Home » » Ισλαμοποίηση, Αποκατάσταση και μια διδακτική ιστορία

Ισλαμοποίηση, Αποκατάσταση και μια διδακτική ιστορία

Ισλαμοποίηση, Αποκατάσταση και μια διδακτική ιστορία

(Τα "αφιερώματα" με πολύ χαρά φιλοξενούν σήμερα τον Ναύαρχο ε.α. και πρόεδρο της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ κ. Στέλιο Φενέκο)

Όταν οι Αμερικανοί δημιούργησαν βάσεις σε διάφορα μικρά νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, βρήκαν εκεί μικρές φυλές ιθαγενών απομονωμένων από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι ιθαγενείς έβλεπαν τις προετοιμασίες στο διάδρομο προσγείωσης πριν προσγειωθεί ένα αεροπλάνο. Οι Αμερικανοί άναβαν τα φώτα του διαδρόμου, έβαζαν το ανεμούριο και κρατούσαν τα σημαιάκια για να κατευθύνουν το αεροπλάνο που προσγειωνόταν και έφερνε τα εφόδια. Από τα εφόδια αυτά έδιναν και μερικά στους ιθαγενείς.
Όταν έφυγαν οι Αμερικανοί μετά το τέλος του πολέμου, οι ιθαγενείς άναβαν τα φώτα, έβαζαν το ανεμούριο και κρατούσαν τα σημαιάκια για να έλθει το αεροπλάνο με τα εφόδια, αλλά αυτό δεν ερχόταν και οι ιθαγενείς δεν καταλάβαιναν τι ήταν λάθος.
Από τη συμπεριφορά αυτή των ιθαγενών, όταν δηλαδή οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν προσμετρούν κάποιον κρίσιμο παράγοντα, καθοριστικό για τα αποτελέσματα των πράξεων σου, στην επιστήμη λήψεως αποφάσεων, δόθηκε στο φαινόμενο αυτό η ονομασία «Cargo Cult Science». Το ίδιο συμβαίνει σήμερα και με το προσφυγικό ζήτημα, που είχε ξεκινήσει από πριν με το συνεχώς διογκούμενο μεταναστευτικό.
Οι Ευρωπαίοι μεταξύ των οποίων πρωτίστως εμείς δεν αντιληφθήκαμε εγκαίρως τους πραγματικούς κινδύνους των μαζικών αυτών μετακινήσεων. Πολλές χώρες μάλιστα ενίσχυσαν με τις πολιτικές τους την εκμετάλλευση των ανθρωπιστικών αξιών που χρησιμοποίησαν ως προκάλυμμα τα θρησκευτικά κέντρα ελέγχου και διακίνησης των προσφύγων/μεταναστών. Κάποιες ίσως να πίστευαν ότι θα βρουν φθηνά εργατικά χέρια από τους πρόσφυγες και δεν αντιλήφθηκαν έγκαιρα τον πραγματικό κίνδυνο της θρησκευτικής ιδιαιτερότητας του Ισλάμ, όπως διαμορφώνεται από τους φανατικούς και τα θρησκευτικά κέντρα προσηλυτισμού.
Σύντομα οι φωνές των μουσουλμάνων σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα μετασχηματισθούν από απλές διαμαρτυρίες σήμερα σε παράλογες διεκδικήσεις, σε απαιτήσεις ισλαμοποίησης και εφαρμογής της σαρίας σε ολόκληρες αστικές και κυρίως περιαστικές περιοχές, σε διαδηλώσεις, οδοφράγματα αποκλεισμούς περιοχών, και πολύ πιθανόν σε αντάρτικο πόλης. Κάποια τέτοια προμηνύματα πήραμε από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία.
Είναι αναγκαίο πλέον να δούμε το προσφυγικό στη πραγματική του διάσταση σε όλη την Ευρώπη, να το αναδείξουμε σε πρώτο θέμα στην ευρωπαϊκή ατζέντα και να δρομολογήσουμε τις απαιτούμενες ενέργειες για «Αποκατάσταση» και όχι απλή διαχείριση.
Αυτή η αποκατάσταση θα πρέπει:
  • Να ξεκινά από την απλή «Ρήτρα Επαναπατρισμού», που θα γνωρίζει σε όλους τους πρόσφυγες ότι θα επαναπατρισθούν όταν αποκατασταθεί η ειρήνη στις περιοχές στη πατρίδα τους.
  • Να συνοδεύεται με ένταση και εμμονή από τις αρχές ελέγχου και πληροφοριών στην πλήρη καταγραφής και επαναπατρισμό των παράνομα εισελθόντων Πακιστανών, Αφγανών, Ιρανών, και άλλων εθνοτήτων.
  • Να υπάρξει ένα πρόγραμμα πλήρους διασποράς όσων παραμένουν στις ευρωπαϊκές χώρες σε όλη την επικράτεια, ώστε να αποφευχθεί η γκετοποίησή τους.
  • Να γίνει ξεκάθαρη ευρωπαϊκή θέση όλων των κυβερνήσεων, για την εφαρμογή ισονομίας για όλους τους κατοίκους σε κάθε χώρα, χωρίς υποχωρήσεις στις πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες που παραβιάζουν τους νόμους.
Η «Στρατηγική της Aποκατάστασης» πρέπει να αρχίσει άμεσα, με πρώτο και καλύτερο μέτρο την έναρξη πολιτικής διευθέτησης τους συριακού προβλήματος, με χρονικό ορίζοντα μέχρι το καλοκαίρι.

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->