Home » » Εποχή του Γεωπολιτικού Συν-ανταγωνισμού

Εποχή του Γεωπολιτικού Συν-ανταγωνισμού


"ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΝ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ", Η ΑΠΑΡΧΗ ΜΙΑΣ 

ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Γράφει ο πρόεδρος της ''κοινωνίας αξιών'' Στέλιος Φενέκος

Όπως είχαμε τοποθετηθεί και προσδοκούσαμε, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έλαβε την δέουσα απόφαση σε όλα τα επίπεδα, για την αντιμετώπιση των φανατικών τζιχαντιστών.
Και μάλιστα έδωσε και τον αναγκαίο διευρυμένο χαρακτήρα που θεωρούσαμε ότι έπρεπε να δώσει, καλώντας όλες τις χώρες να συνδράμουν, όπου έχει εκδηλωθεί η απειλή τους.
Η απόφαση αυτή είναι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης απειλής, που έχει πολλές ιδιομορφίες σε σχέση με τις παραδοσιακές απειλές για την ειρήνη, αλλά γιατί διαμορφώνει ένα νέο ''Συν-Ανταγωνιστικό Γεωπολιτικό Περιβάλλον", που ενώνει, παρά χωρίζει το κόσμο.
Η κοινή δράση που επιδιώκεται, απαιτεί συνεργασία με περιορισμένους όμως κοινούς σκοπούς.
Ο βαθμός επικάλυψης των σκοπών ενός εκάστου εκ των βασικών δρώντων (ΗΠΑ, Ρωσία, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Γαλλία, Βρεττανία, Γερμανία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ιράν, Ισραήλ κλπ), θα καθορίσει και το επίπεδο ταυτόχρονης συνεργασίας και ανταγωνισμού.
Εξαιρετικά σημαντική και αναγκαία είναι και η συμμετοχή μουσουλμανικών χωρών, στην ευρύτατη συμμαχία που πρέπει να δημιουργηθεί.
Τα δύσκολα ζητήματα που θα ανακύψουν θα είναι η αναγκη για συνοχή στις αποφάσεις, για κοινούς στόχους, κοινό σχεδιασμό και συντονισμένες δράσεις.
Εάν όλα αυτά επιτευχθούν, θα δημιουργήσουν μία νέα παγκόσμια γεωπολιτική τάξη πραγμάτων, με τη Ρωσία σε νέο αναβαθμισμένο ρόλο για τη παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, όχι ως αντίπαλο πλέον των ΗΠΑ, αλλά ως ισοδύναμο στρατηγικό εταίρο.
Η σχέση αυτή μπορεί να θέσει σε δοκιμασία τις πολιτικές του ΝΑΤΟ, ενώ θα επιταχύνει τις προσπάθειες ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού στρατού, ώστε να μπορεί να δρα υπό ενιαία διοίκηση, ως τρίτος εξισορροπητικός πόλος, στο τρίγωνο γεωπολιτικών σχέσεων ΗΠΑ- Ρωσίας - ΕΕ.
Η "σύγκρουση των πολιτισμών" κατά Χάντινγκτον φαίνεται να αποφεύγεται, στο βαθμό που στη συμμαχία θα συμμετάσχουν και πολλές μουσουλμανικές χώρες.
Η ιστορική αυτή απόφαση του ΟΗΕ, ξεπερνά κατά πολύ τους περιορισμένους σκοπούς της αντιμετώπισης των τζιχαντιστών, βάζοντας το κόσμο σε νέα εποχή, στην εποχή του "Γεωπολιτικού Συν-ανταγωνισμού".

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->