Home » » Ο ΠΕΤΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Η τέχνη είναι στήριγμα για τις δυσκολίες των καιρών!!!

Σε κάθε κρίση η τέχνη ήταν το αντίδοτο, άλλες φορές αποτελεσματικό, άλλες πάλι λειτουργούσε σαν μια πρόσκαιρη παρηγοριά, σαν ένα καταφύγιο. Παρατηρούμε το εξής σήμερα, ότι οι εκθέσεις χαρακτηρίζονται από μεγάλη επισκεψημότητα και ελάχιστες πωλήσεις. Η κρίση που περνάμε πολλαπλασιάζει το ενδιαφέρον του κόσμου. Ο κόσμος ψάχνει στην τέχνη ένα στήριγμα για τις δυσκολίες των καιρών.

Γι' αυτό θα πρέπει την Τετάρτη 29-5- να ακούσουμε και να δούμε τον ΠΕΤΡΟ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης  έχει το χαρακτηριστικό να εκφράζεται με θαυμαστή οικονομία.Λέει μόνο αυτό που θέλει να πει. Δεν φλυαρεί.. Κι αυτό από μόνο του είναι ποιητικό.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη, με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. σε όλα τα χρόνια σπουδών. Αποφοίτησε με πολλές διακρίσεις.Στη συνέχεια σπούδασε σκηνογραφία, διακόσμηση και διαφήμιση στο Φροντιστήριο της Α.Σ.Κ.Τ. κοντά στον Βασίλη Βασιλειάδη με διακρίσεις επίσης. Μελέτησε τη Βυζαντινή και Λαϊκή Τέχνη στην Ελλάδα με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. 
Διοργάνωσε σαράντα πέντε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα ενώ έλαβε μέρος σε πολλές ενδιαφέρουσεςομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε σημαντικές διεθνείς Biennale. Από το 1961, παράλληλα με τη ζωγραφική εργάστηκε για το θέατρο και τον κινηματογράφο φιλοτεχνώντας σκηνικά και κουστούμια. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στις συλλογές των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, στα Μουσεία Πιερίδη και Βορρέ, στις συλλογές Αντωνίου, Βέργου, Ιωαννίδη, Μοσχανδρέου, Καγκελάρη κ.α. καθώς και στις συλλογές Τραπεζών και σε άλλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης σε Πινακοθήκες πολλών Δήμων της χώρας καθώς και στην Πινακοθήκη της Βουλής. Το 2011 τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!! Κοντά του θα βρεθούν εκλεκτοί φίλοι του καλλιτέχνες όπως ο ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΝΙΝΟΣ, ΡΕΝΑ ΑΝΟΥΣΗ-ΗΛΙΑ,κ.ά.

Την παρουσίαση θα κάνει ο ιδιαίτερος ζωγράφος και Δάσκαλος ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->