Home » » Η πινακοθήκη σύγχρονης τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου παρουσίασαν την έκθεση "Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής-χαρακτικής "

Η πινακοθήκη σύγχρονης τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου παρουσίασαν την έκθεση "Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής-χαρακτικής "
ΛΑΜΠΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ -ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η πινακοθήκη σύγχρονης τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου παρουσίασαν την έκθεση "Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής-χαρακτικής " 

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στην πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων όπου έλαβε χώρα μια ξεχωριστή εκδήλωση -τιμή στον πολιτισμό- με εκλεκτές παρουσίες απ' τον πολιτικό, πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της πόλης μας.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι στις 10 Ιανουαρίου του 2016 και τα "αφιερώματα" σας προτείνουν ανεπιφύλακτα να την επισκεφτείτε.

"Η χαρακτική είναι μια πολύ δυνατή μορφή έκφρασης .(Μας είπε η μεγάλη μας  ζωγράφος και χαράκτρια ΡΕΝΑ ΑΝΟΥΣΗ-ΗΛΙΑ, που συμμετέχει στην έκθεση με ένα θαυμάσιο χαρακτικό) Είναι ιδιαίτερα επίπονη και μοναδική. Μπορείς να την λατρέψεις και να αφοσιωθείς ολοκληρωτικά. Η χαρακτική σε συγκλονίζει και σε μαγεύει συγχρόνως. Τα βελούδινα σκοτάδια των ξυλογραφιών συμβολίζουν την απόδραση! Πάνω απ' όλα κυριαρχεί η γοητεία της χάραξης της κάθε σίγουρης μαχαιριάς η οποία κόβει τα σκοτάδια και ανοίγει παράθυρα στο φως. Αλλά μιλώντας για το φως δεν πρέπει να ξεχνάμε το ρόλο που έχει το σκοτάδι, γιατί και στο πιο βαθύ σκοτάδι υπάρχει κάποιο φως"!!!

Η Ρένα Ανούση με τον χαράκτη Τάκη Κατσουλίδη και την νεαρή κόρη του (επίσης χαράκτρια) 

Η ΡΕΝΑ ΑΝΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ:
"Σε μια εποχή καθολικής κρίσεως των αξιών σαν τη δική μας έχουν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά , σημασία οι διερευνήσεις του παρελθόντος στον ηθικό και στον κοινωνικοπολιτικό, στον πνευματικό και στον καλλιτεχνικό τομέα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ
Υ
ΖΩΗ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ
 

Γιατί στην αποτρόπαιη όσο και μεγαλειώδη τούτη ώρα που ένας κόσμος καταρέει και ένας άλλος υψώνεται στον ορίζοντα του νου και της ψυχής μας έχουμε βαθιά την ανάγκη ανθρώπων -γύρω μας- σαν τον Χρήστο την Σοφία και την Ζωή Μοσχανδρέου.                 Τους ευχαριστούμε για τις ανάσες ομορφιάς που μας δίνουν και θέλω να τονίσω πως αν αυτοί που στον τομέα συνήθως του πνεύματος και της τέχνης έπαιξαν χθες οδηγητικό ρόλο, διατηρούν και σήμερα την αξία τους , για ποιους λόγους την διατηρούν  και πόσο σημαντικό είναι για μας τους καλλιτέχνες, αυτό που διατηρούν".


Τα "αφιερώματα"  λένε ΝΑΙ σε τέτοιες εκδηλώσεις για να μπορούμε που και που να πετάμε!!! Υπάρχουν πράγματα στη ζωήπου βρίσκονται στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Που μπορούμε να προκαλέσουμε. Οι πρώτες -που συνήθως είναι και μεγάλες- αγάπες, βρίσκονται εκτός αυτού του πλαισίου. Δεν προκαλούνται, αλλά συμβαίνουν. Έρχονται και μας βρίσκουν. Από μόνες τους. Γι' αυτό και το σημάδι που μας αφήνουν είναι ανεξίτηλο.

ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΜΕΛΑ

ΕΡΓΟ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΒΑΛΑΗ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ  κ. ΚΑΜΙΝΗΣ
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ  ΝΑΓΙΑ ΗΛΙΑ @ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΡΕΝΑΣ ΑΝΟΥΣΗ-ΗΛΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ ("Αφιερώματα")Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->