Home » » ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (Γράφει ο Δημήτρης Μπουντουτσίδης)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (Γράφει ο Δημήτρης Μπουντουτσίδης)

Ο Ανελεύθερος και η άγρια Δύση

Του Δημήτρη Μπουντουτσίδη

22-5-2015
Η ιστορία μέχρι σήμερα μας δίδαξε ότι ποτέ από μία μάχη δεν βγαίνει ένας κερδισμένος. Η ιστορία επίσης έδειξε ότι ό ένας χάνει άμεσα την μάχη και ο άλλος σε βάθος χρόνου.
Ο...ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ!!!
Είπε ο Σόιμπλε σήμερα: Θα χρειαστεί παράλληλο, διπλό νόμισμα η Ελλάδα!

Οικονομολόγος δεν είμαι, όμως λογική έχω και μυαλό διαθέτω.

Συνέλληνες (που λέει και ο Βελόπουλος). Στα κεραμίδια θα ανεβούμε όσοι είμαστε ΜΙΣΘΩΤΟΙ και ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ. ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ή έχουμε ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ εάν συμβεί αυτό.

Άκου πρόταση.  

Εάν πράγματι συμβεί αυτό, τότε η ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ στηρίζεται από γκάγκστερ, πιστολέρο και διεφθαρμένους που κρατούν γερά την άμυνα τους.
Κοινός –τειχοδιώκτες- και όχι τοιχοδιώκτες ή τυχοδιώκτες.   

Συνέλληνες.  Δεν θα πάρουμε και δεν πρέπει να πάρουμε από αυτό το φρούτο και οι λόγοι είναι απλοί και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος οικονομολόγος για να καταλάβει τον λόγο. Είχα την τύχη να πάω σε κράτη που έχουν διπλό νόμισμα (και για τον λόγο αυτό έχω άποψη) το ένα από ατά τα κράτη είναι η Ελβετία που καμία σχέση δεν έχουν οι μισθωτοί και οι Συνταξιούχοι με το διπλό νόμισμα τους,  παρά μόνον οι επιχειρήσεις τους, δηλαδή, καμία σχέση με διπλό νόμισα. Το άλλο είναι η Κούβα. Ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί. Την Κούβα όμως την οδήγησαν εκεί, γιατί της κάνανε το αποκαλούμενο εμπάργκο. Εμάς για ποιο λόγο να μας οδηγήσουν στην Κουβανοποίηση;. Δεν είναι καθόλου ρητορικό το ερώτημα.
"Η  ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ και ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΣ"

Σε κάθε περιπτώσει όμως.

Με το διπλό νόμισμα θα ωφεληθούν όσοι βγάλανε τα ΕΥΡΩ τους στο εξωτερικό –και ξέρουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί-. Είναι ένα μέρος της ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, ένα άλλο μέρος οι ΑΞΙΩΑΤΟΥΧΟΙ (ΥΠΟΥΡΓΟΊ, ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ και οι συν αυτών ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ και ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ και ένα άλλο μέρος του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ τους, κ.λ.π, κ.λ.π) ). Βέβαια να διευκρινίσουμε ότι αυτοί τα βγάλανε νόμιμα με την ψήφο μας και την αφέλεια μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αφελείς, εμείς οι αφελείς;.

Επίσης, με το διπλό νόμισμα θα ωφεληθούν και όσοι κάνανε χρυσό, ασήμι ή τα ευρόπουλα τα έχουν στα σεντούκια, στο τσιμέντο, στα χωράφια, στα παπλώματα, κ.λ.π, κ.λ.π. Δεν θα είναι όμως αρκετά για να αντέξουν την καταστροφή όσοι τα έχουν στα παπλώματα και στα σεντούκια. 

Σίγουρα δεν θα ωφεληθούν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι.

Και δεν θα ωφεληθούν για τους εξής λόγους. 

1ος. Λόγος, γιατί οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έχουν ένα υποτιμημένο νόμισμα που σίγουρα δεν θα είναι της τάξεως του 1%, θα είναι;!!!... Για σκεφτείτε τον κύριο που μας έβαλε στην ΟΝΕ με πόσες δραχμές αγοράσαμε ΕΝΑ (1) ΕΥΡΩ;, κύριος αυτός με τους παρατρεχάμενους του  το θεωρούσαν καύχημα, άλλοι τον θεωρούσαν ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗ της Χώρας και μεγάλο ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΤΗ (πάντως εγώ δεν ήμουν ο υποστηρικτής του και ούτε τον θεωρούσα εκσυγχρονιστή. Ψευτοεκσυγχρονιστή ΝΑΙ, εκσυγχρονιστή όμως όχι, αυτοί που με γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά την συμπάθια μου και για τον ψευτοεκσυγχρονισμό τους και για το χρηματιστήριο τους και για τους ολυμπιακούς αγώνες τους -την άποψη μου-). Για σκεφτείτε το έτερον νόμισμα (όπως θέλουν ας το πουν) να είναι 60% υποτιμημένο ή να θέλουμε να αγοράσουμε ΕΝΑ (1) ευρώ  με 345,5 του νέου νομίσματος;.

