Home » » ΛΑΜΠΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ -ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ-ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΛΑΜΠΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ -ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ-ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Πραγματοποιήθηκαν  με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης  ΦΩΣ – ΣΚΙΑ – ΧΡΩΜΑ στην Δημοτική πινακοθήκη του Πειραιά των δυο αδελφών Βασιλικής Γκιορ και Χιονη Νηχεία. Με πολύ θερμά λόγια προλόγισαν την έκθεση ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Ζάχος ο οποίος στην σύντομη ομιλία του προέτρεψε τις δύο αδελφές να συνεχίσουν να ζωγραφίζουν την ζωή.
…«Συνεχίστε να ζωγραφίζεται την ζωή. Αυτήν τη ζωή με τα χίλια δυό της μονοπάτια, τις χίλιες δυο μορφές της, τ’ άπειρά της φορέματα, τα’ αμέτρητά της πρόσωπα! Ασυναγώνιστη, μοναδική, δύσβατη τις πιο πολλές φορές, μα τόσο ελκυστική! Αυτήν τη ζωή που προσπαθεί πάντα να βρει έδαφος να καρπίσει, που βάζει στην ζυγαριά τα καλά και τα άσχημα και προσπαθεί να ισορροπήσει για να φέρει ισορροπία για την συνέχειά της… Και πότε ο ζυγός απ τη μια, πότε απ την άλλη… όλα  ξανανεώνονται και ξαναρχίζουν. Μη σταματάτε να κυνηγάτε το ουράνιο τόξο της ζωής, με τα χρώματά της και τις αποχρώσεις. Σκαρφαλώστε στα βουνά στα ύψη, που εκεί χτυπά ο βοριάς πιο πολύ, αλλά και ο ήλιος λάμπει περισσότερο κι ακολουθούν την ιστορία της μοίρας τους, γαντζωμένοι απ την ακατάλυτη ακτινοβολία της ύπαρξης μα και της αγάπης. Και η ζωή το φως αυτό μεσ’ το σκοτάδι με το θεϊκό ένστικτο της αυτοσυντήρησης  θα οδοιπορεί στην αιωνιότητα.             

Και έτσι φίλες μου σε κάθε έκθεσή σας η ψυχή μας θα γεμίζει – όπως και σήμερα- αγαλλίαση, θα γεμίζει με την χαρά της προσφοράς σας.»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι του πνεύματος, των τεχνών, της προσφοράς. Άνθρωποι που ξεχώρισαν για το κοινωνικό τους έργο, συγγραφείς και δημοσιογράφοι.

 Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι δύο αδελφές καλλιτέχνες για τα έργα τους καθώς και ο Δημοσιογράφος-εκδότης των ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΩΝ Δημήτρης  Ζάχος για την προσφορά του στον τύπο, στα γράμματα, στον πολιτισμό και στις τέχνες. Την βράβευση έκανε ο  Ioannis Maronitis ΠΡΟΕΔΡΟΣ Του ΟΜΙΛΟΥ UNESCO.
Mε τον Δάσκαλό τους Οδυσσέα Άννινο
Με τους γονείς

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->