Home » » ΛΑΜΠΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

ΛΑΜΠΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Εγκαινιάστηκε με επιτυχία η μεγάλη Έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Εγκαινιάστηκε με επιτυχία η μεγάλη Έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Με την αθρόα προσέλευση εκπροσώπων του καλλιτεχνικής, λογοτεχνικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής καθώς και πολλών φιλότεχνων εγκαινιάστηκε η μεγάλη έκθεση του Κώστα  Ευαγγελάτου, με τίτλο: Αισθητικές και θεωρητικές Καταθέσεις.

Την εντυπωσιακή έκθεση εγκαινίασε με ομιλία της η κ. Ειρήνη Στ. Νταιφά, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, η οποία αναφέρθηκε τιμητικά  στην προσωπικότητα και το έργο του πρωτοπόρου εικαστικού, καλωσορίζοντας αυτόν και τα έργα του στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Προιστάμενος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Μιχάλης Τσεκούρας- Στάμου, τονίζοντας τον θεμελιώδη  ρόλο της καλλιτεχνικής επιμόρφωσης και επικοινωνίας που διεξάγεται παρά τις δυσκολίες της εποχής μας και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα παράλληλων θεωρητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα πλαισιώνουν κάθε βράδυ την έκθεση.
Οι γνωστοί  Ιστορικοί Τέχνης και επιμελητές εκθέσεων Μαράη Γεωργούση, με τίτλο ” Αιθέριες Μορφές” και Λεόντιος Πετμεζάς, με τίτλο “Η Αισθητική Ενατένιση του Κώστα Ευαγγελάτου”, προσέγγισαν αισθητικά και ανέλυσαν με εύληπτο και διεισδυτικό τρόπο τα έργα και τις προθέσεις του καλλιτέχνη.
Στη συνέχεια οι υποστηρικτές της έκθεσης ανέπτυξαν τις απόψεις τους για τον  διακεκριμένο καλλιτέχνη.
Ο κ. Βασίλειος Μόσχου υπεύθυνος εικαστικών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ως εκπρόσωπος του  Πρόεδρου της κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, μίλησε για τις πολλαπλές δράσεις του διεθνούς Ομίλου και  απένειμε στον Κώστα Ευαγγελάτο “Τιμητικό Έπαινο για την Προσφορά του στον Πολιτισμό”. Ο πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης ”Το Εργαστήρι” κ. Στέλιος Μαρούλης, μίλησε επαινετικά για τον συμπατριώτη του διεθνή καλλιτέχνη και του απένειμε “Τιμητική Διάκριση για Τα Εικαστικά και Λογοτεχνικά Δρώμενα της Πατρίδας”.  Το “παρών” έδωσαν πρόεδροι και εκπρόσωποι εικαστικών και λογοτεχνικών συλλόγων καθώς και η κα Μαριολένη Νεοφύτου, Πρόεδρος της Αδελφότητος Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά  και πολλοί Κεφαλονίτες. Η πρόεδρος των Φίλων  του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά κ. Ελένη Μελέτη-Αγουδήμου, μίλησε επαινόντας τον καλλιτέχνη και προέτρεψε όλους να επισκεφθούν το καλοκαίρι τη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι!
Ο  Κώστας Ευαγγελάτος ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε  για την Υποστήριξη τον Όμιλο για την UNESCO  Πειραιώς και Νήσων και την Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών  Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι» καθώς και για την τεχνική και υλική προσφορά τους το «Art Studio EST- La Chambre», τη Σύγχρονη Πινακοθήκη  Villa «Ροδόπη», το Αρχείο «Fototanism», την Ομάδα καλλιτεχνών «Art Way», το περιοδικό «Συλλογές», τον καλλιτέχνη Ντάνυ Μαρτζώκα (φωτογραφίες-βίντεο), τον ανθοδέτη Κώστα Ιωαννίδη και την παραδοσιακή Κεφαλονίτικη “Βοσκοπούλα”.
Η λαμπερή  βραδιά των σημαντικών εγκαινίων ολοκληρώθηκε με  ξενάγηση  στις επτά αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, όπου εκτίθενται 84 ζωγραφικά έργα του Κώστα Ευαγγελάτου,   χαρακτηριστικά των πολύχρονων αισθητικών του ερευνών, προτάσεων και καταθέσεων.
Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29,Πειραιάς- (παλαιό ταχυδρομείο),  θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 13 Φεβρ. 2016.
ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ, ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ, Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ
Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΡΣΕΝΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΥΡΟΔΑΚΟΥ
Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΡΣΕΝΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΥΡΟΔΑΚΟΥΞΕΝΑΓΗΣΗ Κ. Ε 1
ΞΕΝΑΓΗΣΗ Κ. Ε
ΞΕΝΑΓΗΣΗ  Κ.Ε 4
ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ - ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->