Κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία το Ποιητικό Ημερολόγιο 2016 των Εκδόσεων ΙΩΛΚΟΣ με έργο στο εξώφυλλο και 3 έργα-σχέδια ,αναγνωρισμένες δημιουργίες του διεθνή εικαστικού δημιουργού Κώστα Ευαγγελάτου που κοσμούν την έγκριτη ετήσια έκδοση!!
Η επιμέλεια- ανθολόγηση  του Ποιητικού Ημερολογίου εγινε από τον εκδότη,δημοσιογράφο ,ποιητή και ανθρωπο των γραμμάτων Γιάννη Κορίδη που με το εκπόνημα του πραγματοποιεί μια εμπεριστατωμένη μελέτη ,ουσιαστική και επιλεγμένη καταγραφή της ποίησης διαμέσου των χρόνων.
Το ημερολόγιο περιλαμβάνει το βραβευμένο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και από άλλους φορείς ποίημα ''Βιοδιαδρομή'' του διακεκριμένου ιστορικού τέχνης, συγγραφέα και ποιητή Λεόντιου Πετμεζά .

Ειναι η τρίτη χρονιά που περιλαμβάνεται ποίημα του Λεόντιου Πετμεζά στο ποιητικό ημερολόγιο των εκδόσεων Ιωλκός.Οι αλλες δύο ηταν το 2012 και 2013. 
Πιστό στις αρχές της παράδοσης και τις απαιτήσεις του αναγνωστικού κοινού το ενδιαφέρον ποιητικό ημερολόγιο κυκλοφορεί  σε εξαιρετική εκδοση για εικοστή πρώτη συνεχόμενη χρονιά.

Κάθε μέρα (ολοσέλιδη) περιέχει τις απαραίτητες ημερολογιακές πληροφορίες και ένα αντιπροσωπευτικό ποίημα.
Ανθολογούνται ποιήματα όλων των τάσεων και όλων των εποχών, από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας, από το Θέογνι στο Σολωμό, από τη Μαρία Πολυδούρη στον Ντίνο Χριστιανόπουλο.
Περιέχει ακόμα ποιήματα επετειακά, ποιήματα για καθημερινή ανάγνωση.
Ποιήματα των Κώστα Ευαγγελάτου,Γιάννη Βέλλη,Δημήτρη Καραμβάλη,Γιάννη Καραβίδα,Πότη Κατράκη,Βέρας Κορίδη,Γιάννη Κορίδη,Λέοντα Κούκουλα,Λορέντου Μαβίλη,Τάσου Λειβαδίτη,Ανδρέα Λασκαράτου,Ναπολέων Λαπαθιώτη,Μελισσάνθης,Αλέξη Μπίστικα,Μυρτιώτισσας και άλλων.
Σημαντικό Χαρακτηριστικό της εκδοσης είναι οτι και δεν προβάλλονται σε αυτήν μόνο κλασικοί δημιουργοί, αλλά και σύγχρονα ονόματα που επιβεβαιώνουν την εξελικτική πορεία της ελληνικής Ποίησης.