Home » » Παρουσίαση του βιβλίου “Από το μεγάλο πάρτι στη χρεοκοπία” του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδόγιαννη.

Παρουσίαση του βιβλίου “Από το μεγάλο πάρτι στη χρεοκοπία” του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδόγιαννη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

H APIVITA στηρίζοντας την Τέχνη και τον Πολιτισμό, σας προσκαλεί την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016, στις 18:00, 
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, πλατεία Συντάγματος)
στην παρουσίαση του βιβλίου “Από το μεγάλο πάρτι στη χρεοκοπία” του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδόγιαννη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Χάρης Θεοχάρης, πρώην ΓΓΔΕ, Βουλευτής
Νίκος Κουτσιάνας, Αντιπρόεδρος Apivita
Αλέξης Παπαχελάς, Δημοσιογράφος
Νίκος Χριστοδουλάκης, Καθηγητής Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Για πολλά χρόνια η ζωή στην Ελλάδα κυλούσε αμέριμνα. Ή σχεδόν αμέριμνα. Και μετά, το 2009, ούτε δέκα χρόνια μετά τη θριαμβευτική ένταξή μας στην πανίσχυρη ευρωζώνη, ήρθε η κρίση. Ή τουλάχιστον αυτό νομίζαμε στην αρχή. Όμως αυτό που ακολούθησε δεν ήταν απλώς μια οικονομική κρίση, αλλά μια άνευ προηγουμένου, σε καιρό ειρήνης, κοινωνικοοικονομική καταστροφή!
Τι ακριβώς συνέβη; Πώς φτάσαμε στο αδιέξοδο; Γιατί δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση; Γιατί οι άλλες χώρες της Ευρώπης, λίγο πολύ, τα κατάφεραν; Γιατί η χώρα βρέθηκε εκτός ελέγχου; Ήταν αναπόδραστη η μεγάλη κρίση που μας ταλαιπωρεί εδώ και 7 χρόνια;
Στα ερωτήματα αυτά, και σε πολλά άλλα για τις αιτίες και τις ρίζες της κρίσης, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδογιάννη, «Από το Μεγάλο Πάρτι στη Χρεοκοπία. 2009 – 2015: Δημαγωγία και μοιραίες επιλογές», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.  
Βασική θέση του βιβλίου είναι ότι ενώ η οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2009 ήταν αναπόφευκτη, ωστόσο η κατάρρευση που ακολούθησε θα μπορούσε κάλλιστα να αποφευχθεί, αρκεί το πολιτικό σύστημα να έδειχνε μια στοιχειώδη ωριμότητα. Το βιβλίο εξηγεί πως και γιατί από την κρίση φτάσαμε στην κατάρρευση, καταδεικνύοντας τις μεγάλες ευθύνες του πολιτικού προσωπικού και τις μοιραίες επιλογές της ηγεσίας. Περιγράφει τη διαδρομή από το «λεφτά υπάρχουν» το 2009, στο «δεν συναινώ στο λάθος» το 2011 και το «σκίσιμο των μνημονίων» το 2015. Εφτά χρόνια άρνησης της πραγματικότητας, εφτά χρόνια τυφλής δημαγωγίας, εφτά χρόνια αστάθειας και αβεβαιότητας που έφεραν την Ελλάδα ένα βήμα πριν την ταπεινωτική εκδίωξή της από την Ευρώπη.
«Όποιος θέλει να καταλάβει», σημειώνει στο προλογικό σημείωμα ο Αλέξης Παπαχελάς, «το πώς φτάσαμε το καλοκαίρι του 2015 ένα βήμα πριν τον γκρεμό και την έξοδο από την ευρωζώνη πρέπει να αναλύσει τη μεγάλη ανεπάρκεια του πολιτικού μας συστήματος».
Η κατάρρευση που βιώνουμε την περίοδο 2009 – 2015, σημειώνει ο συγγραφέας, είναι τα τίμημα της δημαγωγίας και του λαϊκισμού που κυριάρχησαν στον τόπο μετά, αλλά και πριν, το ξέσπασμα της κρίσης.
*Ο Γιάννης Παπαδογιάννης είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.  Έχει εργαστεί σε εφημερίδες και περιοδικά ενώ από το 1999 εργάζεται στην εφημερίδα «Η Καθημερινή». Έχει εκδώσει επίσης τα βιβλία «Η άνοδος και η πτώση του Homo Economicus» (2012) και «Το άδοξο τέλος»  (2013) από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->