Home » » Δυναμικό παρόν της Βυζαντινής τέχνης στην ανήσυχη εποχή μας

Δυναμικό παρόν της Βυζαντινής τέχνης στην ανήσυχη εποχή μας


Δυναμικό παρόν της Βυζαντινής τέχνης στην ανήσυχη εποχή μας . 

 
17/12/2015. Μια πολύ ξεχωριστή έκθεση αγιογραφίας έληξε με πολλή επιτυχία, την οποία επιμελήθηκαν ο Ακαδημαϊκός Ευάγγελος Μουτσόπουλος και η εικαστικός-εκπαιδευτικός Argy Pappas Tsiota  με θέμα «Θείο Σάλπισμα».

 Tα «αφιερώματα» εκπροσώπησε ο εκδότης –Δημοσιογράφος την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων κ. Δημήτρης Ζάχος, συνοδευόμενος από την Διεθνολόγο Γεωργία Γιαννακάρου  και την χαριτωμένη κόρη της Χαριτίνη. Υπέροχες οι αγιογραφίες. Οι καλλιτέχνες περιγράφουν με επιτυχία τον απερίγραπτο Θεό και προσπάθησαν να θεοποιήσουν τον περιγραπτό  άνθρωπο στα πλαίσια του δυνατού. Σίγουρα οι καλλιτέχνες κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να πείσουν με τα έργα τους ότι τα ιερά πρόσωπα που εικονίζονται   βρίσκονται σε ουράνιους χώρους και ουράνιους κόσμους. Και δεν παύουν όμως να αφουγκράζονται τις προσευχές και να σπεύδουν σε κάθε αίτημα και κάθε πρόσκληση των πιστών ορθοδόξων  Χριστιανών.


 Η έκθεση –το τριήμερο των εκδηλώσεων- έκλεισε πολύ-πολύ όμορφα. Απολαύσαμε   ένα υπέροχο κονσέρτο βιολί με πιάνο από υπέροχες καλλιτέχνιδες! Ευχαριστούμε την Argy Pappas Tsiota. για την εξαίρετη διοργάνωση!


ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ από την Διεθνολόγο Γεωργία Γιαννακάρου
Tην Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, αποδεχόμενη την πρόταση του καλού φίλου και δημοσιογράφου Δημήτρη Ζάχου, είχα την ευτυχία να βρεθώ με την κόρη μου Χαριτίνη στη δεύτερη ημέρα  και, κατά γενική ομολογία, ομορφότερη, μίας εκδήλωσης στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο στο Κολωνάκι.
Μιλώ για τα Εγκαίνια Αγιογραφίας με θέμα «Το Θείο σάλπισμα»,  ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο «Πολιτιστικά Δρώμενα Τέχνης», την οποία επιμελήθηκαν ο Ακαδημαϊκός Ευάγγελος Μουτσόπουλος και η εικαστικός-εκπαιδευτικός Argy Pappas Tsiota, η οποία υπέροχα συντόνισε και αυτή την εκδήλωση.
Στον τέταρτο όροφο της πλατείας Κολωνακίου 2, απόλαυσα τη ζεστή φιλοξενία της κυρίας Τσιώτα, που χρόνια τώρα, δίνει πνοή στα πολιτιστικά δρώμενα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου. 

Αφού περιηγηθήκαμε στην αίθουσα θαυμάζοντας τις βυζαντινές εικόνες, αφεθήκαμε στη μαγεία του ρεσιτάλ βιολιού της Μαριάννας Ελευθερίου, υπό τη συνοδεία της Τατιάνα Σίνκεβιτς στο πιάνο. Ξεχώρισα ιδιαίτερα τα έργα των Βach και τις Κατεβασίες των Χριστουγέννων, τόσο αρμονικά ταιριασμένα με το κατανυκτικό κλίμα των Αγίων ημερών στην καρδιά της Αθήνας.
Και όλα αυτά, με ελεύθερη είσοδο, σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή που ο λαός μας διψά, με την έμφυτη πολιτισμικά ανάγκη του, για απόλαυση Τέχνης και Πολιτισμού που προάγουν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της γης. 

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές αυτής της βραδιάς και ευελπιστούμε στη συνέχεια και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου.
Γεωργία Γιαννακάρου, Αριστούχος απόφοιτος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού ΕΑΠ, Διεθνολόγος, MSt in International Relations, University of Cambridge

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->