαγωνισμού μουσικής, διοργάνωσης του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, ώρα 11:00πμ
Πολυχώρος Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, Τερψιχόρης 51 και Αρτέμιδος, Τ.Κ 175 62
Είσοδος ελεύθερη

Γραμματεία Ομίλου για την UNESCO
Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
Τηλέφωνο:210 9514523
Email unescohellas.tlee@gmail.com

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->