Home » » ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


Έτσι στην .... παραλία .... για ένα νησάκι ...
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
          Έγραψα για τότε που πουλήθηκαν 5 νησιά του Ιονίου σε έναν Εμίρη. « Όσο η μισή μίζα του ... Κάντα» παραπονέθηκα δημοσίως , «δεξί χέρι του Άκη ... » που ως ...  υπάλληλος είχε βαρύνει τη τσέπη του με 15 εκατ. ευρώ , επέστρεψε τα ... 7 εκατ. όσο πουλήθηκαν τα 5 νησιά ΜΑΣ.  Υπολογίζω και τον εαυτό μου ως ... ιδιοκτήτη τους αφού ένας από τον «λαό» κι' εγώ ας έχω μείνει εκτός κόμματος που σημαίνει λιγότερο «δικαιούχος από κάθε κομματικό που έχει βαρύνουσα παρουσία στα κοινά».
          Τώρα πουλιούνται διάφορα νησάκια σε διάφορους ενδιαφερόμενους. Φιλέλληνες των ελληνικών νησιών όσο και οι ... « φιλέλληνες Έλληνες ». Για αξιοποίηση . Για τουριστική ανάπτυξη . Αυτά θα σωθούν από την υποβάθμιση όσων δεν πουληθούν αλλά θα γίνουν αποβάθρες αποβίβασης εκατοντάδων χιλιάδων «τουριστών προσφύγων που θα ... λιάζονται στις παραλίες τους μέχρι να ξαναλιαστούν στην ... Ομόνοια ... ». Φουσκωτοί φρουροί θα προστατεύουν τα νησάκια των διασήμων ιδιοκτητών τους από προσέγγιση φουσκωτών με επιβάτες Έλληνες και πρόσφυγες αδιακρίτως αφού οι ιδιωτικές παραλίες «θα ανήκουν στην Ελλάδα των φιλελλήνων που τις αγόρασαν χάριν ... ανάπτυξης ενός άλλοστε ... λαού που εκινείτο ελευθέρως σε Αιγαίο , Ιόνιο και ευλογημένες θάλασσές μας» . 


Παράπονο δημοσίως : χάθηκαν οι Έλληνες κροίσοι να τα αγοράσουν ; Το νησί του σύγχρονου Αλέξανδρου που «τα 'βαλε» με Αυτοκρατορίες τις νίκησε έφερε λάφυρο στον Σκορπιό την ... Κλεοπάτρα της Υπερδύναμης και εμείς να αφήσουμε να τον πουλήσουν στον Ρώσο ή τον Κινέζο το ίδιο είναι , χάθηκαν πέντε εφοπλιστές να μείνει σε « ελληνικά χέρια » ΜΝΗΜΕΙΟ σύγχρονου Παγκόσμιου ΕΛΛΗΝΑ κατακτητή Ωνάση ;
           Θα περνώ σε κάποιο από αυτά τα ...  «υιοθετημένα» δεν έχει σημασία από ... Τούρκο ή Μαδούρο μεγιστάνα νησάκια ΜΟΥ του Αιγαίου με τα εγγόνια μου και θα ψελλίζω ευνουχισμένος Πατριώτης ... « Γιωργάκη , Αντωνάκη εδώ δεν μπορείς να βγεις με την ...  γκόμενα να κολυμπήσεις , δεν είναι για μας ... , στρατιώτης να ντυθείς , οι ανυπότακτοι γίνονται Γραμματείς , να τα υπερασπιστείς με κάποιο ... κεκλιμένο υποβρύχιο γερμανικής κατασκευής , της Πατρίδας Ελλάδας μας είναι να μην τα ... παίρνουν ξένοι κατακτητές . Εγώ τα 'φαγα τότε τα ... δανεικά ο Πάγκαλος λέει ότι τα 'φαγε και εκείνος μαζί μου που τα είχε πάρει η δεξιά , η κεντρώα , η αριστερή κυβέρνησή μου , εσύ τριάντα χρόνια μετά ακόμα τα πληρώνεις , αλλά μπάνιο με την φιλεναδίτσα σου δεν σε βλέπω να κάνεις στα ... ελληνικά ξενητεμένα  και υιοθετημένα νησιά της ... Πατρίδας σου εγγονέ μου».

          Τι τα θέλω τώρα αυτά ...  μπάνια του λαού σε μπανιέρα φωταγωγού κι' άμα έχεις φίλο βουλευτή τώρα που καταργήθηκαν οι ... πελατειακές σχέσεις , με πρώτη φορά «αριστερή ουρά για  ... 60 ευρώ» μπορείς να του ζητήσεις να πάρει για λογαριασμό σου από τα Α.Τ.Μ. της ΒΟΥΛΗΣ ή από τα ΑΤΟΚΑ δάνεια που ως Βουλευτής παίρνει να σου δώσει « κάτι » και σε σένα . Τα Α.Τ.Μ. της Βουλής δεν κλείνουν. Οι παραλίες και τα νησιά κλείνουν όπως και οι Τράπεζες με υπογραφή «Αντιεξουσιαστή Υπουργού που υπέγραψε ως Εξουσιαστής μέσα από το ... σύστημα το κλείσιμό τους». Για ποιόν τα λέω ; Για τον εγγονό να ανάβει ένα ... κεράκι ... εις μνήμην. ΑΝ μέχρι τότε η σημαία θα έχει ακόμα Σταυρό και θα πιστεύει τότε σε ΘΕΟ.

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->