2ος. Λόγος, γιατί τα εισαγόμενα θα εισάγονται σε Ευρώ και όχι στο νέο νόμισμα. Δηλαδή υποτίμηση στη υποτίμηση.

3ος. Λόγος, γιατί μέσα στην ίδια σου την χώρα θα αγοράζεις από το υποτιμημένο, νέο σου νόμισμα ΕΥΡΩπουλάκια για να πας σε χώρες τις ΕΥΡΩΠΗΣ για να δεις τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου ή τους συγγενείς σου.
Εκεί στείλανε τα παιδιά μας αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα από τις αρχές της δεκαετίας του 90α μέχρι πριν έρθουν οι νέοι Κυβερνόντες (ευτυχώς που ως  λαός κατά την άποψη μου  κάναμε και κάτι σωστό).

4ος. Λόγος, γιατί οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα νοικιάζουν και θα αγοράζουν σε ευρώ από τους έχοντες και κατέχοντες. Γιατί θα χρειάζονται ΕΥΡΩ για να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν (εάν μπορούν και έχουν αυτή την δυνατότητα). Μπορώ να απαριθμήσω πολλούς λόγους, νομίζω είναι οι σημαντικότεροι για να καταλάβουμε τι μας περιμένει. Άντε ας βάλω και ένα

5ο. Λόγο, γιατί οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα είναι σε μία χώρα ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ και οι ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ – ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΕΣ – ΛΑΜΟΓΙΑ και τα συναφή επαγγέλματα που θα έχουν τα ΕΥΡΩπουλάκια τους θα ελέγχουν και θα εξουσιάζουν τους τριτοκοσμικούς,  αυτούς δηλαδή που δεν θα έχουν πρόσβαση στο ΕΥΡΩ.   

Άρα!, θα έχουμε μια διπλή και διαιρεμένη οικονομία και όταν έχεις δύο διαφορετικές οικονομίες έχουμε δύο διαφορετικές Χώρες. Ζήτω!!!… η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Ζήτω!!!… η ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ποτέ δεν πεθαίνει. Ζήτω!!!... οι ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ ποτέ δεν πεθαίνουν. Ζήτω!!!... τα ΝΕΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ της ΝΕΑΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που θα δημιουργηθούν. Ζήτω!!!... η τοκογλυφία που επανέρχεται -φανερά και νόμιμα μάλιστα-. ΟΧΙ Ζήτω σε δύο ΕΛΛΑΔΕΣ.

Άρε!  ΛΑΜΟΓΙΑ-ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΕΣ  ΑΘΑΝΑΤΟΙ θα τα καταφέρετε να έχουμε και εμείς επιτέλους την ΚΟΥΒΑ μας. Θάλασσα και αυτοί, θάλασσα και εμείς, μπλε και άσπρο η σημαία τους, μπλε και άσπρο και η δική μας. Αυτοί όμως στον ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ και εμείς στη ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Έπρεπε να υπάρχει και μία άλλη ΚΟΥΒΑ πέραν του ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ.

Ζήτω η ενίσχυση της ανισότητας και της υπανάπτυξης….

Και τώρα θέτω παρακάτω κάποια ερωτήματα σε όλους τους διαχρονικούς αξιωματούχους και  που συνεχίζουν να βγαίνανε στα κανάλια χωρίς αιδώ (και φυσικά δεν συμπεριλαμβάνω τους σημερινούς αξιωματούχους-Κυβερνόντες).

1ον. Είστε ευχαριστημένοι ρε μάγκες που τα ΕΛΛΗΝΌΠΟΥΛΑ τα καταντήσετε (εάν πάμε σε διπλό νόμισμα) σε δύο διαφορετικές ΕΛΛΑΔΕΣ να ζουν; Τελεία και παύλα.  

2ον. Καλά δεν ντρέπεστε καθόλου που έχετε μούτρα και βγαίνετε στο γυαλί ή σε συνέδρια και μιλάτε;. Πάλι τελεία και παύλα.

3ον. Αυτό το ερώτημα κυρίως μπαίνει για τους ψευτοαριστερούς-προοδευτικούς και όχι στους δεξιούς-συντηρητικούς. Σας φταίει ο Βαρουφάκης ε!. Ο Καμμένος ε!. Ο Κοτσιάς ε!. Ο Τσίπρας ε!...Μπράβο ρε ΜΑΓΚΕΣ,  άξιος ο μισθός σας και άξια τα οφίτσια σας που δεν θέλετε να τα αποχωριστείτε. Γλυκιά η εξουσία ε!.

Και

Υ.Γ1. Δεν φαντάζομε ότι υπάρχει έλληνας που να υποστηρίζει την πρόταση του Σόιμπλε;. Εάν υπάρχει θα χαρώ πάρα πολύ να ανοίξουμε διάλογο.

Υ.Γ2. Όρε γλείφτες και χαφιέδες που θα δημιουργηθούν σε αυτή τη χώρα από καπάτσους προκειμένου να εξισορροπήσουν τον μισθό τους εφάμιλλο του ΕΥΡΩπουλου   

Καληνύχτα σας
Δημήτρης Μπουντουτσίδης

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->