Home » » ΛΙΤΣΑ ΤΑΜΠΑΚΗ: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ

ΛΙΤΣΑ ΤΑΜΠΑΚΗ: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ

   ΛΙΤΣΑ ΤΑΜΠΑΚΗ: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ                                                                                               


Η σπουδαία ζωγράφος Λίτσα Ταμπάκη για μια ακόμη φορά θα μας μαγέψει εκθέτοντας στο Δημαρχείο Περιστερίου. Υπέροχες αγιογραφίες  και μια σειρά από έργα με θέμα την φύση και όχι μόνο.. Εντυπωσιακός  ο τρόπος που χρησιμοποιεί την τεχνική των στροβιλισμών με το πινέλο της   και εφαρμόζει σε μερικά απ΄τα πιο σημαντικά έργα της.  Υπέροχοι χρωματισμοί που κάνουν όλα της τα έργα σημαντικά¨. Κίτρινο, πορτοκαλί . θειαφί. Θα εντυπωσιαστείτε από την  φοβερή ελιά της!!! Τα φύλλα της, ο κορμός, τα …τελειώματά της!!! το χρώμα είναι τόσο πλούσιο που ειλικρινά όμοιό του σπάνια έχω δει τελευταία.                                                                                                                             Ονειρικά τα τοπία της γεμάτα χρυσαφιές αποχρώσεις. Χρυσαφί-κίτρινο, χρυσαφί-πράσινο, χρυσαφί- ρόζ, και αν δεν κάνω λάθος όλ’ αυτά σε συνδυασμό πολλές φορές με μπλε από το βαθύτερο θαλασσί ως το ανοιχτό γαλάζιο, ένα μπλε του κοβαλτίου θαρρώ, ιδιαίτερα φωτεινό και λαμπερό.
    Η Λίτσα Ταμπάκη συνδυάζει σαν συγκροτημένο άτομο δύο –ίσως- ακραία γνωρίσματα και προσόντα. Είναι καλλιτέχνης και Χριστιανός μαχητής!                                                 
Τα καλλιτεχνικά της οράματα εκφράζονται με την ζωγραφική, που είναι ο μεγάλος της έρωτας, ενώ η μαχητικότητά της μπορεί να δημιουργήσει κίνημα επιστροφής της αγιογραφίας μας στα Βυζαντινά πρότυπα, στις αναντικατάστατες …πινελιές του Ελληνορθόδοξου κόσμου.                                                                                                 
            Με τις αγιογραφίες της εύκολα μπορεί να πιστέψει κανείς πως η Λίτσα Ταμπάκη έχει ανακαλύψει τον θησαυρό της Ελληνορθοδόξου πνευματικότητας, η οποία διαποτίζει το σύνολο του καλλιτεχνικού της έργου!!!
.                                                                                                                                  
ΛΙΤΣΑ ΤΑΜΠΑΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Διαθέτεις την ωραία γενναιότητα να μιλάς με τα έργα σου για αυτό που σε αφορά με τέτοιο τρόπο, με τρόπο κομψό, γοητευτικό , πότε παράφορο και πότε λεπτεπίλεπτα μεθοδικό, ονειροφόρο, , με τέτοιο τρόπο ώστε να μας αφορά κι εμάς, να μας ωθεί, απαλά,  στο να ξαναδούμε τις στιγμές της καθημερινότητάς μας σαν να ήσαν αιωνιότητας σταλαγματιές .
                                    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->